reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

ooot, to mnie właśnie wieczorem, w nocy i rano, po południu jest ok
Czy,i nie bez przerwy, po południu jest ok :) ale tez pewnie jakbym cały czas to czuła to tez pewnie nic takiego, macica Ci się rozciąga, maleństwo jest jeszcze malunie ale rośnie bardzo szybko i macica ciagle się do tego dostosowuje, te dolegliwości dopiero koło 2 trymestru mijają :)

reklama
Dziewczyny, a czy Wy macie objawy non stop? O ja z objawów to mam tylko lekko dołącz piersi, a i to nie cały czas. Raz bolą i wydają się takie pełne, a raz nie bolą w ogóle. Martwi mnie to.
Jeśli cię to pocieszy to ja od początku ciąży nie mam prawie żadnych objawów prócz powiększonych piersi i lekko czasami bolą i bardzo rzadko mdli mnie ale po parę sekund i to tylko jak już jestem mega głodna 😊

Jeśli cię to pocieszy to ja od początku ciąży nie mam prawie żadnych objawów prócz powiększonych piersi i lekko czasami bolą i bardzo rzadko mdli mnie ale po parę sekund i to tylko jak już jestem mega głodna 😊
Mam podobno, bolą mnie piersi i czasem mdli jak jestem głodna, a poza tym nic, no czasem potrzebuje pospać w ciągu dnia 😉W ciąży z córką miałam tak samo😉

Dzień dobry miłej niedzieli 😁 u nas dziś ma być 21 stopni no szał 😁 chodzą za mną lody wiec popołudniu się skuszę mąż ma dziś szczepienie na COVID zobaczymy czy szczepionki dotarły. Położna przyniosła mi córcię kilka minut i cc położyła koło lewego policzka i kazał odwrócić do niej głowę tak się poznałyśmy pamietam jak w sekundzie się uspokoiła jak mnie poczuła super wspomnienia ❤️

Moja ginekolog nie sprawdza tętna na tym etapie pokazała mi 21.04 tylko maleńkie serduszko które biło i tyle teraz wizyta 19.05. A nie sprawdza ponieważ mówi ze na tym etapie to duże obciążenie dla maluszka jednak fale elektromagnetyczne które przewodzą są niebezpieczne i dopiero zawsze po prenatalnych zaczyna puszczać mi tętno. Trzymam kciuki napewno będzie dobrze ❤️❤️ Fasolki są bardzo silne ❤️
Ona mi tez nie puszcza tętna, tylko robi pomiar wedle usg i tam przez jakiś czas się liczy tętno

Mam wizytę na poniedziałek. Z drugiej strony zastanawiam się, skąd on wiedział, ze serce wolno bije, skoro nawet nie zmierzył tętna... bo mu się po prostu nie chciało. Ja rozumiem, ze się spieszył i wgl, ale może bije wolno ale trochę wolniej niż norma, a nie ze zupełnie wolno.
Niestety doświadczenie. Ja w poprzedniej ciąży miałam mierzone -98 za wolno. Tydzień później n IP - zarodek nie urósł i babka, która mnie badała tylko spojrzała na USG i też mówi że 90 uderzeń, tydzień później już było po wszystkim :(. W tej ciąży z kolei na IP tylko popatrzyła i wpisała 155 uderzen, też nikt nic nie mierzył.

reklama
Do góry