reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

zazdroszczę!!! Ja mam same tshirty białe i czarne i jeansy. Teraz nie mam nic bo jeansy ciasne i dupa. Nie mam nawet jednej sukienki bo zawsze myślałam że jestem za gruba
A bo ja wiem xD codziennie dylemat co założyć i akcje typu „nie mam co założyć!!!!” xD to są prawdziwe dramaty xD

reklama
Ja mam parę rzeczy po wcześniejszych ciążach, które cudem się uchowały i nie wylądowały w koszu z resztą dziecięcych rzeczy :p zamierzam dokupić jakieś spodenki na lato i jeansy na vinted i myślę, że wystarczy ;) powiem szczerze, że dla mnie wyzwaniem nie są ciuchy ciążowe, ale takie na pierwsze tygodnie po porodzie, bo wtedy ciążowe już za duże, a normalne za małe, a szkoda kupować nowych tylko na chwilę i tak trzeba jakos przewegetowac do osiągnięcia wagi sprzed ciąży 😂 co do badan, jeśli w normalnym USG wyjdą jakieś nieprawidłowości, to będą drążyć temat, jeśli nie, to poprzestanę na tym.

Dobrze że nie mam problemu w pracy chodze w leginsach i koszulce a po pracy jeansy i koszulka 😁 gorzej bedzie potem w lato.

Ja robie pappe i usg. Zobaczymy co sie bedzie dzialo to bedziemy potem myslec.

Dokładnie ciężko podjąć decyzję... Ja mam tyle szczęścia że już to przeszłam i jakieś przeciwciała mam... Za tydzień mam wizytę i zapytam mojego lekarza co o tym myśli 🙂
ja mieszkam w Holandii i właśnie ostatnio dostałam od położnej informacje na ten temat. Ale całego nie czytałam tylko kawałek. Może dzisiaj przeczytam całość.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 60
Jestem tu trochę na nielegalu, ale moja oficjalna data to 30.11 i czuje się bliżej Waszych terminow, niż listopadowych :D

Wybiegnę trochę w przyszłość i powiem Wam, ze ja miałam mieć prenatalne dziś, bo moj lekarz upierał się na liczeniu ciazy z OM i wg niego dziś mam dokładnie 12w.
Realnie okazało się, ze to max 11w2d, wiec prenatalne się nie odbyły (płód 40mm, minimum to 45mm), więc pojechałam trochę na darmo, a do tego nie ma wyników mojego NIFTY, które zostało pobrane w 10w, wiec teraz w gruncie rzeczy za wcześnie i czekamy, az wróci pusty wynik :D Mam nadzieje, ze to jest jakoś ubezpieczone i nie zapłacę za to dwa razy.
Witamy 😊
Dałaś mi trochę do myślenia. Mnie na usg genetyczne lekarz zapisał jak będę 11w4d wg apki, ale i wg om. Bo później go nie będzie, niby czytałam, że od 11w1d można już wykonać ale właśnie ważna jest wielkość płodu. Teraz zaczęłam się martwić czy maleństwo urośnie wystarczająco dużo ehh... ☹️

reklama
Witamy 😊
Dałaś mi trochę do myślenia. Mnie na usg genetyczne lekarz zapisał jak będę 11w4d wg apki, ale i wg om. Bo później go nie będzie, niby czytałam, że od 11w1d można już wykonać ale właśnie ważna jest wielkość płodu. Teraz zaczęłam się martwić czy maleństwo urośnie wystarczająco dużo ehh... ☹️
Ja nawet nie wiedzialam, że biorą pod uwage wielkość plodu 🤔 ja mam z OM na 12t3d. We wcześniejszej ciąży mialam w 12t5d. Mi ogólnie sie termin porodu z om sprawdził w 100%. 11t4d to rzeczywiście szybko. Moze uda sie przecisnąć chociaz o tydzien?

Do góry