reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Może dopiero się pojawiło i się rozkręca? Mi nigdy nie mówią czy bije za wolno czy nie. Ważne że bije, a na kolejnym USG wszystko i tak się okaże

Może jest właśnie tak jak @Artemida90 pisze. 6 tydz to jednak serduszko się może dopiero rozkręcać 🙂 a kartę ciąży mi np lekarz za każdym razem zakłada jak zrobię te pierwsze badania ( wirusowe, morfologię, itd) by mógł od razu tą kartę uzupełnić 😉 dzisiaj mi założył a to była już moja trzecia wizyta w ciąży u niego 🙈
Może tak być że za wcześnie , już sama nie wiem co myśleć , wiem że głupie ale idę na 20 do innego lekarza żeby chociaż powiedział mi jak bije to serduszko , jestem tak tym wszystkim przerażona już

reklama
Dziewczyny ja już mam dosyć, z względu na plamienie dziś przyjmował jakiś inny lekarz w przechodni i kazali mi przyjechać, gość po 70, i on mówi domnie że on ciąży niewidzi, mówię jak to jak wczoraj było serduszko a on zaczyna szukać i mowi że e jednak jest pęcherzyk i mam przyjść za 2 tygodnie, ręce odpadają, mój lekarz przyjmuje za tydzień w piątek ale dziś kazał udać się na kontrolę, plamienie jest mniejsze ale jest.
Cała wizyta trwała 5 minut,
Jutro idę prywatnie do Pani doktor z polecenia, już sama niewiem co myśleć, wczoraj był zarodek i serduszko a dziś pusty pęcherzyk.
Poprostu już sobie chyba to odpuszczam 😪
Sprzęt sprzętowi nie równy i tak samo oko lekarza. Na spokojnie idź na jeszcze jedno USG , myślę że będzie wszystko ok 🍀
Dziewczyny jestem po wizycie , dzisiaj 6 tyg , jest serduszko ale doktorka powiedziała że za wolno bije , ja z tego stresu nawet nie zapytałam ile , dała mi jakies tabletki dopochwowe i kazała przyjść za 2 tyg , nie założyła też karty ciąży , jestem już przerażona
Może dopiero się rozkręca. Też nie pamiętam by w którejś ciąży na tak wczesnym etapie podawali ile bije serduszko. Tabletki to pewnie luteina , ja też biorę. Nie wystrasz się jak będziesz mieć białe majtki od tego. To normalne :-)

Ja miałam niestety taki przypadek w pierwszej straconej ciąży :( zarodek był ale serduszko za wolno biło, miałam przyjść jeszcze raz na kontrolę za 3 dni i już niestety nie biło 😭 to było w 7/8 tygodniu jak dobrze pamiętam.

Tylko dziwi mnie czemu doktorka nie powiedziała , że jest to początek i dlatego serduszko wolniej bije . Jestem już przygotowana na najgorsze, już chyba nadzieja mi odeszła , jedyne co mi się chce to płakać z bezsilności

Ja miałam niestety taki przypadek w pierwszej straconej ciąży :( zarodek był ale serduszko za wolno biło, miałam przyjść jeszcze raz na kontrolę za 3 dni i już niestety nie biło 😭 to było w 7/8 tygodniu jak dobrze pamiętam.
Przygotowałam się na najgorsze już chyba

Tylko dziwi mnie czemu doktorka nie powiedziała , że jest to początek i dlatego serduszko wolniej bije . Jestem już przygotowana na najgorsze, już chyba nadzieja mi odeszła , jedyne co mi się chce to płakać z bezsilności
Mi właśnie wtedy mówił że może to początek ale to jest mało prawdopodobny scenariusz i trzeba sprawdzić za parę dni :( mam nadzieję że u Ciebie mimo wszystko to start

reklama
Do góry