reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

ja jestem ciekawa kiedy poczuje, tym bardziej, ze brzuszek mam otluszczony jakby nie patrzec i licze , ze ich z niczym innym nie pomyle :)
Nawet w 22 tyg można poczuc. Na to jest czas jeszcze. Ja w 1 ciazy juz w 13 tyg poczulam a teraz w 12. Takie musniecia.
Lux - ja ruchy czulam dopiero w 19 tc dziecko musi miec okolo 10-15 cm zeby czuc ruchy wczesniej tzn. Jak ma okolo 5 cm to jest absolutnie nie mozliwe

Mały miał okolo 4cm jak pierwszy raz poczulam

reklama
Nawet w 22 tyg można poczuc. Na to jest czas jeszcze. Ja w 1 ciazy juz w 13 tyg poczulam a teraz w 12. Takie musniecia.

Mały miał okolo 4cm jak pierwszy raz poczulam

moja bratowa mega szybko poczula ruchy w drugiej ciazy,jakos 14 tydzien jej lecial, moze wczesniej i mowi Jezu kopnelo mnie! poczulam to! akurat w pracy siedzialysmy razem

Eeeee, to tylko ja nic nie czuję? :(
Ja tez nic nie czuje, ale nie nastawiam sie kompletnie. Jak bedzie odpowiedni moment to poczujemy :))

Umowilam sie na za 2 tyg prywatnie do gina, bede akurat po wizycie u poloznej i bede miala komplet badan. Wole wszystko skonsultowac z drugim lekarzem i miec pewnosc, ze wszystko jest ok :) Juz nie moge sie doczekac haha, ale pozniej zwalniam tempo z wiyztami i bede czekala na polowkowe :)

reklama
Eeeee, to tylko ja nic nie czuję? :(
Nie stresuj się, to normalne.

A ja byłam dziś na powtórnym usg sprawdzić nosek co do którego lekarz nie miał pewności, ale potwierdziło się, że wszystko jest dobrze :) dziś było pięknie widać tylko maluszek fikał jak szalony :D lekarz musiał się napracować żeby uchwycić Go w odpowiedniej pozycji :) mówiłam Mu wczoraj, że ma być grzeczny, ale nic się mamy nie słucha ;)
Super, że z noskiem ok. Wiedziałam, że tak będzie.
Słuchaj, a może miałabyś ochotę dołączyć jutro do mnie i do Aguchy? Spotykamy się w Galerii Kazimierz o 10.

Ja też nic nie czuję. Mamy jeszcze czas. Pod koniec ciąży to czasami nieźle da Ci się we znaki;)
A najfajniej to widać chyba jak dziecko ma czkawkę - wtedy brzuszek tak równomiernie podskakuje:)
To zależy, bo ja Bazylka przez całą ciążę słabo czułam. Pamiętam jak się nie mogłam doczekać aż mi się będzie brzuch ruszał i w zasadzie w ogóle się nie doczekałam, bo wprawdzie widoczne ruchy były, ale minimalne dopiero jak się człowiek mocno wpatrzył. On chyba nie był zbyt ruchliwy, a poza tym miałam łożysko na przedniej ścianie i ono tłumiło te ruchy.

Ja tez nic nie czuje :(
Cierpliwości.

u mnie leci 11 tydzien i pewnie se poczekam na ruchy jeszcze z dwa tygodnie :)
Optymistka. Życzę Ci, żebyś poczuła ruchy wcześniej, ale ja z Bazylim poczułam dopiero koło 20 tc

Ojj cos z telefonem szwankuje. A tak w ogole witam wszystkie przyszle mamy :-)

Napisane na HUAWEI SCL-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj! :happy:

Do góry