As.ia95
Fanka BB :)
Cooo ?? Że jak z winy apteki nie ma leku to TY musisz sobie radzić ? Tak to działa ? a nie mogą oddać recepty, anulować albo coś podobnego ? Ja się kompletnie na tym nie znam, ale jeżeli to jest taki cyrk to nieźle... może spróbuj się skontaktować z lekarzem który wystawił receptę ? Czasami wystarczy tylko telefon do recepcji albo mail i w ten sam dzień dostaniesz kod. Przynajmniej u mnie tak działa.Dziewczyny, czy któraś z Was miała taki problem otóż jakiś ponad tydzień temu mój lekarz wystawił mi receptę na 3 opakowania clexane 0.8 poszłam do apteki kupuje i Pani mówi że dzisiaj ma jedno opakowanie ale na jutro może zamówić kolejne ok zgodziłam się, przychodze i nagle informacja że na magazynie nie mają jednak, nie mają skąd zamówić i mam sobie radzić. Nosz...... Nie mam skąd wziąć receptę z kodem RC nowa wczoraj dzwoniłam do internisty to on jedynie pelnoplatna chciał dać, nie zgodziłam się. I teraz jestem w kropce bo leki się już kończą. Czy to nie apteka powinna załatwić skąd ten lek choćby z innej apteki? Bo oni umywają ręce. Dzwoniłam na infolinię to Pani mowi ze każda apteka doza to inna spółka i nie mogą robić przerzutów lekami. I mam sobie załatwić nowa receptę.
Ja się tak mecze żeby jeść zdrowo. Mi w głowie same fast food, chipsy itd najlepiej jeszcze zagryzane czymś słodkim. Boje się, ze się roztyje, ale tak trudno mi teraz zapanować nad apetytem...Ja pofolgiwalam sobie przez weekend, aż się źle z tym czuje teraz nieśliśmy znajomych w sobotę i były chipsy, paluszki, lody, cukierki... A tak się trzymałam zdrowego jedzenia.. tylko czy dam radę teraz...
Co Ty ? Przestraszyłaś mnie teraz tez jestem na clexane, dopiero 2 raz kupowałam, ale zawsze było. Chyba muszę tez poprosić o 3 recepty po 1, tak na wszelki wypadekOgólnie clexane jest lekiem ciężko dostępnym, co jakiś czas są problemy, na przyszłość polecam porozmawiać z lekarzem, żeby wypisywał ci np. 3 recepty po 1 op, wtedy zawsze łatwiej znaleźć i zrealizować w kilku aptekach