reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziekuje bardzo za wsparcie 💋
Mimo wszystko ciezko mi nie uwierzyc ze bedzis dobrze .. Przy becie hcg 750 powinno byc chyba jednak cos widac .. Mysle o tym szpitalu ..moze jutro sie wybiore .. Chyba ze wytrzymam juz do poniedzkalku . Patrze na innych ginekologow ,ale chodzi o to ze moj ma najlepsze opinie w promilu 100 km..powiem szczerze ze stracilam ochote na kombinowanie .. W poniedzialek i tak ma mi dac skierowanie jak nic nie zobaczy bo to bedzie 5+5 wiec mowil ze trzeba ingerowac .. Jedynym pocieszeniem jest ze nie dzwoni .. Wiec nie musze do szpitala isc dzisiaj .. Ale w sumie mloda godzina wiec wszystko przede mna .. Wiem ,ze smece ..ale ciezko mi nabrac optymizmu.
3majcie sie . bede dawac znac . :)
dawaj znac, my trzymamy kciuki! :)

reklama
Mimo wszystko ciezko mi nie uwierzyc ze bedzis dobrze .. Przy becie hcg 750 powinno byc chyba jednak cos widac .. Mysle o tym szpitalu ..moze jutro sie wybiore .. Chyba ze wytrzymam juz do poniedzkalku . Patrze na innych ginekologow ,ale chodzi o to ze moj ma najlepsze opinie w promilu 100 km..powiem szczerze ze stracilam ochote na kombinowanie .. W poniedzialek i tak ma mi dac skierowanie jak nic nie zobaczy bo to bedzie 5+5 wiec mowil ze trzeba ingerowac .. Jedynym pocieszeniem jest ze nie dzwoni .. Wiec nie musze do szpitala isc dzisiaj .. Ale w sumie mloda godzina wiec wszystko przede mna .. Wiem ,ze smece ..ale ciezko mi nabrac optymizmu.
Po to jesteśmy, by wspierać. Trzymaj się i nie myśl o najgorszym. Ja wierzę, że będzie dobrze i życzę Ci tego.

Ja nigdy nie używałam na co dzień ale polecam poczytać o wkładkach o bieliźnie i wietrzeniu krocza naprawdę mam koleżankę która dzięki temu pozbyła się wszystkich problemów.
Tak, zgodze się. Przy 1 ciąży mialam często jakies infekcje. Pod koniec zaczelam pic sok z żurawiny, spać w koszuli bez majtek i bylo o niebo lepiej. Teraz od poczatku to wdrozylam.

A byłaś u tego samego lekarza 2 razy?
Przy becie 750 baaaaardzo prawdopodobne że jeszcze nic widać. Czy jak miałaś to zdjęcie ze środy to wtedy beta była 750? Bo trochę się pogubiłam🙄

Magne B6 biorę 48mg+5mg... Pogoda, stres wszystko się nam nakłada ☺ melise sobie też możesz pić ☺
Mi lekarz polecił prenatal uno i 3 razy dziennie po 1 tabletce magnezin forte oraz 4 kropelki Vigantilette  co do magnezu mówił żeby był czysty magnez bez witamin dodatkowych

Tez nie mam na nic siły, oczy aż pieka ze zmęczenia, a nic nie zrobiłam dziś, ledwo na badania pojechałam, zjadłam i padłam do łóżka 🥴 dzień bez mocy... i kolejny dzień mi zimno, tez macie takie uczucie zimna?
Ja miałam takie okropne uczucie zimna, trzeslo mną dosłownie 🤣 już mi przechodzi ☺teraz mnie mdłości męczą, herbaty nie mogę pić bo zaraz toaleta😌

Ja miałam takie okropne uczucie zimna, trzeslo mną dosłownie 🤣 już mi przechodzi ☺teraz mnie mdłości męczą, herbaty nie mogę pić bo zaraz toaleta😌
U mnie początek 7 tygodnia i też od kilku dni uczucie zimna mnie nie opuszcza. Jest gorzej niż było 😅 a pogoda nie pomaga 🙄 Bardzo słabo czuję się z rana, póki nie zjem jest ze mną kiepsko a i tak muszę później jeszcze poleżeć.

Jeśli chodzi o rezygnację z wkładek i wietrzenie 😁 to też szczerze polecam!

Ja miałam teraz podobną sytuację, teraz powinni być 7+2, na pierwszej wizycie lekarz nastraszył mnie, że to ciąża pozamaciczna, bo nic nie widział. Beta 821. Wybrałam się do swojego zaufanego za tydzień i okazało się, że jest piękny pęcherzyk 5 tydzień :)
A byłaś u tego samego lekarza 2 razy?
Przy becie 750 baaaaardzo prawdopodobne że jeszcze nic widać. Czy jak miałaś to zdjęcie ze środy to wtedy beta była 750? Bo trochę się pogubiłam[emoji849]

nie znam się za bardzo na tych betach, nie robiłam nigdy w żadnej ciąży 😉 ale przeczytałam w internecie ze pęcherzyk i zarodek widać dopiero przy kilku tysiącach... wiec Twoje 750 to mało żeby było coś widać.. nie denerwuj się i spokojnie poczekaj chociaż tydzień 😉😊

reklama
Rozumiem co czujesz. Nie martw się , będzie dobrze. U mnie bardzo długo nic nie było widać, zaliczyłam szpital i sporo stresu. Co ma być to będzie, głowa do góry. Trzymamy kciuki ✊🏻

Do góry