Wróciłam [emoji16]
Jestem mega zadowolona, lekarz świetny, przy pierwszej wizycie był trochę taki niedostępny, dystyngowany
Ja tam prosta baba jestem i gadam co myślę a nie paniusie będę zgrywac i jakos on mi nie pasowal. [emoji23]
A teraz super, przywitał się, uspokajal, poklepal po plecach! Świetna atmosfera i się wyluzowalam.
Tak więc dziś z racji że wychodziło mi zwolnienie szłam tylko po kolejne papiery dla pracodawcy i zrobienie wyników.
Ale facet zobaczył że jestem tak zestresowana że kazał się kłaść i dla uspokojenie zrobił mi usg [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Moje maleństwo ma 4,71 cm. Serduszko jak dzwon. Piękne rączki i piękne nóżki. Jest dokładnie tam gdzie czuje smyrania, na linii cięcia cesarskiego, tak między spojeniem łonowym a pepkiem bardziej z lewej strony.
Szyjka ok, cytologia ok, wyniki na gestoze też super, morfologia i mocz bardzo dobrze.
Mierzyć ciśnienie mam nadal.
I zapisywać jemu do wglądu, boją się skoku ciśnienia u mnie, i powtórki z zatruciem ciążowy ale jak narazie jest super.
Myślałam że fotki mi nie da - jak to takie usg nie planowane a robione tylko i wyłącznie w celu uspokojenia mnie, więc nawet śmialosci nie miałam co by pytać.troche smutna wyszłam że mi go nie dał. Wracając do domu zaglądam do mojego mutterpass ( nasza karta ciąży) a tam kartka od gina " na pamiątkę dla matki wariatki [emoji6]" i piękne zdjęcie mojego dzidziola [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Z bananem na gębie wracałam.
Lekarz mi jeszcze obiecał że co wizytę zrobi mi krótkie usg jeżeli ma mnie to uspokajac [emoji16][emoji16][emoji16]
Oczywiście że skorzystam [emoji3]
Usg miałam i dopochwowo i przez brzuch [emoji7].
Jutro rano muszę lecieć oddać krew do nich. A wizyta za 3-4 tyg jutro dokładnie mi w recepcji ustala. A no i najważniejsze. Dostałam 100 % płatny zakaz pracy [emoji16] do 24 grudnia. później już będę na macierzyńskim lekarz się śmiał.
Tak więc odpoczywam i leniuchuje z moim skarbem w brzuchu do końca roku.
11t2d z Om.
11t4d z usg.
Moja niespodzianka [emoji7]
Napisane na D6503 w aplikacji
Forum BabyBoom