reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Jak nie świadczą ? Chyba właśnie daje to do myślenia , że skoro w dniu planowanej miesiączki były słabe to ciąża może być wczesną , i chyba brak zarodka też coś wyjaśnia ? Daje trochę do myślenia ? Czy nie , nie wiem bardzo septycznie podchodzisz.. myślę że każdej z nas należy na tym żeby dziecko było zdrowe i było wszystko w porządku . Może ty masz inne podjescie do swojej ciąży ja bardzo przeżywam to że może być coś nie tak i wjeżdżanie na kogos w takiej sytuacji nie jest wporzadku 🙂
Nikt na Ciebie nie wjeżdża dziewczyny piszą Ci że jest jeszcze za wcześnie musisz się nauczyć cierpliwości są rzeczy których nie przyspieszysz i nawet na mega sprzęcie nie zobaczysz jak jest zawcześnie a lekarz nie wyczaruje nic na usg jak nie widać.

No widzisz, u Ciebie nie ma problemu jak chcesz wyjść na wizytę, a u mnie nie dość, że od razu będzie gadanie za moimi plecami (tak jak w pierwszej ciąży), to jeszcze nikt tego nie doceni, że pracowałam prawie do końca. Za tym żeby pójść wcześniej na zwolnienie przemawia do mnie też wyższa pensja, u nas ostatnio krucho z kasą, a gdybym poszła na zwolnienie, to mam ok 800 zł miesięcznie więcej, ponadto w kieszeni zostaje mi dodatkowo 300 zł na bilety (pociąg + karta miejska) lub 500 zł za paliwo. To jest duża oszczędność, a wiadomo, od grudnia, na macierzyńskim (80 % pensji) już tak kolorowo nie będzie.
Ja jestem na l4 od 7tc bo z moimi ciągłymi wymiotami nie dałabym rady (zwłaszcza ze muszę dojeżdżać 30 km w jedna stronę, a czuje się na tyle słabo póki co narazie nie jeżdżę sama autem, zwłaszcza ze mam zawroty głowy 😔) a dwa mam dość stresująca prace gdzie każdy tylko patrzy na terminy itp. już sam marzec był dla mnie wyczerpujący…. Wiadomo w pracy przynajmniej czas by szybciej leciał, ale z tym stresem nie chce narażać dzidziusia 🙂 Zawsze myślałam ze będę pracować prawie do końca ciąży 🙂

Też planuje chyba do końca lipca. Jeszcze nie mówiłam nic w pracy, dopiero po prenatalnych po 2.06 pracowałabym dłużej ale są czasy pandemii więc trzeba patrzeć na siebie. Boję sie tylko że zwariuje od sierpnia do grudnia siedzieć w domu.. trzeba jakieś zajęcie sobie znaleźć.
O to się nie martwię bo jeszcze cały sierpień będę pod telefonem biorę urlop zaległy bo mam aż tyle. Dotego nie mam przedszkola na sierpień bo żadne w okolicy nie dyżuruje wiec będę z córka umilać sobie czas nauka literek i cyferek 😂

Witaj [emoji4] jak się czujesz?
Dziękuje ogólnie poza mdłościami nic mi nie dolega 😊 natomiast czuje różnice między 1 ciąża a tą... Wtedy miałam 22l i całą ciąże przeszłam super! Teraz mam już 36 ( tydzień temu miałam ur 🎂) i odczuwam ból nóg, szybciej się męczę i tak naprawdę marzy mi się l4 ponieważ nie mam w pracy ciężko ale dużo się nachodzę. Pracuje po 9 h niestety w soboty też 😷

reklama
Kurde a ja nie mogę znaleść prywatnego będąc na aplikacji . Tzn w linka weszłam jak tu był ale wyniósł mnie na przeglądarkę . Jak go znaleść na aplikacji? Wogole ona się zmieniła dziś , jakaś aktualizacja czy coś .

Do góry