Marbolka
Fanka BB :)
Masz rację, my tu dyskusje o Lquatro kiedy jest odpowiedni czas itp, a niektórzy nie z własnego wyboru mogą tylko o tym pomarzyć pozostaje tylko mieć nadzieję, że to się zmieni i opiekunowie tacy jak Ty będą mogli mieć umowy o pracę.Ja co do l4 się nie wypowiadam bo jestem narazie opiekunem dziecka niepełnosprawnego ( syna z autyzmem ) mam nadzieję że niedługo wprowadza że podczas bycia opiekunem można też podjąć zatrudnienie. Studiuje jednocześnie psychologię jak i fizjoterapię zaocznie. Moja mama np mając 35 lat będąc w trzeciej ciąży pracowała bardzo długo na stacji dializ bodajze do 30 tyg ale odpadły jej ciężkie pracę. Ja prowadzę stowarzyszenie na rzecz dzieci z autyzmem oraz organizacja eventów historycznych ( turnieje rycerskie, strzelnice łuczniczą itp).
Co do stacji dializ, chyba tutaj tez duzo się zmieniło bo u nas jakikolwiek kontakt z potencjalnie zakaźnym materiałem (krew i jakiekolwiek wydzieliny) jest obecnie zabroniony w ciąży. Nie wystarczą środki ochronne, rękawiczki itp, nie i już, pozostaje praca biurowa czy jakieś ekg. Dziwiło mnie to na początku ale szpitale chyba po prostu nie chcą się szarpać z pracownicami, maja wystarczająco pozwów od pacjentów