reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Prosze was o porade. Bylam wczoraj u ginekologa. Pani doktor powiedziala ze niby 7 tydzien. Na szczescie zarodek jest w pęcherzyku. Zapytalam k serduszko czy bije a ona powiedziała "noo nie wiem, wydaje mi sie ze moze cos tu widac ale to jest jeszcze za malutkie". Wiec nie była pewna, a później kazala mi przyjść na wizytę za 3 tyg i w miedzy czasie mam zrobic badania krwi. Czy mam zmienic ginekologa i czy tylko wydaje mi sie ze z ta Pania jets cos nie tak? Skoro nie jest pewna czy plod rozwija sie prawidlowo to czemu odklada mi wizyte na az za 3 tygodnie? Poza tym zero mowy o kwasie foliowym ani o suplementach.nie dostalam twz zadnych informacji co w ciazy moge a czego nie. Nie mialam tez robionego poziomu bhcg. Co mam zrobic? Denerowac sie przez te 3 tygodnie czy isc prywatnie do innego lekarza? Dodam ze juz zalozylam karte ciazy w dniu wczorajszym. Pomóżcie

Ja zmieniłam lekarza mi tez nie pasował 😉 badał mnie w 10 minut jak by się paliło ... o wszystko musiałam sama prosić wiec to chyba przeważyło .... mój lekarz jak nie było widać nic to sprawdzał co tydzień jak rośnie dzidzia , bo to jest ważne ....

Przepraszam, że może zaśmiecam bo zadałam już podobne pytanie, ale dostałam tylko jedną odpowiedź i może ktoś jeszcze coś podpowie. Jaką lekarz Wam przepisał dawkę kwasu foliowego? Ja mam tego tak dużo, że jestem zszkowoana :o oprócz kwasu w witaminach mam dodatkowo 3 tabletki dziennie samego kwasu foliowego. Ogólnie tego wyjdzie wszystkich witaminek 7 tabletek...

Ja mam zalecane brać tylko jedna dziennie , powiedział ze jeszcze 30 tabletek do końca i wtedy starczy ...
Podobno kwas jest na to żeby lepiej maluszek się rozwijał ale ty masz tam dawki 🤭

Wam też się chce tak spać? Ja w sumie pracuje na 2 etaty, jedna to zwykła umowa druga praca to zlecenie ale jak koncze o 20 to serio biorę prysznic i idę spać i śpię do 5-6. Teraz weekend a ja nawet nie mam siły prania wstawić

reklama
Przepraszam, że może zaśmiecam bo zadałam już podobne pytanie, ale dostałam tylko jedną odpowiedź i może ktoś jeszcze coś podpowie. Jaką lekarz Wam przepisał dawkę kwasu foliowego? Ja mam tego tak dużo, że jestem zszkowoana :o oprócz kwasu w witaminach mam dodatkowo 3 tabletki dziennie samego kwasu foliowego. Ogólnie tego wyjdzie wszystkich witaminek 7 tabletek...
ja dostałam tylko zalecenie żeby brać kwas foliowy i standardowo ogólne witaminy. Biorę to wszystko już od kilku miesięcy bo się staraliśmy jakiś czas.

Do góry