reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
jak ja byłam u gina to coś tam nacisnął i było słychać jak głośno i szybko bije serduszko. Nie wiem jak to działa ale czy też tak nie powinna u ciebie?
Nie wiem, bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem do kocna jak powinny wygladac wizyte, wiem o ciąży tyle co z internetu. Polecic tez sie nir mam kogo... Dlatego licze na was. Ale chyba dla dorba dzidziusia i siebie musze sprovowad pójść prywatnie i zobaczyć czy wszystko jest okej

na becikowe i tak jest prog 1900 zl na osobę, prawda? Ostatnio szukałam informacji na ten temat i się zdziwiłam. Myślę że większość osób które będzie korzystało z prywatnej opieki przekracza ten próg. Powinno to być dla każdej rodziny...
To się dostaje jakieś pieniądze jak się dziecko rodzi?

Takie coś tez się należy ? Matce która nie pracuje i zajmuje się domem ? Dobrze rozumiem ?

Załączniki

• IMG_7586.jpg
    IMG_7586.jpg
    59,1 KB · Wyświetleń: 93
O kurcze, rzeczywiscie zapomnialam ze becikowe ma prog dochodowy. No to sie nie zalapiemy.
Dobrze, ze chociaz z prywatnych ubezpieczen troche kasy wpadnie.
mam dokładnie taką samą sytuację. Jednak ubezpieczenia się przydają. Przykre tylko, że państwo tak jest prolife, że nie wszyscy zasługują na te pieniądze. Zawsze można coś kupić lepszego dla dziecka albo pp prostu odłożyć te pieniądze na jego przyszłość

reklama
Do góry