reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Ja byłam wczoraj na USG 3 trymestru (29 tydzień) i mały waży 1300. Przekręcanie się na drugi bok w nocy to oczywiście niezbyt przyjemne. W ciągu dnia ciągle jestem na nogach, więc wieczorem padam z nich.. :) Ogólnie w miarę, choć chyba zgaga mi dokucza coraz częściej 😐 Coraz bliżej końca, więc efekt wicia gniazda się u mnie wzmacnia i ostro piorę i prasuje ubranka itd.. 🙂 za niedługo pewnie będę pakowała swoją walizkę, żeby już mieć przygotowana w razie czego, choć jeszcze około 10 tygodni mi zosta
Ja byłam wczoraj na USG. 29+6. Mała waży 1522 g. Sporo, ale ginekolog pokazał mi wykres, że waga jest OK - była po środku, między min, a max.
Najbardziej dokucza mi właśnie bezsenność. Albo nie mogę zasnąć wieczorem, albo budzę się w nocy i wiercę przez 2-3 godziny. Dzisiaj obudziłam się o 3 i już nie zasnęłam. O 8 zdrzemnęłam się niecałą godzinkę.
Co do imienia, to długo nie mogliśmy dojść z partnerem do porozumienia. Mnie nie odpowiadały jego propozycje, jemu moje. No ale w końcu udało się i będzie Lidia.

reklama
Cześć dziewczyny, moja dwulatka w zeszłym tygodniu przyniosła ze żłobka katar więc po kilku dniach siedzenia z nią w domu ledwo chodzę 😃 najgorzej że zaraziłam się od niej, najpierw sam katar, a od wczoraj zatoki. Jeszcze niczego nie szykuję dla malutkiej, ubranka mamy po starszej siostrze, muszę tylko kilka rzeczy dokupić. U nas będzie Hania 😉

Piękne imię - Hania :) u nas miała być Helena albo Hania ale okazał się Synek i nie mamy imienia jeszcze 😂

Byłam dziś na kontroli w związku z bólem tego krocza bo jednak uznałam że to niepokojące. Taki ciągnący ból i przy chodzeniu jakby coś miało mi wypaść ... Nie stwierdziła żadnych zmian patologicznych, szyjks długa i zamknięta. Ale mam się oszczędzać , nie dziergać i nie sprzątać ...jedynie spacer bardzo powoli.

U nas 27t1d. Syn będzie miał na imię Adaś ❤️ mały jest bardzo ruchliwy skacze mi cały brzuch 😅🥰
Noce ciężkie budzę się o 3 i już ciężko zasnąć. Siostra dała mi patent żeby przetrzymać wieczorem ile się da i pójść później spać i ręczywiscie trochę lepiej. Powoli wyprawka się powiększa. Właśnie jesteśmy na etapie wyboru wózka. Jestem zainteresowana muuvo quick 3.0 z gondola XL. A wy jakie macie typy może któraś coś poradzi?

Piękne imię - Hania :) u nas miała być Helena albo Hania ale okazał się Synek i nie mamy imienia jeszcze 😂

Byłam dziś na kontroli w związku z bólem tego krocza bo jednak uznałam że to niepokojące. Taki ciągnący ból i przy chodzeniu jakby coś miało mi wypaść ... Nie stwierdziła żadnych zmian patologicznych, szyjks długa i zamknięta. Ale mam się oszczędzać , nie dziergać i nie sprzątać ...jedynie spacer bardzo powoli.
To super że wszytko w porządku. Teraz tych dolegliwości będzie coraz więcej ☹️ u mnie drętwienie prawej nogi w biodrze jak lerze na lewym boku. Znów jak się na prawy położę to mały chyba tego nie lubi bo się rusza bardzo i mnie brzuch ciągnie. 🥴 No i jak za dużo stania i chodzenia kręgosłup mega boli

U nas gdyby była dziewczynka też mielibyśmy prosty wybór, a okazał się chłopak i był problem, ale finalnie jest Franek 😄 chociaż strasznie chcieliśmy Jasia, ale jest już w bliskiej rodzinie.
Dobrze że wszystko u Ciebie wporządku. Teraz tylko odpoczywaj i nie przeciążaj sie 😊 chociaż wiem, że to nie takie proste, bo w domu zawsze jest co robić.

To super że wszytko w porządku. Teraz tych dolegliwości będzie coraz więcej ☹️ u mnie drętwienie prawej nogi w biodrze jak lerze na lewym boku. Znów jak się na prawy położę to mały chyba tego nie lubi bo się rusza bardzo i mnie brzuch ciągnie. 🥴 No i jak za dużo stania i chodzenia kręgosłup mega boli
A to ja też mam drętwienie tej nogi :) no nic wszystko da się wytrzymać :) mnie odpukac kręgosłup nie boli ale kto wie co będzie potem ;) wprowadziłam sobie delikatne ćwiczenia ale i z tego muszę zrezygnować.
U nas gdyby była dziewczynka też mielibyśmy prosty wybór, a okazał się chłopak i był problem, ale finalnie jest Franek 😄 chociaż strasznie chcieliśmy Jasia, ale jest już w bliskiej rodzinie.
Dobrze że wszystko u Ciebie wporządku. Teraz tylko odpoczywaj i nie przeciążaj sie 😊 chociaż wiem, że to nie takie proste, bo w domu zawsze jest co robić.
Franek też super imię :) tak w domu to zawsze jest coś... Dostałam mnóstwo ubranek od bratowej więc muszę je uprać i wyprasować bo jak mi przyjdzie leżeć to nie wiem kiedy to zrobię.

A to ja też mam drętwienie tej nogi :) no nic wszystko da się wytrzymać :) mnie odpukac kręgosłup nie boli ale kto wie co będzie potem ;) wprowadziłam sobie delikatne ćwiczenia ale i z tego muszę zrezygnować.

Franek też super imię :) tak w domu to zawsze jest coś... Dostałam mnóstwo ubranek od bratowej więc muszę je uprać i wyprasować bo jak mi przyjdzie leżeć to nie wiem kiedy to zrobię.
Mi się wydawało, że tych ubranek jest niewiele, a jak zaczęłam prać to okazało się że to jakaś niekończąca się historia... Miałam zacząc dziś prasować, ale przeraża mnie ta ilość i przekładam na inny dzień 😄 zwłaszcza, że plecy mi dzisiaj dokuczają a i tak już sie dzisiaj nalatałam.
A ogólnie już masz wyprawkę skompletowaną?

Mi się wydawało, że tych ubranek jest niewiele, a jak zaczęłam prać to okazało się że to jakaś niekończąca się historia... Miałam zacząc dziś prasować, ale przeraża mnie ta ilość i przekładam na inny dzień 😄 zwłaszcza, że plecy mi dzisiaj dokuczają a i tak już sie dzisiaj nalatałam.
A ogólnie już masz wyprawkę skompletowaną?
Doskonale rozumiem dlatego tak zwlekam z uporzadkowaniem tego ;)
Co do wyprawki .... Mamy tylko łóżeczko, kołyskę, wózek. Potrzebuje jakiejś listy rzeczy które musimy kupić bo jakoś ciężko mi to ogarnąć.
A Ty masz już wszystko ?

reklama
Doskonale rozumiem dlatego tak zwlekam z uporzadkowaniem tego ;)
Co do wyprawki .... Mamy tylko łóżeczko, kołyskę, wózek. Potrzebuje jakiejś listy rzeczy które musimy kupić bo jakoś ciężko mi to ogarnąć.
A Ty masz już wszystko ?
Ja też nie mogłam się zorganizować i zrobiłam właśnie listę, bardzo nam pomogła 😊 my cały czas rozglądamy się za łóżeczkiem, jeszcze wszystkie kosmetyki, takie pierdółki typu obcinacz do pazurków i rzeczy dla mnie do szpitala, w pazdzierniku chcemy mieć już wszystko dopięte na ostatni guzik żeby na spokojnie czekać 😊

Do góry