reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

U mnie żadnych podejrzeń póki co, tylko pupsko chętnie wystawia [emoji23]
5 lipca wizyta dopiero [emoji3061]
Ja 9.07 i szczerze mówiąc nie wiem jak dotrwam, bo ciągle się zastanawiam czy aby na pewno wszystko przebiega ok 😩

Ja idę jutro na wizytę, ostatnio było widać na usg, że będzie chłopczyk, a jutro wszystko się potwierdzi. A moja intuicja podpowiadała cały czas, że dziewczynka. 🤭
Ale zazdroszczę! U mnie cała rodzina mówi, że chłopiec, ale śniło mi się już parę razy, że to dziewczynka i też od początku mam takie przeczucie że jednak ♀️. Ciekawość już mnie zżera 😅

reklama
Ja może dowiem się 13lipca na wizycie .. chciała bym chłopca ale czuję coś ze będzie jednak dziewczynka 😁 ale najważniejsze żeby było zdrowe ☺️

Ja 9.07 i szczerze mówiąc nie wiem jak dotrwam, bo ciągle się zastanawiam czy aby na pewno wszystko przebiega ok [emoji30]

Ale zazdroszczę! U mnie cała rodzina mówi, że chłopiec, ale śniło mi się już parę razy, że to dziewczynka i też od początku mam takie przeczucie że jednak [emoji3601]. Ciekawość już mnie zżera [emoji28]
Polecam detektor tętna [emoji4]
Na dwa dni mam spokój jak posłucham sobie serduszka [emoji7]

Ja miałam prenatalne w 12 tc i lekarz od razu podał płeć - chłopak. Zastanawiam się czy mógł się pomylic ? Cieszę się bardzo ale zastanwia mnie na ile trafnie to ocenił bo część z Was jak czytam to nie zna jeszcze płci :)

Ja miałam prenatalne w 12 tc i lekarz od razu podał płeć - chłopak. Zastanawiam się czy mógł się pomylic ? Cieszę się bardzo ale zastanwia mnie na ile trafnie to ocenił bo część z Was jak czytam to nie zna jeszcze płci :)
Mnie lekarz też powiedział w 12 TC, że chłopak. Ja tak czułam od początku.
Kupiłam detektor tętna, bo też się denerwuję, zwłaszcza teraz, kiedy mam odstęp od wizyty do wizyty 4 tygodnie. Czekam na przesyłkę.

Mi ma prenatalnych powiedziała, że raczej to chłopiec, ale różnie się dzieje i nie może dać 💯 pro pewności. 🤭 Ale jak to moja przyjaciółka mówi, s chłopca ciężko dziewczynkę zrobić. Chociaż znam jeden przypadek gdzie był niby widoczny chłopiec, a okazało się, że jednak dziewczynka. Chyba 12 tydzień to jeszcze za szybko żeby dać takie sto procentowe potwierdzenie płci.
A co myślicie o szczepieniu na covid w ciąży?
I kiedy planujecie pierwsze zakupy?😊😊😊

Mi ma prenatalnych powiedziała, że raczej to chłopiec, ale różnie się dzieje i nie może dać 💯 pro pewności. 🤭 Ale jak to moja przyjaciółka mówi, s chłopca ciężko dziewczynkę zrobić. Chociaż znam jeden przypadek gdzie był niby widoczny chłopiec, a okazało się, że jednak dziewczynka. Chyba 12 tydzień to jeszcze za szybko żeby dać takie sto procentowe potwierdzenie płci.
A co myślicie o szczepieniu na covid w ciąży?
I kiedy planujecie pierwsze zakupy?😊😊😊
Ja planuję się zaszczepić przed jesienią. Rozmawiałam o tym z lekarzem i to chyba najlepsze wyjście.
Mi trudno kupować cokolwiek dla dziecka, mam opór, choć mój mąż chce droższe rzeczy kupować co jakiś czas od lipca, sierpnia. Zobaczymy...

Mnie np. Od kawy odrzuciło i dziś rano wypiłam rozpuszczalna z mlekiem i ufff nic mi się nie dzieje 😊 a tak to żadnych mdlosci tylko do toalety czesto biegam
Jak byłam na usg 8 czerwca ginekolog powiedziała że nie widzi nic między nóżkami 🙈
Zobaczymy jak będzie na kolejnej wizycie
Jeśli chodzi o zakupy dla dzidzi to raczej dopiero na jesieni, chyba że coś ładnego w oko wpadnie i najlepiej w neutralnych kolorach żeby później nie było niespodzianki

reklama
Ja też z zakupami się narazie wstrzymuję, jakiś hamulec mam ciągle.. liczę, że po drugich badaniach prenatalnych to się zmieni

Do góry