reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Przyszłe mamy doradzcie co mam robić :(
Zaczynam 8 tydzień, wczoraj byłam na USG i dziecko ma się znakomicie, ja mniej. Od kilku dni mam silne mdłości, nic kompletnie nie mogę jeść, zmuszam się do jedzenia, nie mam też na nic siły, z dnia na dzień jest gorzej, całe dni spędzam drzemiąc na kanapie :( mój lekarz jest na urlopie i nie wiem co mam robić, czy dzwonić do lekarza z rejonu? Może mnie do szpitala pod jakaś kroplówkę skieruje?

Bierze mnie na wymioty, ale są to suche torsje, bo nie mam czym wymiotować :( jestem taka zmęczona, że muszę zbierać siły, by iść do łazienki. Nie robię kompletnie nic.
Ja bym się zgłosiła do szpitala. Dbaj o siebie 😘

reklama
Heeeej.
Wczoraj było opóźnienie w przychodni i nie zdążyłam wam napisać. Na wizycie ok, wg USG 6 tc, serduszko bije. Przedstawiam wam moja fasolke ❤️
IMG_20210429_065608.jpg

Dziwne to ja miałam ostatnią miesiączkę 21.03 prawie miesiąc po tobie i też mam 5 tydzień i 3 dni . Jeśli odstanią miesiączkę miałaś cztery tygodnie wcześniej to minimum powinnaś być w 9 tygodniu a nie w piątym.
Nie wymadrzam się ale może nie miała jednej miesiączki...czasami to się zdarza przecież, nie..?🤔🧐

Kochane no i wszystkie dolegliwości mi powróciły 😅😅 ten wczoraj to chyba był dzień łaski 😂
Ale jednak wole jak są 😉😉
Dziś z maluchami latałam po sklepach bo już niedługo wracają do szkoły xD
Musiałam kupić sobie jakiś wygodny stanik bo mam teraz dwie bomby 😅🤦🏻‍♀️ dzieciaki nadciągnęły mnie na zabawki 😂 ale to już jest norma 😉
Zasługują bo bardzo mogę na nich liczyć 🥰 po prostu kocham być mama i patrzeć jak dobrze wychowałam ich na ludzi ❤️
ja wczoraj tez dzień łaski miałam, poza odrzucaniem od jedzenia- to prawie zero mdłości! A dzis boje sie wstać, bo już mdli...

Hej dziewczyny. Muszę się trochę wygadać.
Otóż moja córka lat 5 w przedszkolu to anioł nie dziecko. Wszyscy ją chwał od przedszkolanki po panie woźne itp. jest grzeczna, miła i pomocna.

Inne mamy zawsze mi mówią że zazdroszczą że taka grzeczna.

Ale jak wrócimy do domu to już nie jest tak słodko. Od jakiś dwóch tygodni bałagani jak opętana a żeby późnej posprzątała to muszę się nagadać, że hej. Do tej pory tak nie było 😞 cały czas kłóci się że tatą, uparciuch że nie wiem, czasem udaję że nie słyszy co do niej mówimy. Po prostu zmieniał się ostatnio nie do poznania.
Czy ona ma jakiś taki etap? Bunt pięciolatka?

Pytam jej czasem dlaczego jesteś taka niegrzeczna, to mi odpowiedziała że w przedszkolu jest grzeczna to w domu musi narozrabiać.
I ot cała historia.

Ja próbowałam pieluch tetrowych ale do miesiaca wytrzymałam🥺
Tak myślę że jak już będę blisko porodu, a mam kupę czasu to kupię jakieś używane na OLX, żeby zobaczyć na sucho jak to się ogarnia, czy szybko schną itp. jak stwierdzę że jestem dobrze zakupie kila nowych i sprawdzę na własnej skórze, a raczej dupci maluszka 🤣 a te używane dam córce dla lalki, ma takiego bobasa naturalnej wielkości więc będzie się cieszyć.

reklama
Do góry