reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
Cześć dziewczyny, nieśmiało dołączam do wątku :) Dzisiejsza beta 69,9. Termin wg kalkulatora na 3/4 grudnia. Zaczęliśmy się starać w lutym, udało się w drugim miesiącu. Ale teraz strasznie się martwię o wynik bety, wydaje mi się że mój wynik jest jakiś za niski... Mam cykle 28-29 dniowe, ostatnia miesiączka była 26 lutego, okres spóźniony 3 dni. W czwartek idę powtórzyć ale do tego czasu oszaleje :o To będzie moja pierwsza ciąża i jestem przerażona, jak to mój mąż powiedział "co żeśmy narobili" hehe 😝 Dzisiaj fatalnie się czuję, zimno mi, a jednocześnie gorąco na twarzy i czasami ciągnie mnie w podbrzuszu- czy to normalne?

Witam moją fasolkę. Na razie to pęcherzyk ale zapowiada się obiecująco. Kolejna wizyta 18 kwietnia. Na razie jest ok - oprócz tego naczynia, ale będziemy to kontrolować w miarę upływu czasu. "Ochrzanu" nie dostałam choć gin się śmiał, że mogłam jeszcze te pół roku się wstrzymać. Na chwilę obecną odpoczywać i brać witaminy.
To USG to w którym dniu cyklu, bądź tygodniu robiłaś, że jest pęcherzyk? ;)

Cześć dziewczyny, nieśmiało dołączam do wątku :) Dzisiejsza beta 69,9. Termin wg kalkulatora na 3/4 grudnia. Zaczęliśmy się starać w lutym, udało się w drugim miesiącu. Ale teraz strasznie się martwię o wynik bety, wydaje mi się że mój wynik jest jakiś za niski... Mam cykle 28-29 dniowe, ostatnia miesiączka była 26 lutego, okres spóźniony 3 dni. W czwartek idę powtórzyć ale do tego czasu oszaleje :o To będzie moja pierwsza ciąża i jestem przerażona, jak to mój mąż powiedział "co żeśmy narobili" hehe 😝 Dzisiaj fatalnie się czuję, zimno mi, a jednocześnie gorąco na twarzy i czasami ciągnie mnie w podbrzuszu- czy to normalne?
Hej spokojnie jeśli nie robiłaś testów owulacyjnych pilnując dokładnie kiedy miałaś owulację wynik bety jest ważny jeśli ma dobry przyrost wystarczy że miałaś później owu niż normalnie i będzie inny niż kogoś z takim samym dniem miesiączki ja miałam ostatnią 23.02 owu powinna być 8 a zbliżenie było z 12/13 i wtedy też test owulacyjny który zrobiłam 13 rano już po fakcie pokazał owulację 🙈 także prawie tydzień później niż powinno. Do tego dopiero zaczęły mi wychodzić testy na czułość 20mlu więc też na pewno mam niskie. 😁

Hej :) mnie właśnie tak ciągnie w podbrzuszu i czuje się jak przed okresem (podobne skurcze) i dziewczyny pisały, że to normalne i wiele osób czuje podobne "ciągnięcie" :) nie martw się na zapas betą, moja pierwsza wynosiła 6 i tylko niepotrzebnie się naczytałam, że za mała (u mnie to była weryfikacja po transferze invitro). Później ładnie przyrosła, ale co się nabeczałam, to moje 🙈😁

Hej spokojnie jeśli nie robiłaś testów owulacyjnych pilnując dokładnie kiedy miałaś owulację wynik bety jest ważny jeśli ma dobry przyrost wystarczy że miałaś później owu niż normalnie i będzie inny niż kogoś z takim samym dniem miesiączki ja miałam ostatnią 23.02 owu powinna być 8 a zbliżenie było z 12/13 i wtedy też test owulacyjny który zrobiłam 13 rano już po fakcie pokazał owulację 🙈 także prawie tydzień później niż powinno. Do tego dopiero zaczęły mi wychodzić testy na czułość 20mlu więc też na pewno mam niskie. 😁
Hey pisze z zapytaniem kiedy test wyszedł pozytwny u ciebie bo jestem w podobnej sytuacj 23.02 os @ test robiony w piątek negatywny @brak niewiem co mysleć

reklama
Hey pisze z zapytaniem kiedy test wyszedł pozytwny u ciebie bo jestem w podobnej sytuacj 23.02 os @ test robiony w piątek negatywny @brak niewiem co mysleć
Pierwszy pozytywny wyszedł mi w sobotę w czwartek miałam negatywny który odłożyłam na szafkę i zapomniałam w pt wieczorem chciałam wyrzucić i miałam wrażenie że widzę cień ale że wiem że nie patrzy się na wyschnięte to wyrzuciłam ale nie mogłam przestać o tym myśleć. Pytanie czy wiesz kiedy była owulacja albo czy miałaś typowe dla siebie objawy i wiesz że np bolał Cię brzuch później niż normalnie bo równie dobrze mogłaś mieć owulację tydzień temu i wyjdzie dopiero za ok 3 dni i pytanie jakiej czułości testy ciążowe ja wolę osobiście strumieniowe o czułości 10mlu bo w 20mlu dopiero zaczyna pokazywać a do zapłodnienia doszło między 13-15 a pierwszy pozytywny test wyszedł 25 czyli ok 10-12 dni później. Spróbuj za dwa dni z testem super czułym :)