reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

dlatego mi się nie spieszy mówić rodzinie. U mnie musiała bym co chwile słuchać ze mam na siebie uważać, ze mam psa i córki nie nosić. A ja wiem jak się czuje i czy coś mi jest czy nie. Ale nie położę się na 9 miesięcy w łóżku.
A z prezentami to i mnie pewnie teściowa by szalała.
dlatego mi się nie spieszy mówić rodzinie. U mnie musiała bym co chwile słuchać ze mam na siebie uważać, ze mam psa i córki nie nosić. A ja wiem jak się czuje i czy coś mi jest czy nie. Ale nie położę się na 9 miesięcy w łóżku.
A z prezentami to i mnie pewnie teściowa by szalała.
Mi lekarka kazała na wszelki wypadek leżeć, nie pracować, unikać jakiegokolwiek wysiłku fizycznego 🤯 ciąża prawidłowa. Zmieniłam lekarza i przy krwiaku podkosmówkowym mogę wszystko 🤷🏻‍♀️

Już padły pytania, czy czymś od psa się nie mogę zarazić. Powiedziałam, że nie, a oni patrzyli jak liże mnie po twarzy 😈

Za to powiedziałam, że muszę unikać dzieci, bo lekarz zabronił 😅 będę miała przerwę od piekielnych bobasów całujących mnie po twarzy 😂

reklama
Mi lekarka kazała na wszelki wypadek leżeć, nie pracować, unikać jakiegokolwiek wysiłku fizycznego 🤯 ciąża prawidłowa. Zmieniłam lekarza i przy krwiaku podkosmówkowym mogę wszystko 🤷🏻‍♀️

Już padły pytania, czy czymś od psa się nie mogę zarazić. Powiedziałam, że nie, a oni patrzyli jak liże mnie po twarzy 😈

Za to powiedziałam, że muszę unikać dzieci, bo lekarz zabronił 😅 będę miała przerwę od piekielnych bobasów całujących mnie po twarzy 😂
ja mieszkam w Holandii i tutaj lekarze maja inne podejście niż w pl. Ogólnie w poprzedniej ciąży wszystko było mi wolno. Do samego końca nosiłam siaty z zakupami i pomagałam partnerowi w remoncie oczywiście na tyle na ile miałam siły bez przesady. Poprószy słuchałam swojego ciała i było dobrze i teraz tez nie zamierzam tego zmieniać. A co do psa to słyszałam ze dziecko będzie owłosione jak będę psa głaskać 😂

Wczoraj byłam na usg i chce się pochwalić maleństwem to już 13 tc 😁

Załączniki

• IMG_0765.jpg
    IMG_0765.jpg
    120,1 KB · Wyświetleń: 122
  • IMG_0766.jpg
    IMG_0766.jpg
    117,2 KB · Wyświetleń: 114

Mój lekarz powiedział, że czasy, kiedy ciężarna miałaby tylko leżeć dawno minęły. Ja też wsłuchuję się w swoje ciało, robię ile mogę. Niestety, ostatnio niewiele, bo mam silne mdłości i towarzyszą temu wymioty. Liczę jednak, że to minie i wtedy ruszę 🙂

Dzieci roznoszą więcej zarazków niż pies. A w przedszkolu to chyba prowadzą specjalną hodowlę wirusów 😆
Pojechałam do szpitala z plamieniem, lekarz nagadal jak to leżeć nie pracować... A ja miałam bagażnik pełen malin i truskawek do posadzenia na działce 🤫 Odpoczęłam 2 dni , plamienie ustało i delikatnie na spokojnie posadziłam co trzeba.

reklama
Dzieci roznoszą więcej zarazków niż pies. A w przedszkolu to chyba prowadzą specjalną hodowlę wirusów 😆
Pojechałam do szpitala z plamieniem, lekarz nagadal jak to leżeć nie pracować... A ja miałam bagażnik pełen malin i truskawek do posadzenia na działce 🤫 Odpoczęłam 2 dni , plamienie ustało i delikatnie na spokojnie posadziłam co trzeba.
Ja plamiłam tylko po dłuższym leżeniu (np. po nocy). Po kilkukilometrowym spacerze nic się nie działo 😁
Za to rodzince nie przyznałam się do plamienia, bo byłaby rozpacz.

dzisiaj mam to usg genetyczne. Stresuję się, czy wszystko będzie ok 😢 też się stresowałyście?

Ostatnia edycja:
Do góry