reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Ja dziewczyny chce pracować do listopada 😄 pierwsza ciążę przelezalam, nie chce siedzieć w domu, prace mam biurową po 5 h dziennie (w 3 osoby pracujemy) więc mam nadzieję że dotrwam😁 szef wie że jestem w ciąży i jak się coś dzieje to wolne bez problemu 🙂
No widzisz, u Ciebie nie ma problemu jak chcesz wyjść na wizytę, a u mnie nie dość, że od razu będzie gadanie za moimi plecami (tak jak w pierwszej ciąży), to jeszcze nikt tego nie doceni, że pracowałam prawie do końca. Za tym żeby pójść wcześniej na zwolnienie przemawia do mnie też wyższa pensja, u nas ostatnio krucho z kasą, a gdybym poszła na zwolnienie, to mam ok 800 zł miesięcznie więcej, ponadto w kieszeni zostaje mi dodatkowo 300 zł na bilety (pociąg + karta miejska) lub 500 zł za paliwo. To jest duża oszczędność, a wiadomo, od grudnia, na macierzyńskim (80 % pensji) już tak kolorowo nie będzie.

reklama
Zapraszam każda mamusie z takim terminem 🥰🥰
1.12.🤰🏼@stepienk_12 @Hola*
2.12🤰🏼@Nejla @Olgi @Kwiatuszek4 @Balbinka1 @Kasiek31 @Maneki89
3.12🤰🏼@Atena37 @Nik__ola @Gosiara @Patiiii
4.12🤰🏼@patka94 @Agneees24 @Putlucy
5.12🤰🏼@Ewelina @ @xyz333 @Andzia08
6.12🤰🏼@Edzia8891 @Nikiniki @Kama120 @Sayurii
7.12🤰🏼@Es.jot @Cywil87 @mummois @Mrustonia @Jogaa @czekamnaskarb
8.12🤰🏼@Osia1990 @Aleksandra! @anusiak94
9.12🤰🏼 @Sandra2307
10.12🤰🏼@Kama120 @Sunshinee @kateee.4 @Dariuszka90 @Arlett
11.12🤰🏼@malwinka_s @MajaMia @anka11811 @Ewelina:) @Szynszyla @MaDzIAaaaaa
12.12🤰🏼@Atena91 @Moss @aga0212 @Jutynkaa
13.12🤰🏼 @Ewela2563 @Nessii_
14.12🤰🏼@Gabimag @Ivanka05 @Magnolia1 @moniskaaa
15.12🤰🏼@loksodorma @ko. @As.ia95 @KasikP @Loncia @madzialenka89,
16.12🤰🏼@Marysia94 @Tusinka @Marta509 @Mood
17.12🤰🏼@basia.sinkiewicz @oxygenium @PaulinaSol
18.12🤰🏼@Ksoana @SalsaPL @bebaby
19.12🤰🏼@gorzanna89 @Magda_krk
20.12🤰🏼@blair_90 @Magda_krk @Bobry @panna_panda
21.12🤰🏼@Tinulka
22.12🤰🏼@Jooannaa
23.12🤰🏼@Kookla @Ingi94
24.12🤰🏼@gusia1 @Marta2909 @Malina04092021
25.12🤰🏼@KarMar
26.12🤰🏼@Cdn21 @elinaa83
27.12🤰🏼@Aksamitka28
28.12🤰🏼@O__92 @Sylwia.81 @Misiactwo @Kate1201 @seikoxsan @KatJak @.Asha.
29.12🤰🏼@Paradoksalna
30.12🤰🏼
31.12🤰🏼@LadyBean @Elka90
Ja mam najczęściej podawany termin 16.12 :)

Nie, zadnych lekow bo jutro mam dopiero pierwsza wizyte u gina, a do diabetologa dopiero bede musiala dostac skierowanie. W pierwszej ciazy mialam insuline na noc.

a dzis taki leniwy dzien, odpoczywam i dostalam plamienia 🙄 co za niefart. Mam nadzieje, ze jutro na wizycie okaze sie ze jednak wszystko ok
Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie w porządku :)
Ja do diabetologa chodzę prywatnie z pakietu PZU, wkurzyłam się w styczniu, jak mi z 5 razy przekładali wizytę u diabetologa na NFZ.
I lubią tą Panią, jest bardzo pozytywna, w poniedziałek powiedziała mi, że ona to zazwyczaj innym przynosi szczęście :D hehe

No widzisz, u Ciebie nie ma problemu jak chcesz wyjść na wizytę, a u mnie nie dość, że od razu będzie gadanie za moimi plecami (tak jak w pierwszej ciąży), to jeszcze nikt tego nie doceni, że pracowałam prawie do końca. Za tym żeby pójść wcześniej na zwolnienie przemawia do mnie też wyższa pensja, u nas ostatnio krucho z kasą, a gdybym poszła na zwolnienie, to mam ok 800 zł miesięcznie więcej, ponadto w kieszeni zostaje mi dodatkowo 300 zł na bilety (pociąg + karta miejska) lub 500 zł za paliwo. To jest duża oszczędność, a wiadomo, od grudnia, na macierzyńskim (80 % pensji) już tak kolorowo nie będzie.
Ja trafiłam na szefa super, jak mam dziecko chore to mogę w domu pracować.. Udało mie się tym razem ☺ wiadomo kasa potrzebna, ale jak masz się denerwować i stresować praca to lepiej miec trochę mniej i żyć w spokoju ☺

według Om 26.12 . Jeszcze nie mam daty prenetalnych . Kolejna wizytę mam 29.05 I ustalimy
Ja mam 26 termin 🤗prenatalne 16.06.Ale to zależy od wizyty która będzie 19.05 .Boję się strasznie 😔 Jeżeli będzie dobrze w końcu uwierzę że cuda się zdarzają 🤞

Heej, ja znpwu do Was z zapytaniem. Pdebrqlam wyniku moczu, mam bakterie i nabłonki. Wizyta dopiero w następnym tygodniu. Czy skontaktować się z lekarzem zeby dal jakis antybiotyk ?

reklama
Do góry