reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2025

Mam nadzieję, że jutrzejsza wizyta Cię uspokoi 🤞🏻 Nie chcę wytykać wieku temu lekarzowi, ale… może już robi swoje. Po prostu mam nadzieję, że to zwykłe niedopatrzenie 🫣
Ten sam sprzęt co wczoraj? Czy mógł mieć gorszy?
Na moje sprzęt inny i gorszy usg było takie jakieś inne jakby za mgłą a mają 2 gabinety i byłam w tym drugim
Jeszcze gość się pyta czy chcę ta ciąże czy nie 🤔 aż mnie zdziwko wzięło, pewnie że chce kwas foliowy biorę od stycznia i witaminy

reklama
Na moje sprzęt inny i gorszy usg było takie jakieś inne jakby za mgłą a mają 2 gabinety i byłam w tym drugim
Jeszcze gość się pyta czy chcę ta ciąże czy nie 🤔 aż mnie zdziwko wzięło, pewnie że chce kwas foliowy biorę od stycznia i witaminy
No to miejmy nadzieję, że to kwestia gorszego sprzętu. Postaraj się nie denerwować za mocno i zobaczysz jutro.

Z jednej strony, łatwo tak mówić. Sama mam wizytę za 2h z lekkim hakiem i już jest mi niedobrze z nerwów 😥 musiałam wyjść z domu się przejść trochę, bo bym nie wysiedziała tej godziny do wyjścia…

Kurczę już sama nie wiem co ma być to będzie, teraz ma zwolnienie do wtorku a potem zobaczymy co dalej, jutro mam na 18 wizytę. Już sama nie wiem co robić, dziwne że wczoraj był zarodek z serduszkiem a dziś pusty pęcherzyk.
Pociesza się aby tym że dwie poprzednie ciąże tak dokładnie było widać na przełomie 8a9 tygodnia ale te 9 lat temu też był inny sprzęt

Dziewczyny jestem po wizycie , dzisiaj 6 tyg , jest serduszko ale doktorka powiedziała że za wolno bije , ja z tego stresu nawet nie zapytałam ile , dała mi jakies tabletki dopochwowe i kazała przyjść za 2 tyg , nie założyła też karty ciąży , jestem już przerażona

Dziewczyny jestem po wizycie , dzisiaj 6 tyg , jest serduszko ale doktorka powiedziała że za wolno bije , ja z tego stresu nawet nie zapytałam ile , dała mi jakies tabletki dopochwowe i kazała przyjść za 2 tyg , nie założyła też karty ciąży , jestem już przerażona
Może dopiero się pojawiło i się rozkręca? Mi nigdy nie mówią czy bije za wolno czy nie. Ważne że bije, a na kolejnym USG wszystko i tak się okaże

Kurcze, ja jestem zupełnie zielona w temacie, więc nie chcę Cię ani sztucznie pocieszać ani straszyć. Ale rozumiem strach, też bym była przerażona. I z pewnością nie czekałabym aż 2 tygodni na kolejne USG. Zwariowałabym.

Może jest właśnie tak jak @Artemida90 pisze. 6 tydz to jednak serduszko się może dopiero rozkręcać 🙂 a kartę ciąży mi np lekarz za każdym razem zakłada jak zrobię te pierwsze badania ( wirusowe, morfologię, itd) by mógł od razu tą kartę uzupełnić 😉 dzisiaj mi założył a to była już moja trzecia wizyta w ciąży u niego 🙈

U mnie niestety chyba super scenariusza nie będzie kolejny raz.Najpierw niby pusty pęcherzyk i po minucie ogladania go z każdej strony moja Pani lekarz dostrzegła mini zarodek i coś tam miga czyli serduszko powinno bić. Według bety serduszko gdzieś 5-6 dni temu bić zaczęło. Już 2 lata temu miałam podobnie, malutki zarodek i ledwo migające serduszko które dzielnie biło kolejne ponad 2 tygodnie mimo ze zarodek się nic nie powiększył 😢 Jutro idę zrobić betę. Nie chcę się zadręczać ale obawiam się że marzenie jednak się może nie spełnić 😭 Okazało się że na jajniku mam 3 cm torbiel, ale narazie to ma mnie nie martwić powiedziała mi moja ginekolog.

reklama
Dostałam zastrzyki z heparyną. Mąż będzie musiał mi jakoś zrobić dziś bo ja wymiotuje i mdleję przy tego typu rzeczach .

Do góry