reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
A ja w sumie nie miałam nawet siły pisać. Zażyłam ta xonveę i jest lepiej. 5 maja czeka mnie trasa 450 km mam nadzieję że będzie ok bo samochód to jedyne miejsce, w którym jestem skupiona i nie mam mdłości. Podczytuje sobie was o tych ubezpieczeniach i wykupionych pakietach. Szczerze gdyby nie wynajem i słaby sezon( mąż jest rekonstruktorem historycznym-rycerzem) akurat przez dwa tyg działa na pl. Zamkowym to też bym sobie wykupiła. Niestety wynajem ściąga sporo kasy plus terapia starszego syna (autystyk).

Dzięki, że pytasz. Jest lepiej. Ale ja nie wiem, czy to na pewno jelitówka...🙄
Jestem dobrej myśli. Po prostu Twoje ciało wywala coś, co mu w związku z ciążowymi hormonami nie pasuje 😁
Ja w swojej poprzedniej ciąży miałam taki epizod, że w niedzielę skończyły mi się tabletki z kwasem foliowym. A że jestem lekko walnięta, panikowałam i pomyślałam, że zjem z owoców i warzyw. Zjadłam wtedy prawie litr soku z buraka, kilka paczek orzeszków z żabki :p i jeszcze pomarańcze. Rzygałam całą noc 🙃

A trzymasz dietę cukrzycową? Ja od 1dc cisnę z dietą na 100%, póki co wszystkie cukry w normie.
Jestem na wakacjach. Staram się trzymać dietę, ale co chwile wychodzą przekroczenia :( generalnie jem wysokobiałkowe posiłki, ograniczam węgle, eliminuje zakazane produkty, a i tak mam przekroczenia. Coś musi być nie tak z żarciem, bo po takich samych posiłkach w Polsce mi nie wyrzucało cukrów :( za tydzień zakładam sensor do stałego monitoringu glikemii i zobaczymy.

Jestem na wakacjach. Staram się trzymać dietę, ale co chwile wychodzą przekroczenia :( generalnie jem wysokobiałkowe posiłki, ograniczam węgle, eliminuje zakazane produkty, a i tak mam przekroczenia. Coś musi być nie tak z żarciem, bo po takich samych posiłkach w Polsce mi nie wyrzucało cukrów :( za tydzień zakładam sensor do stałego monitoringu glikemii i zobaczymy.
Ja przed ciąża byłam na diecie niskowęglowodanowej, ale niestety u mnie w ciąży każdy posiłek musi składać się z białka, tłuszczy i węglowodanów złożonych, wtedy cukry grają.
Miałaś już taki sensor? Ja ostatnio dużo o tym czytam.

Ja przed ciąża byłam na diecie niskowęglowodanowej, ale niestety u mnie w ciąży każdy posiłek musi składać się z białka, tłuszczy i węglowodanów złożonych, wtedy cukry grają.
Miałaś już taki sensor? Ja ostatnio dużo o tym czytam.
Miałam przez pół poprzedniej ciąży i po porodzie. Jak wrócę ze spaceru, to mogę trochę o nim napisac. Albo napisz do mnie na priv :)

Miałam przez pół poprzedniej ciąży i po porodzie. Jak wrócę ze spaceru, to mogę trochę o nim napisac. Albo napisz do mnie na priv :)
To w wolnej chwili napisz tutaj, może jakiejś mamuśce informacja się przyda.
Ponoć w pl są od niedawna refundacje na sensor w cukrzycy ciążowej na insulinie.

Ostatnia edycja:
reklama