reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Ostatnia edycja:
reklama
Ja sie normalnie przytulam nie plamie przy tym a orgazm tez jest i nic sie nie dzieje ale to zawsze warto spytac gina my sie zawsze pytamy czy mozna a plamienie po stosunku jest dosc czeste ale mimo wszystko zawsze trzeba powiedziec o tym lekarzowi.Mi sie jeszcze nie zdarzylo w pierwszej ciazy rowniez

toteż pytam, bo jak ktoś plami to zwykle jest zakazane ze względu na szyjkę.
A skurcze teraz orgazm by wywołał? Macica jak nie gotowa to nic jej nie ruszy. No ale ja tam nie wiem, warto jednak gina spytać.

Link do: SEKS W CIĄŻY: kiedy może być zakazany?
No przecież podczas orgazmu zawsze są skurcze (bez ciąży również) i jak coś jest nie tak, to mogą sprowokować dalsze skurcze, czy tam rozwieranie się szyjki. I ja nie mówię o sytuacji, kiedy wszystko jest ok, bo przecież wtedy lekarze nie zabraniają seksu. Mówię o sytuacji z ciążą zagrożoną.

Wróciłam [emoji16]
Jestem mega zadowolona, lekarz świetny, przy pierwszej wizycie był trochę taki niedostępny, dystyngowany
Ja tam prosta baba jestem i gadam co myślę a nie paniusie będę zgrywac i jakos on mi nie pasowal. [emoji23]
A teraz super, przywitał się, uspokajal, poklepal po plecach! Świetna atmosfera i się wyluzowalam.
Tak więc dziś z racji że wychodziło mi zwolnienie szłam tylko po kolejne papiery dla pracodawcy i zrobienie wyników.
Ale facet zobaczył że jestem tak zestresowana że kazał się kłaść i dla uspokojenie zrobił mi usg [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Moje maleństwo ma 4,71 cm. Serduszko jak dzwon. Piękne rączki i piękne nóżki. Jest dokładnie tam gdzie czuje smyrania, na linii cięcia cesarskiego, tak między spojeniem łonowym a pepkiem bardziej z lewej strony.
Szyjka ok, cytologia ok, wyniki na gestoze też super, morfologia i mocz bardzo dobrze.
Mierzyć ciśnienie mam nadal.
I zapisywać jemu do wglądu, boją się skoku ciśnienia u mnie, i powtórki z zatruciem ciążowy ale jak narazie jest super.
Myślałam że fotki mi nie da - jak to takie usg nie planowane a robione tylko i wyłącznie w celu uspokojenia mnie, więc nawet śmialosci nie miałam co by pytać.troche smutna wyszłam że mi go nie dał. Wracając do domu zaglądam do mojego mutterpass ( nasza karta ciąży) a tam kartka od gina " na pamiątkę dla matki wariatki [emoji6]" i piękne zdjęcie mojego dzidziola [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Z bananem na gębie wracałam.
Lekarz mi jeszcze obiecał że co wizytę zrobi mi krótkie usg jeżeli ma mnie to uspokajac [emoji16][emoji16][emoji16]
Oczywiście że skorzystam [emoji3]
Usg miałam i dopochwowo i przez brzuch [emoji7].
Jutro rano muszę lecieć oddać krew do nich. A wizyta za 3-4 tyg jutro dokładnie mi w recepcji ustala. A no i najważniejsze. Dostałam 100 % płatny zakaz pracy [emoji16] do 24 grudnia. później już będę na macierzyńskim lekarz się śmiał.
Tak więc odpoczywam i leniuchuje z moim skarbem w brzuchu do końca roku.
11t2d z Om.
11t4d z usg.
Moja niespodzianka [emoji7]
1465211503-1d1mld.jpeg

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Wróciłam [emoji16]
Jestem mega zadowolona, lekarz świetny, przy pierwszej wizycie był trochę taki niedostępny, dystyngowany
Ja tam prosta baba jestem i gadam co myślę a nie paniusie będę zgrywac [emoji23]
A teraz super, przywitał się, uspokajal, poklepal po plecach! Świetna atmosfera i się wyluzowalam.
Tak więc dziś z racji że wychodziło mi zwolnienie szłam tylko po kolejne opiera f lm a pracodawcy i zrobienie wyników.
Ale facet zobaczył że jestem tak zestresowana że kazał się kłaść i dla uspokojenie zrobił mi usg [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Moje maleństwo ma 4,71 cm. Serduszko jak dzwon. Piękne rączki i piękne nóżki. Jest dokładnie tam gdzie czuje smyrania, na linii cięcia cesarskiego, tak między spojeniem łonowym a pepkiem bardziej z lewej strony.
Szyjka ok, cytologia ok, wyniki na gestoze też super, morfologia i mocz bardzo dobrze.
I zapisywać jemu do wglądu, boją się skoku ciśnienia u mnie, i powtórki z zatruciem ciążowy ale jak narazie jest super.
Myślałam że fotki mi nie da jak to takie usg nie planowane a robione tylko i wyłącznie w celu uspokojenia mnie, więc nawet śmialosci nie miałam co by pytać.troche smutna wyszłam że mi go nie dał. Wracając do domu zaglądam do mojego mutterpass ( nasza karta ciąży) a tam karta od gina " na pamiątkę dla matki wariatki [emoji6]" i piękne zdjęcie ma jego dzidziola [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Lekarz mi jeszcze obiecał że co wizytę zrobi mi krótkie usg jeżeli ma mnie to uspokajac [emoji16][emoji16][emoji16]
Jutro rano muszę lecieć oddać krew do nich. A wizyta za 3-4 tyg jutro dokładnie mi w recepcji ustala. A no i najważniejsze. Dostałam 100 % płatny zakaz pracy [emoji16] do 24 grudnia. później już będę na macierzyńskim lekarz się śmiał.
11t2d z Om.
11t4d z usg.
1465211503-1d1mld.jpeg

cudny i duzy super

Wróciłam [emoji16]
Ja tam prosta baba jestem i gadam co myślę a nie paniusie będę zgrywac i jakos on mi nie pasowal. [emoji23]
Tak więc dziś z racji że wychodziło mi zwolnienie szłam tylko po kolejne papiery dla pracodawcy i zrobienie wyników.
Myślałam że fotki mi nie da - jak to takie usg nie planowane a robione tylko i wyłącznie w celu uspokojenia mnie, więc nawet śmialosci nie miałam co by pytać.troche smutna wyszłam że mi go nie dał. Wracając do domu zaglądam do mojego mutterpass ( nasza karta ciąży) a tam kartka od gina " na pamiątkę dla matki wariatki [emoji6]" i piękne zdjęcie mojego dzidziola [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
11t2d z Om.
11t4d z usg.
1465211503-1d1mld.jpeg

Super, że wizyta udana. :happy:

reklama
Do góry