reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Ja mam termin na Sylwestra, ale jako, ze cukrzyca ciążowa - W Wigilie powitają mnie na porodówce 😑
Tez mam nadzieje, ze szybciej się zacznie akcja, bo najbardziej nienawidzę czekania…Chciałabym żeby to się zaczęło niespodziewanie (o szybkości nawet nie śmiem marzyć) co nie będę miała czasu na rozmyślanie i panikę lecz na skupienie się na celu.
Marzę też żeby zaczęło się szybciej i szybko poszło 😉 Ostatnio spędziłam 10 dni w szpitalu ( w tym 5 na patologii i dopiero za 3 próba wywoływania synek się urodził). Urodził się w Wielki Piątek, trzeba było wykonać jakieś badania, a że święta to nie było lekarzy i musiałam przeczekać aż wrócą po świętach.. Nawet nie zauważyłam, że była Wielkanoc. Mam nadzieję, że tym razem Boże Narodzenie spędzę w domu już z dziećmi 🙂

reklama
Marzę też żeby zaczęło się szybciej i szybko poszło 😉 Ostatnio spędziłam 10 dni w szpitalu ( w tym 5 na patologii i dopiero za 3 próba wywoływania synek się urodził). Urodził się w Wielki Piątek, trzeba było wykonać jakieś badania, a że święta to nie było lekarzy i musiałam przeczekać aż wrócą po świętach.. Nawet nie zauważyłam, że była Wielkanoc. Mam nadzieję, że tym razem Boże Narodzenie spędzę w domu już z dziećmi 🙂
Obawiam się, ze jak mnie przyjmą w ta Wigilie to będę musiała tak jak ty czekać na specjalistów w razie (odpukać) „w” 😬
Chciaaaalabym również spędzić Boże Narodzenie w domku w zwiększonym komplecie, tego życzę sobie i oczywiście Tobie ☺️

Czy któraś z Was tak jak ja planuje już 1 grudnia mieć przystrojony dom na Święta? 😂
Co prawda ja mam termin na Wigilie właśnie, ale diabli wiedzą kiedy się akcja zacznie, a po porodzie nie bedzie sił i chęci na dekoracje w środku i na zewnątrz domu.
Mąż mówi, ze „z dziebka mnie posrało” (kochany😶), ale może choć Wy mnie zrozumiecie 😁
Nacieszę oko choć przed świetami, bo później na pewno bede miała gdzieś czy choinka jest zapalona

Ja mam na 26.12 ale po cichu też liczę że uda się wcześniej ;)
O dekoracjach domu to w ogóle na razie nie myślę, dla nas te święta będą inne bo pewnie w stresie ;)
@Sylwestrowa a czy w związku z cukrzyca Twój maluszek rośnie jakos szybciej ? Masz dietę ?

Ja mam na 26.12 ale po cichu też liczę że uda się wcześniej ;)
O dekoracjach domu to w ogóle na razie nie myślę, dla nas te święta będą inne bo pewnie w stresie ;)
@Sylwestrowa a czy w związku z cukrzyca Twój maluszek rośnie jakos szybciej ? Masz dietę ?
Cukrzyce ogarniamy ładnie dietą, obyło się bez insuliny na szczęście. Na usg zawsze wychodzi, że wagowo jest o pare dni cięższy niż wskazywałyby tc, ale ginekolog powtarza, że mały mieści się w normach (jak ja porównuję jego masę z innymi dzieciaczkami w tym samym tc, to wg mnie waży za dużo :/). Liczę, że po prostu jest wysoki za ojcem (190cm) a nie grubaśny :D
Ja liczę, że jak co roku wystrój świąteczny wprawi mnie w spokojniejszy stan, łatwiej będzie mi się zrelaksować przed porodem ;)

No proszę ;) Pierwsza ciąża? Często słyszę, że pierworódki rzadko kiedy przed terminem rodzą niestety ... czyli np. ja 😐
Moja nie pierwsza ale myślę, że szybciej urodzę bo mała się przekreciła i będę miała prawdopodobnie cc jeżeli się nic nie zmieni 😉 syna urodziłam przez sn dwa tyg przed terminem Więc zobaczymy 😉

Moja nie pierwsza ale myślę, że szybciej urodzę bo mała się przekreciła i będę miała prawdopodobnie cc jeżeli się nic nie zmieni 😉 syna urodziłam przez sn dwa tyg przed terminem Więc zobaczymy 😉
Coś się działo niepokojącego, że 2 tygodnie przed terminem się urodził, czy po prostu śpieszyło się na świat? ;)

reklama
Do góry