reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Kurde znów się zestresowalam, ostatnio pisałam, że na początku ciąży miałam tsh 3,6 następnie spadło do 1,5 , a dzisiaj odebrałam wyniki i mam 3,75 (ft4 14 przy zakresie 12-22). Zapisałam się właśnie na rano do endo i zapewne dostane leki. U Was zauważyłam, że co najwyżej było 2,5 wiec martwi mnie ten mój wynik. Usg tarczycy ze stycznia mam w normie [emoji53]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Ana, spokojnie, ja miałam 3,9 a w poprzedniej ciąży nawet powyżej 4. Grunt że ft 4 mieści się w normie. Zapewne dostaniesz euthyrox, a jeśli już bierzesz to lekarz zwiększy Ci dawkę. Nie

f2w3yx8d53zjrig5.png

Kurde znów się zestresowalam, ostatnio pisałam, że na początku ciąży miałam tsh 3,6 następnie spadło do 1,5 , a dzisiaj odebrałam wyniki i mam 3,75 (ft4 14 przy zakresie 12-22). Zapisałam się właśnie na rano do endo i zapewne dostane leki. U Was zauważyłam, że co najwyżej było 2,5 wiec martwi mnie ten mój wynik. Usg tarczycy ze stycznia mam w normie [emoji53]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Ja miałam w 6 tyg ponad 5!! Biegłam do endo z prędkością światła. Szybko spadło :) ft4 miałam ok więc się tym trochę uspokoiłam, ale stres był. Będzie dobrze:) na szczęście można to farmakologicznie wyprostować.

Ja nie wierzę w zapewnienia że USG szkodzi, u mnie nie zaszkodziło, u moich znajomych też nie.
Ale za to koleżanka ma chorego syna na białaczkę, pracowała na stacji paliw, gdy dowiedziała się o ciąży natychmiast wzięła l4, ale toksyny długi utrzymywały się w organiźmie.
Może za kilka lat dowiada, że USG jest rzeczywiście szkodliwe? Czas pokaże.
Ale dzięki temu badaniu można rozpoznać choroby serca, nerek czy innych narządów i zoperowac je po porodzie.
Uważam że w większości USG nawet ratuje życie.
Zeby stwierdzic wady u dziecka wystarcza 2-3 usg [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wizyte mam 11 lipca rano, a ze wyjezdzam 15 lipca na wczasy i pojade okolo 10 godzin samochodem, to wole zeby mi zrobila usg czy tam wszystko dobrze sie trzyma w srodku.. jak mi nie zrobi to 12 pojde prywatnie na samo usg do niej.. oszalalabym na wczasach nie wiedzac co i jak.. ciagle bym sie martwila [emoji20]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzisiaj miałam mieć test na glukozę, moja położna wczoraj zadzwoniła, że powinnam ja wykonać w 17 tyg, że względu na przebyta cukrzycę w poprzedniej ciąży.
Poszłam na czczo, ale nie zdecydowali się bo miałam że sobą syna, nie miałam gdzie i komu go zostawić, a wysiłek nie jest wskazany. A mój syn to wulkan energii.

Położna pobrała mi krew z żyły i jutro zobaczymy jak wygląda mój cukier naczczo .

reklama
Do góry