Ja miałam, nie brałam duphastonu ani luteiny. Przeszły po jakimś czasie. Miałam krwiaka podkosmówkowego.A czy któraś z was w tej lub poprzedniej ciąży miała plamienia? Jakoś od tygodnia co jakiś czas mam delikatne brązowe plamienia widoczne tylko na papierze, żadnych innych niepokojących objawów. Lekarz powiedział że tak się zdarza i przepisał duphaston 2x1, ale i tak mnie to niepokoi
reklama
Gratulacje! Plasterki na opryszczkę, dobra dieta i czasHej kobitki, przyłączam się do Grudniowych Mamusiek U mnie termin na 22.12.2023 (mniej więcej) dziś 6t3d. 9 maja idę na wizytę, Pani doktor powiedziała, ze powinno już wtedy bić serduszko. Strasznie się stresuje, bo staraliśmy się z mężem 2 lata i w końcu się udało. Beta przyrasta bardzo dobrze. Stresuje mnie fakt, że na lewym jajniku mam torbiel krwotoczna i wczoraj wyskoczyła mi opryszczka (na szczęście nie pierwsza w życiu). Może macie jakiś sprawdzony sposób na opryszczkę w ciąży?
Gratulacje dla was wszystkich!
Olcia12
Fanka BB :)
czy od razu na wizycie został wykryty? czy po jakimś czasie?Ja miałam, nie brałam duphastonu ani luteiny. Przeszły po jakimś czasie. Miałam krwiaka podkosmówkowego.
W 6 tc nie był widoczny, a później już tak. Te krwiaki są dość częste, najczęściej nie są groźne i nie wymagają specjalnych leków/oszczędnego trybu życia. Same się wchłaniają plamienia trzeba konsultować, ale na tym etapie nie warto panikować, bo to jest dość powszechne zjawisko.czy od razu na wizycie został wykryty? czy po jakimś czasie?
Olcia12
uspokoiłaś mnie, bo następną wizyte mam dopiero za 3 tyg (poprzednia właśnie w 6tc) więc już zaczęłam zchizować, dzięki!W 6 tc nie był widoczny, a później już tak. Te krwiaki są dość częste, najczęściej nie są groźne i nie wymagają specjalnych leków/oszczędnego trybu życia. Same się wchłaniają plamienia trzeba konsultować, ale na tym etapie nie warto panikować, bo to jest dość powszechne zjawisko.
Sojka
Ja miałam w pierwszej ciąży i duphaston 2x1 pomógł, ale to był bardziej zaawansowany etap ciąży jakiś 7 miesiąc. Jeśli lekarz Cię zbadał i nie widzi nic niepokojącego to Ty też się nie doszukuj :-)A czy któraś z was w tej lub poprzedniej ciąży miała plamienia? Jakoś od tygodnia co jakiś czas mam delikatne brązowe plamienia widoczne tylko na papierze, żadnych innych niepokojących objawów. Lekarz powiedział że tak się zdarza i przepisał duphaston 2x1, ale i tak mnie to niepokoi
martyna_wwa
5 maja prenatalneTermin następnej wizyty? Prenatalnych?
martyna_wwa
Ja również plamilam zanim usłyszałam serduszko. Mega stres, ale lekarz tez przepisał duphaston, powiedział ze tego być nie powinno No ale się zdarza. W 11 tyg pojawiło się jednorazowe krwawienie, bez bóli, skrzepów, i znow przerażenie, bo było tej krwi sporo, ale tez byłam u lekarza, krwiaków nie ma, ale mogły być w międzyczasie, ale dzidzia rośnie, serduszko bije, nie mam wskazań do leżenia. Teraz tez minimalne plamienia, i czekam na piątek i prenatalne.. skończyłam wczoraj 12 tydzieńJa miałam w pierwszej ciąży i duphaston 2x1 pomógł, ale to był bardziej zaawansowany etap ciąży jakiś 7 miesiąc. Jeśli lekarz Cię zbadał i nie widzi nic niepokojącego to Ty też się nie doszukuj :-)
Olcia12
Trzymam kciuki za dobre wyniki w piątek, koniecznie daj znać! ❤Ja również plamilam zanim usłyszałam serduszko. Mega stres, ale lekarz tez przepisał duphaston, powiedział ze tego być nie powinno No ale się zdarza. W 11 tyg pojawiło się jednorazowe krwawienie, bez bóli, skrzepów, i znow przerażenie, bo było tej krwi sporo, ale tez byłam u lekarza, krwiaków nie ma, ale mogły być w międzyczasie, ale dzidzia rośnie, serduszko bije, nie mam wskazań do leżenia. Teraz tez minimalne plamienia, i czekam na piątek i prenatalne.. skończyłam wczoraj 12 tydzień
reklama
blackmolly
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny! Niedawno dołączyłam do staraczek.a po 2 miesiącach się z nimi żegnam. Jestem w szoku, że tak szybko się udało. Jest to moja druga ciąża, pierwsza zakończona niestety poronieniem. Bardzo się martwię ale teraz tylko spokój moze mnie uratować dodam, że choruję na nadczynność tarczycy i Gravesa-Basedowa ale jestem w remisji od 5 miesięcy. Planuję wybrać się do lekarza jeszcze w tym tygodniu. Według aplikacji 5+4tc a więc termin koniec grudnia/początek stycznia trzymam za was kciuki️