Chciałam się pochwalić, że mój Dawidek jest już ze mną. Ma 52 cm wzrostu, waży 2800, dostał 10/10. Urodzony wg OM w 38+1, wg usg 38+4. W czwartek przyjęli mnie do szpitala na indukcję porodu, w piątek o 10.15 podali leki, o 21.35 odeszły wody, a dzisiaj o 1.05 Dawidek był już na świecie. Poród siłami natury, niestety bez znieczulenia, bo położna mnie zrobiła w konia z wielkością rozwarcia i potem już było za późno... Bolało strasznie, ale ważne, że się wszystko dobrze skończyło.
reklama
KatJak
Fanka BB :)
GratulujęChciałam się pochwalić, że mój Dawidek jest już ze mną. Ma 52 cm wzrostu, waży 2800, dostał 10/10. Urodzony wg OM w 38+1, wg usg 38+4. W czwartek przyjęli mnie do szpitala na indukcję porodu, w piątek o 10.15 podali leki, o 21.35 odeszły wody, a dzisiaj o 1.05 Dawidek był już na świecie. Poród siłami natury, niestety bez znieczulenia, bo położna mnie zrobiła w konia z wielkością rozwarcia i potem już było za późno... Bolało strasznie, ale ważne, że się wszystko dobrze skończyło.
Czekamy na kolejne
KatJak
A powiedz czemu przyjęli na indukcję ? Miałaś jakieś wskazania ?Chciałam się pochwalić, że mój Dawidek jest już ze mną. Ma 52 cm wzrostu, waży 2800, dostał 10/10. Urodzony wg OM w 38+1, wg usg 38+4. W czwartek przyjęli mnie do szpitala na indukcję porodu, w piątek o 10.15 podali leki, o 21.35 odeszły wody, a dzisiaj o 1.05 Dawidek był już na świecie. Poród siłami natury, niestety bez znieczulenia, bo położna mnie zrobiła w konia z wielkością rozwarcia i potem już było za późno... Bolało strasznie, ale ważne, że się wszystko dobrze skończyło.
Malina04092021
Zaciekawiona BB
Gratulacje!Chciałam się pochwalić, że mój Dawidek jest już ze mną. Ma 52 cm wzrostu, waży 2800, dostał 10/10. Urodzony wg OM w 38+1, wg usg 38+4. W czwartek przyjęli mnie do szpitala na indukcję porodu, w piątek o 10.15 podali leki, o 21.35 odeszły wody, a dzisiaj o 1.05 Dawidek był już na świecie. Poród siłami natury, niestety bez znieczulenia, bo położna mnie zrobiła w konia z wielkością rozwarcia i potem już było za późno... Bolało strasznie, ale ważne, że się wszystko dobrze skończyło.
Karolina Z
Zaciekawiona BB
Gratuluję. Kornelia już też jest z nami miałam wyznaczoną cc na 26 listopada ale malutka postanowiła urodzić się w 38 tyg dokładnie 21 listopada. Mierzyla 56 Wazyla 3830 chociaż na usg tydz wcześniej miała 2800.Gratulacje!
Niby głównie przez cukrzycę ciążowa... Moja ginka ma zrąbane ktg i 2 razy wyszło źle. Po tym pierwszym leżałam prawie tydzień w szpitalu a wszystko było ok, a teraz wysłała mnie na indukcję tydzień wcześniej niż planowała... Do tego ja wymiotowałam przez ponad 7 miesięcy i stwierdziła, że ciąża to dla mnie za duże obciążenie... Jak przyszłam na oddział to 2 lekarzy mnie badało i stwierdzili, że nie ma podstaw do wywołania, ale skoro dostali skierowanie to muszą zrobić...A powiedz czemu przyjęli na indukcję ? Miałaś jakieś wskazania ?
KatJak
Było minęło już masz swojego Skarba obok siebie a to najważniejszeNiby głównie przez cukrzycę ciążowa... Moja ginka ma zrąbane ktg i 2 razy wyszło źle. Po tym pierwszym leżałam prawie tydzień w szpitalu a wszystko było ok, a teraz wysłała mnie na indukcję tydzień wcześniej niż planowała... Do tego ja wymiotowałam przez ponad 7 miesięcy i stwierdziła, że ciąża to dla mnie za duże obciążenie... Jak przyszłam na oddział to 2 lekarzy mnie badało i stwierdzili, że nie ma podstaw do wywołania, ale skoro dostali skierowanie to muszą zrobić...
KatJak
GratulujęGratuluję. Kornelia już też jest z nami miałam wyznaczoną cc na 26 listopada ale malutka postanowiła urodzić się w 38 tyg dokładnie 21 listopada. Mierzyla 56 Wazyla 3830 chociaż na usg tydz wcześniej miała 2800.
Czyli rodzilas sn czy miałaś Cc?
Karolina Z
Zaciekawiona BB
Cc. Takie miałam wskazania tylko fetysz wcześniej bo już m mi wody odeszłyGratuluję
Czyli rodzilas sn czy miałaś Cc?
reklama
Sylwestrowa
Przyszłe mamy, jak sypiacie?
Ja od ponad tygodnia sypiam po 3-4h na raty w nocy a potem muszę odsypiac za dnia
Wiadomo, w nocy wybudzam się do toalety 2-3 razy, i jak trafie na godzinę 5ta, to juz za diabła nie zasnę…O godz 9’ej muszę się położyć na drzemkę i tak kimam do 12-13ej
Czy tylko ja tak mam? Może to normalne pare tyg przed porodem?
Ja od ponad tygodnia sypiam po 3-4h na raty w nocy a potem muszę odsypiac za dnia
Wiadomo, w nocy wybudzam się do toalety 2-3 razy, i jak trafie na godzinę 5ta, to juz za diabła nie zasnę…O godz 9’ej muszę się położyć na drzemkę i tak kimam do 12-13ej
Czy tylko ja tak mam? Może to normalne pare tyg przed porodem?
Podziel się: