reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Jeszcze ja zostałam, z terminem na dzisiaj. Jeżeli nie urodzę to w sobotę mam się zgłosić do szpitala z uwagi na cukrzycę. Na szczęście mój lekarz nie jest chyba fanem wywoływania. Poprzednio położył mnie również dwa dni po terminie a piątego dnia samo się zaczęło, chociaż byłam zła że leżę w szpitalu bez sensu 😉
A co u Ciebie? Jestes w szpitalu?

reklama
Najwiekszy tchórz na tym forum za niedługo ma jechać na porodówkę na oxy 😬 Nic nie spałam w nocy, teraz jeszcze na głodzie, wiec nie wiem skąd mam mieć siły by znieść skurcze a może i poród.
Jestem przerażona, te ich badania rozwarcia bolą w cholerę a gdzie tu do porodu 😣
Boże, trzymajcie kciuki!
Miałam dokładnie tak samo, bez jedzenia, bez spania i na oxy ;) tylko że mi nie pozwolili jeść.

Trzymam kciuki mocno 💙

Trzymamy ♥️ myślę, że jak będziesz słaba to podadzą Ci kroplówkę z glukozą, ale adrenalina i tak zrobi swoje i siły znajdziesz w odpowiednim momencie 😉 Ja przeżywam te wasze porody, jakbym sama rodziła znowu 😀 Pamiętaj już jesteś bardzo blisko spotkania z maluszkiem 🥰
Leżę pod oxy już 2h, czyli półmetek.
Na początku brzuch się fajnie spinał - skurcze, ale coś rzadsze są już…No jeszcze jest czas, może ruszy ♥️
Właśnie była super szybka akcja na porodówce, babka zjechała i jedno w miarę ciche sapniecie i już było słychać krzyk dziecka 😊 niby bole miała od 4h.
Zjechała na ostatni moment

Leżę pod oxy już 2h, czyli półmetek.
Na początku brzuch się fajnie spinał - skurcze, ale coś rzadsze są już…No jeszcze jest czas, może ruszy ♥️
Właśnie była super szybka akcja na porodówce, babka zjechała i jedno w miarę ciche sapniecie i już było słychać krzyk dziecka 😊 niby bole miała od 4h.
Zjechała na ostatni moment
Marzenie mieć taki poród jak ta kobieta! 🤩
Ruszy ruszy zobaczysz 😊

Marzenie mieć taki poród jak ta kobieta! 🤩
Ruszy ruszy zobaczysz 😊
Nie ruszyło 😕 niby jakieś skurcze pokazywało, ale to za mało, żeby akcja się rozpoczęła….Ehh, w czwartek powtórka z rozrywki plus przebity pęcherz płodowy jak nic nie ruszy samo do tego czasu.
Widocznie moje ciało i mały nie jesteśmy jeszcze gotowi do porodu i ta indukcja powoli robi się śmieszna…i bolesna

Nie ruszyło 😕 niby jakieś skurcze pokazywało, ale to za mało, żeby akcja się rozpoczęła….Ehh, w czwartek powtórka z rozrywki plus przebity pęcherz płodowy jak nic nie ruszy samo do tego czasu.
Widocznie moje ciało i mały nie jesteśmy jeszcze gotowi do porodu i ta indukcja powoli robi się śmieszna…i bolesna
A jutro nic? Mówisz że w czwartek powtórka.
No bądź co bądź termin masz na sylwestra dopiero to może faktycznie fizjologicznie jeszcze nie ten czas.
Szkoda ze nie poszło ale głową do góry ❤️ a może w nocy się coś zacznie, jak widać większość dziewczyn w nocy łapie.

reklama
A jutro nic? Mówisz że w czwartek powtórka.
No bądź co bądź termin masz na sylwestra dopiero to może faktycznie fizjologicznie jeszcze nie ten czas.
Szkoda ze nie poszło ale głową do góry ❤️ a może w nocy się coś zacznie, jak widać większość dziewczyn w nocy łapie.
Termin terminem, ale również prawidłowo jest chodzić 10 dni po i spokojnie sobie czekać w domku na rozwój akcji 🤔
Jutro ma być dzień przerwy, liczę, ze choć rozwarcie się powiększy lub może same wody odejdą…Cokolwiek.
Głupia cukrzyca ciążowa 🙄
A ty jak się dzisiaj czujesz?? 😁

Do góry