reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
Wzięłam Apap, męża wysłałam. Łykając normalnie płakałam, ze truje fasolkę ale już nie mogę

To jesteśmy w podobnej sytuacji. Ja też ponad rok od poprzedniej ciąży i też 2 poronienia za mną i też muszę czekać te 2 tygodnie żeby coś się wyjaśniło i żeby było trochę więcej wiadomo
Mam skan w przyszlym tyg. Too bedzie 6tyg i 5 dni. Oby tylko bilo juz serduszko! W poprzednich, ciaza zatrzymywala sie na 5 tyg i juz mialam oznaki braku implantacj - plamienia. Teraz jestem na lekach od poczatku ciazy jak i juz od samej owulacji i zero oznak ze cos nie tak. Oby tylko bylo dobrze. A bierzezs jakies leki?

złym samopoczuciem i cierpiąc z bólu bardziej szkodzisz moim zdaniem - bardzo dobrze zrobiłaś
@Majeczka1996 dokładnie tak jak mówi koleżanka wyżej. Apap jest bezpieczny w ciąży.
Na listopadowych jest dziewczyna, której lekarz na migreny pozwolił Ibuprom. Chyba się nie obrazi jak ją zawołam: @Lady With Cats a może i potwierdzi 😉😏❤️

u mnie kolejna wizyta 11.05 , a przewidywany poród 17.12 ☺️
Mało się udzielam, ale to przez złe samopoczucie - wymioty itp ☹️
Termin porodu mamy taki sam 😉
U mnie też ciężkie początki. Może nie mam nudności, ale kompletnie brak mi sił. Mieszkamy na 4 piętrze i wracając do mieszkania robię 3 przystanki 😄

U nas wszystko w porządku, mały człowiek ma już 2cm, serduszko bije prawidłowo <3 wielkość odpowiednia do wieku ciąży czyli 9+0.

Następna wizyta i tym samym prenatalne 01.06 :)

Załączniki

• IMG_4782.jpeg
    IMG_4782.jpeg
    62,9 KB · Wyświetleń: 100
reklama
@Majeczka1996 dokładnie tak jak mówi koleżanka wyżej. Apap jest bezpieczny w ciąży.
Na listopadowych jest dziewczyna, której lekarz na migreny pozwolił Ibuprom. Chyba się nie obrazi jak ją zawołam: @Lady With Cats a może i potwierdzi 😉😏❤️
Oczywiście, że się nie obrazi.
Rzutem na taśmę jeszcze zdążyłyście, bo za godzinę wyjeżdżamy na lotnisko.

@Majeczka1996, Apap, czy tam raczej substancja czynna, którą jest Paracetamol jest jak najbardziej bezpieczny.
I tak, potwierdzam, iż lekarz pozwolił mi w razie bardzo mocnej migreny wziąć Ibuprom w dawce 400 mg, z czego skorzystałam raz w pierwszym trymestrze. Lekarz powiedział, że przecież codziennie Ibupromu nie przyjmuję, więc jak najbardziej mogę go zażyć.
Na mnie Paracetamol nie działa.

Mocnym bólem i złym samopoczuciem bardziej szkodzisz, aniżeli przyjętą tabletką przeciwbólową.