U mnie dziś 16t3d byłam u położnej i miałam badanie dopplerkiem bicia serduszka i ruchy Małego, wariuje w brzuszku jak szalony, a ja ich nie czuje bo jak już wcześniej pisałam mam łożysko na przedniej ścianie i położna radzi uzbroić się w cierpliwość. Wiec ruchy to raczej indywidualna kwestia u każdej z nas.Ja natomiast odnośnie ciśnienia mialam kilka dni 105/85 dosyć niskie przez te upały i starałam się nie wychodzić, dziś natomiast 113/69.Cześć dziewczyny, liczę na Wasza pomoc w styczniu poroniłam, nie mam dzieci, można powiedzieć, że to moja pierwsza ciąża (obecnie 18+3tc). Od samego początku walczę z nadciśnieniem. Wczoraj byłam u kardiologa z wynikami holtera ciśnieniowego i ekg, zwiększył dawkę Dopegytu z 4 na 6 tabletek i włączył dodatkowo Isoptin 2x1. Zasmucił mnie mówiąc, że problem będzie sie nasilał. Martwię sie, aby tym razem sie udało i abym donosila dziewczynkę do końca. U mojej dziewczynki wszystko dobrze, skubana ma siłę walki i oby zostało tak do 13 grudnia. Kolejna rzecz która mnie martwi to taka ze mamy juz 19 tydzień a ja jeszcze jej nie czułam, jakby była nieobecna w brzuszku. Lekarz 2 tyg temu mówił, ze lada chwila powinna się odzywać, a tu cisza. Kochane dziewczyny. Czy Wam również szwankuje tak cisnienie? Kiedy Wasze pociechy dały o sobie znać? Potrzebuje od Was dobrego słowa, bo na nikogo nie mogę liczyć w tej kwestii.
reklama
GrzelaczkaSyl1995
Zaciekawiona BB
Ja zmagam sie z wysokim ciśnieniem typu 150/100 i tachykardii. Od dwóch dni jestem na dodatkowym leku Isoptin i widać duża różnice. Cisnienie spadło, jestem senna w dzień aż powieki same opadają, wcześniej zaś nie było mowy o spaniu w dzień ani nawet dobrym snie w nocy, te leki dla mnie okazały sie zbawienne, oby na dluuugo.U mnie dziś 16t3d byłam u położnej i miałam badanie dopplerkiem bicia serduszka i ruchy Małego, wariuje w brzuszku jak szalony, a ja ich nie czuje bo jak już wcześniej pisałam mam łożysko na przedniej ścianie i położna radzi uzbroić się w cierpliwość. Wiec ruchy to raczej indywidualna kwestia u każdej z nas.Ja natomiast odnośnie ciśnienia mialam kilka dni 105/85 dosyć niskie przez te upały i starałam się nie wychodzić, dziś natomiast 113/69.
Dariuszka90
Fanka BB :)
Też mam spory może przez to faktycznieA duży masz brzuszek? Ja właśnie dość spory i wszyscy mówią ze właśnie przez jego gabaryty ruchy sa jeszcze niewyczuwalne.
Paradoksalna
Fanka BB :)
Wielkość brzucha nie ma znaczenia kochane dziecko musi osiągnąć pewną wagę, żeby było wyczuwalne, albo trzeba być wrażliwym na zmiany, ja na przykład kiedyś nie czułam perystaltyki jelit wiec te bąbelki jak się pojawiły to wiedziałam, ze to to natomiast jeśli mówiłyśmy o ruchach wyczuwalnych przez brzuch przez tatusia na przykład nk to tak, ja ma się trochę tłuszczyku (ja mam go całkiem sporo ) to później te ruchy są wyczuwalne „na zewnątrz”Też mam spory może przez to faktycznie
Karolina Z
Zaciekawiona BB
Hej. Dziewczyny czy odczuwanie w podbrzuszu takie kłucie. Bo nie wiem czy to normalne czy się trochę przepracowalam i to od tego ale dziś grzecznie leżę.
Są dni kiedy kłuje, a czasami nic. Uznaje że to normalne, dziecko się "rozpycha"Hej. Dziewczyny czy odczuwanie w podbrzuszu takie kłucie. Bo nie wiem czy to normalne czy się trochę przepracowalam i to od tego ale dziś grzecznie leżę.
Karolina Z
Zaciekawiona BB
To dobrze że nie jestem jedyną. Na wszelki wypadek zwolnilam dziś tempo
Dokładnie .. ja tez.Są dni kiedy kłuje, a czasami nic. Uznaje że to normalne, dziecko się "rozpycha"
reklama
Słuchajcie, tak ostatnio sobie myślałam jak to wygląda ze szkołami rodzenia? Czy one się odbywają teraz za czasów pandemii? Czy na NFZ, czy tylko płatne? Widziałam kilka reklam na fb z opcja online. Ale to kosztuje! I to wcale nie mało
Podziel się: