reklama
julia_1234
Zaciekawiona BB
A jak się ma Wasz poziom hemoglobiny? Mi sukcesywnie z morfologii na morfologię zjeżdża, teraz mam 11,7 (18 tyg.). Pytałam lekarza czy zacząć suplementować żelazo, ale powiedział, że teraz zmienia się podejście w ginekologii i hemoglobinę liczy się w proporcji do generalnego wzrostu objętości krwi w organizmie w ciąży - i to co się wcześniej traktowało jako stan zagrażający anemią, teraz się traktuje normalnie (właśnie w związku z tą zwiększoną objętością). Ciekawa jestem co mówią Wasi lekarze. Ten mój to w ogóle jest sceptyczny wobec jakiejkolwiek suplementacji poza kwasem foliowym...
Aleksandra!
Fanka BB :)
Nie ma co porównywać ruchów czy brzuchow, każda ciąża jest inna, każdy organizm tez. Wszystko zależy tez od figury matki Ja czułam szybko delikatne ruchu bo prawie całe EURO 2020 nie spała i „oglądała” z nami, chyba sama próbowała strzelać bramki w brzuchu na przełomie 18/19 tc mój mąż już dostał 3 kopniaki i od tego 18 mała szaleje. Czuje z nią taka więź, bo jak tylko czuje mocniejszy ruch to od razu czytam bajkę albo włączam jakieś piosenki i ona wtedy daje czasu jeszcze bardziej
GrzelaczkaSyl1995
Zaciekawiona BB
No właśnie słuchajcie dziewczyny. Nie mam ciąży zagrożonej i nie czytalam odnoście głaskania brzuszka w necie, wzielam do siebie to co ona mi powiedziała, a powiedziała mi dokładnie to samo co napisali tu o ciąży zagrożonej, ale ja takiej nie mam. Powiedziała, ze takie głaskanie i wodzenie dłonią po brzuszku nie jest wskazane w ciąży i żeby sie odzwyczaić od tego. Chyba, ze tu ma jakieś powiązanie moje wysokie cisnienie, bo w sumie ciąża przebiega bardzo prawidłowo.Info z neta: "Dotykanie i głaskanie brzucha w czasie ciąży jest zabronione w przypadku ciąży zagrożonej, ponieważ może wywołać skurcze i poród przedwczesny. Jeśli jednak ciąża przebiega prawidłowo, głaskanie brzucha jest wręcz zalecane jako sposób na budowanie więzi z dzieckiem i przyzwyczajanie go do dotyku i świata zewnętrznego."
.Asha.
Fanka BB :)
Mam nadciśnienie leczone dopegytem. Mój lekarz nie powiedział nic o dotykaniu brzucha. Skoro źródła inaczej twierdzą a nasi lekarze nie głoszą nic podobnego to chyba jednak bym potraktowała słowa Twojego ginekologa jako ciut nadgorliwe [emoji4] no chyba, że się boisz.No właśnie słuchajcie dziewczyny. Nie mam ciąży zagrożonej i nie czytalam odnoście głaskania brzuszka w necie, wzielam do siebie to co ona mi powiedziała, a powiedziała mi dokładnie to samo co napisali tu o ciąży zagrożonej, ale ja takiej nie mam. Powiedziała, ze takie głaskanie i wodzenie dłonią po brzuszku nie jest wskazane w ciąży i żeby sie odzwyczaić od tego. Chyba, ze tu ma jakieś powiązanie moje wysokie cisnienie, bo w sumie ciąża przebiega bardzo prawidłowo.
A ja wlansie wszędzie czytam żeby głaskać gadać do niego nawiązywać więź. No chyba że jest zagrożona to nie.W szpitalu mi też to tłukli do głowy przy pierwszym dziecku. Bez sensu. Osobiście nie wierzę w to.
reklama
Podziel się: