reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Właśnie dzisiaj byłam i pęcherzyk był 3 mm ale zarodka nie było widać 🙁 podczas badania lekarka zauważyła jeszcze jeden pęcherzyk koło jajnika nie jest pewna co to jest ale może być ciąża pozamaciczna i dostałam skierowanie do szpitala właśnie czekam na przyjęcie. Strasznie się boje 😔

O matko oby okazało się ze jednak to nie prawda 🥺🥺
Trzymaj się tam i daj znać co powiedzą 🥺

reklama
Zgroza. Pracuję w przedszkolu, w którym przyjmujemy cały czas dzieci. Grupy mamy 8 osobowe, ale jest spora rotacja z innymi grupami. Przed świętami kilka pracowników miało pozytywny test, dzieci non stop są przyprowadzane z różnymi infekcjami i notorycznie odsyłane do domów. Dzisiaj na wizycie chcę poprosić o zwolenienie, ale mam obawy czy ginekolog wystawi mi je w 5t5d ciąży. Jak szybko szłyście w poprzednich ciążach na zwolnienie?
Ja w 8 tygodniu albo 10 nie pamiętam już. To zależy od lekarza czy będzie miał.problem.zeby wystawić czy nie . Mój nie miał żadnego 😁 Ale koleżanka miała właśnie problem i zmieniła lekarza

Zgroza. Pracuję w przedszkolu, w którym przyjmujemy cały czas dzieci. Grupy mamy 8 osobowe, ale jest spora rotacja z innymi grupami. Przed świętami kilka pracowników miało pozytywny test, dzieci non stop są przyprowadzane z różnymi infekcjami i notorycznie odsyłane do domów. Dzisiaj na wizycie chcę poprosić o zwolenienie, ale mam obawy czy ginekolog wystawi mi je w 5t5d ciąży. Jak szybko szłyście w poprzednich ciążach na zwolnienie?
Ja pracuje w żłobku gdzie jest 32 dzieci w grupie😁 u nas pandemii nie ma, chodzi komplet. Rodzice, dzieci chorzy z plusowymi wynikami a my dalej pracujemy.

Ostatnia edycja:
Ja w 1 ciąży poszlam w 8tyg. Chodzilam prywatnie a mimo to lekarz nie chcial mi dac zwolnienia. Stękał strasznie. A w sumie moja dyrektorka mi powiedziala ze mam isc. No i wpisał mi w kartotece plamienie i dopiero dal l4.

Ja wlasnie nie wiem.. u mnie tak prosto sie nie da wziac po prostu L4 i wypaść. Musi byc za mnie zastępstwo z racji ze jest tak duzo dzieci. Ostatnio poszlam od 1 wrzesnia wtedy wypadl 8 tydzień i juz byla kolezanka za mnie zalatwiona. A teraz wizyte mam 30go, więc dopiero wtedy bede wiedziala co i jak i dopiero wtedy chcialam dac znac dyrektorce. A za nim ona kogos znajdzie to chcialabym chociaz te 2 tyg w maju przerobić żeby zdążyła znalezc kogoś. Także... Będziemy myslec po 30 kwietnia, jak sie po drodze nic nie wydarzy (tfu tfu).

Właśnie dzisiaj byłam i pęcherzyk był 3 mm ale zarodka nie było widać 🙁 podczas badania lekarka zauważyła jeszcze jeden pęcherzyk koło jajnika nie jest pewna co to jest ale może być ciąża pozamaciczna i dostałam skierowanie do szpitala właśnie czekam na przyjęcie. Strasznie się boje 😔
Mam nadzieje że będzie dobrze! Trzymaj się cieplutko. ❤️

reklama
Nie martw się. Jestem myślami z Wami. Wszystko będzie dobrze. Czekam na wiadomość. Trzymaj się dzielnie kochana. Pamiętaj że zawsze możesz na Mnie liczyć 😊 Mocno trzymam kciuki.

Do góry