reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Witajcie ponownie, u mnie 17 t, wczoraj wizyta u innej Pani Ginekolog (którą de facto uwielbiam) niż prowadząca. Potwierdziła że w brzuszku mieszka dziewczynka :-)
Dziewczyny że ktoras z Was ma przewlekłe nadciśnienie oraz cc i jeszcze normalnie pracuje??
Czy macie jakąś listę rzeczy do ubrania dla malucha na pierwsze tyg? Bo kuszą te wyprzedaże strasznie...

reklama
Mnie jeszcze mdłości czasami dopadają, ale powoli przechodzi i chwilami zapominam, że jestem w ciąży 🙂
Ja już prawie dwa tyg nie mam mdłości. Jestem w 17 tyg i przytylam pierwszy kg po tym jak mi spadło 5 kg. A co do wyprawki to jeszcze nic nie kupowałam ale to dlatego że nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka A po drugie fizycznie nie nadawała się na zakupy.

Ja mam wozek po starszych dzieciach więc nie mam problemu z wyborem. Jedynie co mogę doradzić to nie zawsze moda idzie w parze funkcjonalności. Trzeba zwrócić uwagę na jakie tereny ma być wozek czy drogi polne czy miejskie. Ten mały zgrabny fajny bo zmieści się w bramkach w sklepie ale na trudne drogi lepiej sprawdzi się z dużymi kołami najlepiej pompowanymi.
Ja też mam wózek po starszych dzieciach. Ważne, by był zwrotny, dobrze się prowadził nawet jedna ręką. Ja mam taki z większą (dłuższą) gondolą (camarelo Carrera) jestem z niego zadowolona, gdyż synek był duży i szybko musiałabym go przenosić do innego, a tak na długość idealnie się zmieścił do momentu przejścia na spacerówkę.

Tak, ja już zamówiłam poduszke z allegro. W kształcie litery C, mam ją dopiero kilka dni, ale serdecznie polecam. Spi mi się dużo lepiej [emoji846]
Ja też mam tą w kształcie litery C i dobrze się sprawdzała w ciąży, zwłaszcza jak brzuszek większy i ciężko znaleźć dobrą pozycję do spania. Poza tym jak dziecko się urodziło to przez pewien czas używałam jej do karmienia piersią- bardzo pomocna 🙂

reklama
Dziewczyny, a może któraś z Was poleci mi jakieś spodnie ciążowe najlepiej dżinsowe o normalnej długości nogawki - mam 168 cm wzrostu? Zaczyna mi już być niewygodnie w normalnych spodniach, wiec czegoś szukam.

Do góry