reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Nie lepiej zrobić pappa , a jeżeli coś wyjdzie może nifty? Amnio jednak to chyba ostateczność 🙄 trochę bym się bała. A wiek masz nienajgorszy , znam kobiety co w 41 i 42 urodziły zdrowe dzieci.
Wiem, że jest ryzyko, ale mam temat przwmyslany i jestem zdecydowana. Nie chcę się przez kolejne miesiące denerwować.

Mi tedt Pappa wyszedł bardzo źle. Lekarz powiedział, że będę musiała zrobić amniopunkcje, a ja tak bardzo się jej boję.
No wlasnie pappa taka jest. Moja siostra miala ryzyko ZD 1:26 i skierowanie na amniopunkcje. Dodam, że usg wyszlo dobrze. Nie zrobiła, pojechała do dobrego lekarza, kardiologa i wszystko było dobrze. Teraz dzieciak ma 2 lata 😊.
Mi pappa wyszla ok, usg też. Ale w 19tc pojawily sie torbiele na mozgu dziecka. Wszystko dobrze, 'tylko' torbiele byly i to nie małe. Lekarz podejrzewał zespół Edwardsa i zalecil amniopunkcje. Nie zrobiłam, przeplakalam 2 tygodnie. Na nast usg torbiele zaczely sie zmniejszać, reszta usg dalej byla dobra. I tak teraz jest moj syn, też ma 2 lata. Wszystko bylo dobrze do 7 tygodnia zycia, kiedy wyszla choroba genetyczna.
Test pappa moim zdaniem musi byc razem z usg. Lekarka mi mowila, że to jest tak czuly test ze wszyskie czynniki potrafią na niego wpłynąć, nawet glupie przeziębienie.

Tak miałam usg i test Pappa. Ryzyko ZD 1:50. Pytałam lekarza o badania nieinwazyjne, a on na to, że oni nie ufają tym badaniom. Jutro idę do mojego ginekologa, ciekawe co on mi powie.

reklama
Tak miałam usg i test Pappa. Ryzyko ZD 1:50. Pytałam lekarza o badania nieinwazyjne, a on na to, że oni nie ufają tym badaniom. Jutro idę do mojego ginekologa, ciekawe co on mi powie.
A usg jak wyszlo? Jaka przezierność karkowa? Kość nosowa widoczna? Praca serca dobra?

Do góry