reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Czy dokucza wam rwa kulszowa ? 🧐 nie łączyłam tego z ciąża, ale ostatnio doczytałam gdzieś, że bardzo prawdopodobne, że to przez ciąże. Wczoraj chodzić normalnie chodzić nie mogłam, kuśtykam jak szalonooki Moody z HP 😜
Od czasu do czasu mnie pobolewają korzonki jeśli to to 🙈🙈

reklama
Od czasu do czasu mnie pobolewają korzonki jeśli to to 🙈🙈
To u mnie taki jakby nacisk na nerw w okolicach pośladka i promieniuje praktycznie na całą nogę. Ale tylko z jednej strony. I tylko przy konkretnym ustawieniu 😄. Czasami zapominam i za pewnie się ustawie w tej pozycji której boli i wtedy dopiero masakra 😅 No i wczoraj tez chodzić nie mogłam bo bolało pierwszy raz w trakcie chodzenia

Ja tez mam silne przeczucie co do płci :) skąd? Nie wiem, po prostu, jakoś tak czuje, z córką czułam, ze będzie dziewczynka, natomiast jeśli moje przeczucie się nie sprawdzi to trudno, będę tak samo szczęśliwa bo płeć nie ma żadnego znaczenia dla mnie :) byle zdrowe :) Czuje, ze będzie chłopiec :)
Ja czułam ze pierwsze to syn - jest córka. 2gie że córka- jest syn 🤦‍♀️. Teraz czuje, że córka - do 3ch razy sztuka 🙈🙈🙈.

Ja wiem, że odpuszczenie, to najlepsze, co mogę zrobić. Jak mi spadła ta beta i krwawiłam, to wtedy już odpuscilam totalnie i nie przejmowalam się, myśląc, że nic z tego już nie będzie. A teraz znów panika. Już z pracy się wypytują kiedy wrócę, a liderka zgodnie z moja prośbą powiedziała tylko kierownikowi. Ale co ja mam powiedzieć jak ludzie chcą że mną coś ustalać i planować i myślą, że wrócę 17 maja.
No unie to samo, mam czas do dzisiaj zeby sie okreslic czy wracam czy nie bo kierowniczka chce powiedzieć właścicielowi, żeby można było zacząć rekrutację. Ja miałam 2 tygodnie urlopu i teraz 2 tyg l4, wszyscy myślą że covid albo coś egzotycznego 😉. Ale dziś mam lekarza, jak będzie biło serduszko i malenstwo uroslo prawidlowo to dam jej zielone swiatlo zeby wszystkim powiedziała.

ale cos w tym jest, ja znam dziewczynę, która ma 2 zdrowe córeczki, a poroniła chyba 3 albo 4 ciąże z chłopakami, i ona tez nie ma brata tylko siostrę, wiec jej mama tez nigdy chłopca nie miała.
Szwagierka poroniła 2 razy, badań nie robiła a ma 3ch zdrowych synów. Czasem tak jest. Teściowa - 4ech synów miała.

Ja w pierwszej ciąży nastawiłam się na syna syn syn wszystkie koleżanki do około w ciąży z chłopcami wiec i u Nas musi być wymarzony Franek i tak było aż do pierwszych badań prenatalnych kiedy Pan dr powiedział będzie dziewczyna na 80% i nastąpił kryzys ale ja dziewczynka ma być chłopak tydzień płakałam nie miałam nawet imienia a teraz nie zamieniła bym mojej łobuzach na nic innego . Z perspektywy czasu widzę jakie to było głupie teraz nie mam przeczucia nie skupiam się na tym ważne żeby było zdrowe 😀 Znając moje szczęście mam masę ciuszków dla dziewczynki w różu to pewnie będzie chłopak 😁 ja tak w życiu mam wszystko na opak

No ja właśnie mam takie silne przeczucie, z córką tez miałam i się sprawdziło, zobaczymy jak teraz, ale nie nastawiam się :) będzie co będzie byle zdrowe :)

U mnie wg teorii Ramzi i Nub wychodzi dziewczynka ale czy ja temu ufam to nie wiem. Jak robiłam badania genetyczne to w ostatniej ciąży to wyszedł chłopiec. Teściowa do mnie że podejrzewa że ja 3 poprzednie ciążę miałam chłopców i temu ronilam a teraz będzie dziewczyna i dlatego ciąża żywa. Może coś w tym jest, się okaże...

A nie za wczesnie jeszcze na nub? Zazwyczaj na prenatalnych dopiero mozna z tej metody skorzystac

A nie za wczesnie jeszcze na nub? Zazwyczaj na prenatalnych dopiero mozna z tej metody skorzystac
nie wiem nie znam się na tym czy to dwie osobne teorie czy jedna nie czytałam o tym glebiej jestem na 4grupach o tej nazwie zagranicznych i polskiej i po prostu na każdej ludzie piszą to samo że dziewczyna ale na co oni patrzą co oni widzą to ja tam nie wiem. Dlatego podchodzę do tego z dystansem.

reklama
Jak wygooglowałam teorie nub to było właśnie na przykladach też tego usg z zarodeczkiem malutkim, aż sprawdziłam i usg z córką się sprawdziło a teraz wskazuje na chłopca tak jak mam przeczucie, ciekawe czy się sprawdzi 🙈🙈

Do góry