reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Ważne że przybiera na wadze. Mi zawsze lekarz powtarza że każde dziecko inaczej rośnie, nie ma stałego wzrostu. Mój jest ciągle o 2 tygodnie za duży i też się martwilam cały czas ale ostatecznie nic nie wskazuje że coś jest nie tak. Po prostu taki jest.

A ja jestem właśnie po ktg. Pojechałam bo mało się ruszał. Wyszło że ktg książkowe, mały cały czas się ruszał ale ja tego nie czułam. Poczułam tylko kilka mocnych kopniaków a reszty nie. Ale ważne że wszystko dobrze

Całkiem już znieśli u Ciebie porody rodzinne ? U nas jest ograniczenie, mogą tylko zaszczepieni lub w wynikiem negatywnym lub którzy chorowali już na covid. Ale co będzie do grudnia to kto wie :( każda z nas musi się liczyć z samotnym porodem i w pewnym sensie już się na to przygotowywać.
Niestety całkiem, myślałam jeszcze o zmianie szpitala ale mam już mętlik w głowie i sama nie wiem...
Ja miałam ostatnią wizytę 4 tygodnie temu i mała miała 1660 a dziś 2700, też mi się wydaje za duży ten przyrost... Ale lekarz sam powiedział że to tylko komputer...
Myślałam, że tylko u mnie takie cuda 😄 mój mały też w trzy tygodnie z 1800 przybrał na 2600, oczywiście też mieści się w normach ale jednak wydaje mi się, że waży troszke mniej bo przez całą ciąże był raczej drobny 😊

O kurczeniu 2700 w 34tc a ja ledwo ponad 2 kilo w 33 tc 😧
Ważne że przybiera na wadze. Mi zawsze lekarz powtarza że każde dziecko inaczej rośnie, nie ma stałego wzrostu. Mój jest ciągle o 2 tygodnie za duży i też się martwilam cały czas ale ostatecznie nic nie wskazuje że coś jest nie tak. Po prostu taki jest.

A ja jestem właśnie po ktg. Pojechałam bo mało się ruszał. Wyszło że ktg książkowe, mały cały czas się ruszał ale ja tego nie czułam. Poczułam tylko kilka mocnych kopniaków a reszty nie. Ale ważne że wszystko dobrze
Myślałam własnej, ze jak przybierać ma to systematycznie tak samo co tydzień i zaczęłam się martwić, ze nagle z „za dużego” stał się „za mały” wagowo jak na tc 😔
A wiesz, ze ja dziś również słabo mojego czułam i zaczynałam się martwić. Na badaniu usg nie czułam nic a lekarz mówił, ze przecież ładnie się rusza co chwileczkę. Dobrze, ze obydwie zareagowaliśmy i, ze z maluchami wszystko dobrze 😊 Boże, jeszcze się nie urodziły a my już się zamartwiamy prawie każdego dnia 🙁

Niestety całkiem, myślałam jeszcze o zmianie szpitala ale mam już mętlik w głowie i sama nie wiem...

Myślałam, że tylko u mnie takie cuda 😄 mój mały też w trzy tygodnie z 1800 przybrał na 2600, oczywiście też mieści się w normach ale jednak wydaje mi się, że waży troszke mniej bo przez całą ciąże był raczej drobny 😊
Ja mam nadzieje, ze to błąd pomiaru lub ta granica błędu +/- przy ustalaniu wagi 😶
Ostatnio mało jem, mam problem z apetytem i chyba muszę zacząć się zmuszać jeszcze bardziej do jedzenia, bo może mały nie dostaje wystarczającej ilości by zdrowo rosnąć

Mi mówiła że w ostatnich tygodniach dziecko powinno przybierać ok. 200 gram to tygodniowo ale też nie ma reguły.

Co do jedzenia to coś może w tym być. Postaraj się jeść regularne posiłki.

Akurat trafiłam na moja gin i to ona analizowała ktg. Mówiła żebym się nie krępowała i jeżeli coś uznam za niepokojące mam przyjechać. Ale cudownie było słyszeć serduszko 😍

ja też jestem strasznie płaczliwa... Na codzien jestem wrażliwcem, ale to co się dzieje w ciąży... niektóre rzeczy strasznie przeżywam, chciała bym mieć grubszą skórę... Być twardsza... To jest strasznie trudne...
Ja mam podobnie, a w tej ciąży to już szczyt. Może dlatego, że dużo się działo (przeprowadzka, starsze dziecko do przedszkola itp). Wystarczy mały impuls, a ja już cała zalana łzami i nie mogę przestać.

Ja mam podobnie, a w tej ciąży to już szczyt. Może dlatego, że dużo się działo (przeprowadzka, starsze dziecko do przedszkola itp). Wystarczy mały impuls, a ja już cała zalana łzami i nie mogę przestać.
możliwe, że to z natłoku wszystkiego... U mnie też się sporo dzieje ale nie chce mi się rozpisywać i zawalać Was smętami. Tak czy siak wszystko bardzo przeżywam... Staram się uciekać od tego, mąż bardzo mnie wspiera, użycza swojego ramienia do wypalania się 🙈😊 mam nadzieję, że po ciąży będzie lepiej, zwłaszcza, że wznowie terapię :)

Czy Wasze maluchy w tych ostatnich tygodniach są bardziej ruchliwe czy spokojniejsze ? 🤨
Mój zawsze dawał mi popalać a od paru dni większość dnia praktycznie nie czuję żebym była w ciąży. Czasami zasadzi kopa jak się rozprostuje, trochę się porozciąga i to na tyle...Jakby prawie cały czas spał. To normalne ? Ja wiem, że ma już mało miejsca na fikołki, ale jestem ciekawa czy tylko ja doświadczam takiego spokoju w środku ☺️

reklama
Czy Wasze maluchy w tych ostatnich tygodniach są bardziej ruchliwe czy spokojniejsze ? 🤨
Mój zawsze dawał mi popalać a od paru dni większość dnia praktycznie nie czuję żebym była w ciąży. Czasami zasadzi kopa jak się rozprostuje, trochę się porozciąga i to na tyle...Jakby prawie cały czas spał. To normalne ? Ja wiem, że ma już mało miejsca na fikołki, ale jestem ciekawa czy tylko ja doświadczam takiego spokoju w środku ☺️
Ja odczuwam od jakiegoś miesiąca bardziej jak się rozciąga w brzuchu niż kopniaki, czasem wejdzie pod zebra 😂 a kopniaki nie są tak intensywne jak wcześniej , termin mam na 1 grudnia

Do góry