reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Mi mdlosci jakby calkiem minely, w piatek mialam jak zjadlam jajko z majonezem, za to zrobilam sie wrazliwa na zapachy i wszystko mi smierdzi, zwlaszcza jak wejde do sklepu 🙂

Właśnie sąsiadka zauważyła, ze jestem w ciąży 🤪 jak tak dalej pójdzie to będę słonica jak w pierwszej ciąży, gdzie przytyłam 23 kg 🤦🏼‍♀️ Waga póki co 100 g mniej, czyli można powiedzieć ze stoi, a brzuch rośnie. Niedługo czas powiedzieć córce zanim ktoś ją zapyta czy cieszy się z rodzeństwa 🙈 chciałam czekać do 12 tyg jak już będzie bezpieczniej, ale chyba w 12 już będę grubiutka i sama się zorientuje. Mowilyscie już młodszym dzieciom? Moja ma 6 lat. Bardzo chce rodzeństwo i gdyby coś poszło nie tak znając jej psychikę przeżywałaby normalnie żałobę.

U mnie rok temu zrobiłam błąd ze powiedziałam wcześniej bo poroniłam dwa razy 😐 córka przeżywała bardzo jak usłyszała ze dzidzi nie ma już w brzuszku 🥺 strasznie mnie to podłamało ... teraz powiedziałam jak założyli mi kartę wtedy ☺️🥰

A ja mam już dość, mogłabym wymiotować nawet non stop byle nie mieć tych plamien... już biorę duphaston i luteinę a to cholerstwo znowu się właśnie pojawiło :(. Lekarz dopiero jutro na 17:15, mam nadzieję, że szybko samo przejdzie... Nie mam pojęcia skąd to się bierze, krwiaka tydzień temu wykluczyli w 2ch szpitalach. Jak tylko zaczynam myśleć pozytywnie I się cieszyć jak dziś (oglądałam sobie wózki na necie) to potem takie coś, jak walniecie w pysk normalnie. I znowu do jutra będę umierać ze strachu :(
A może też Ci pękają jakieś naczynka?

Syn 3lata wie - bo zawsze się po mnie tłucze więc musiałam mu powiedzieć dlaczego nie może (jeszcze słabo mówi to nie wypapla). Córka 8 lat nie wie, jak się dowie to wszystkim dookoła rozpowie więc powiem dopiero jak będę pewna, że wszystko ok.
I 3 latek siostrze nie wygadał? Wow, moja jak miała 3 lata nic nie umiała w tajemnicy utrzymać :D

Hej dziewczyny :)
Mogę chyba do Was dołączyć z terminem 28.12.
Jest to moja 4 ciąża. 3 poprzednie poroniłam. Byłam u lekarza 5+6 i biło już serduszko. Bardzo się stresuje czy tym razem się uda. Jestem obstawiona lekami strasznie. Mam heparyne, duphaston, acard i cała masę innych leków i suplementów.
Miałam mdłości tylko 3 dni i już się martwię że minęły i że coś złego się dzieje. Po takich przeżyciach ciężko jest myśleć pozytywnie ale bardzo się staram. To maleństwo to spełnieniem moich marzeń ❤️

U mnie rok temu zrobiłam błąd ze powiedziałam wcześniej bo poroniłam dwa razy 😐 córka przeżywała bardzo jak usłyszała ze dzidzi nie ma już w brzuszku 🥺 strasznie mnie to podłamało ... teraz powiedziałam jak założyli mi kartę wtedy ☺️🥰
Właśnie tego chce uniknąć... nie chce jej dokładać strat. O poprzedniej straconej nie wie. Jutro maja mi założyć kartę, kończę 8 tydzień jutro. Tylko czy to już bezpiecznie? Sama nie wiem... w czwartek lekarka uznała, ze „to już duże dziecko” i wszystko będzie dobrze (1,14 cm 🤣). Ale znowu jak dowie się od osób trzecich to będzie miała żal 🤷🏼‍♀️

Myśmy z mężem byli dziś na przeażdżce i posiedzieliśmy sobie w lesie. Dobrze mi to zrobiło po całym tygodniu siedzenia w domu.

reklama
Do góry