Najważniejsze, że znasz powód i że z dzieckiem jest dobrzeAle się rozpisałyście.. w sumie to mnie dawno tu nie było.. pisałam wcześniej, że mam plamienia, brązowe a nawet różowe... Lekarz przepisał mi globulki dopochwowe, bo nie wyleczyłam jakiegoś zapalenia.. w ogóle moja szyjka macicy jest pęknięta po wcześniejszym porodzie i bardziej podatna na zapalenia... Od kilku dni plamiłam coraz mocniej a nawet krwawiłam, wczoraj miałam nawet słabą miesiączkę.. jestem po wizycie na sorze... Z dzidzia ok, ale muszę zrobić posiew, bo coś mi tyle globulki nie pomagają.. a krwawienia mam przez tą "zraniona" szyjkę
reklama
Ewelina:)
Fanka BB :)
Łączę się w bólu ze wszystkimi cierpiącymi z powodu mdlosci i wymiotów... [emoji45] Powiedzcie mi proszę, czy któraś z was brała czopki przeciwwymiotne torecan w ciąży? Lekarz zapisał mi to ostatnio, ale nie wykupiłam recepty, bo podobno lek nie jest wskazany w ciąży... [emoji45] Zaczęłam się nad tym zastanawiać, bo zwróciłam dzisiaj wszystko co zjadłam... [emoji45] Mam coraz mniej sił... [emoji45]
Myślę, że lekarz wie co robi przepisując ci te czopki. Moja przyjaciółka też dużo wymiotywała i niewiele brakowało, a wylądowałaby w szpitalu.
Tinulka
Moderator
Nawet po godzinie mam w normie, na pocztku z uporem maniaka badałam się bardzo często. ja jako tak przed ciążą miałam cukier zawszę w normie, gorzej po dwóch godzinach, stwierdzono mi hiperglikemię w drugiej godzinie po obciążeniu glukozą.W ciąży cukier się mierzy godzinę po posiłku, pomiar dwie godziny po jest nie ważny
Dziś z ciekawości będę badać cukier i godzinę i zobaczę co mi wyjdzie
No wiemNajważniejsze, że znasz powód i że z dzieckiem jest dobrze
Też myślę, że powinnaś posłuchać lekarzaMyślę, że lekarz wie co robi przepisując ci te czopki. Moja przyjaciółka też dużo wymiotywała i niewiele brakowało, a wylądowałaby w szpitalu.
W jaki sposób powiedzieliście najbliższym o dzieciątku? Tak normalnie, czy jakoś "z pomysłem?" Ja myślę dla córki, mamy no i rodziców oraz rodzeństwa TŻ przygotować jakieś koperty lub pudełeczka a w środku..może ostatnie zdjęcie USG i coś na wzór: cześć siostra/babciu/dziadku/ciociu/wujku
Es.jot
Mi z poprzedniej ciąży, która poroniłam zostały drewniane ramki z bocianem który niesie taki jaki worek i w tym worku miejsce na zdj usg, więc mam nadzieję że wszystko będzie w porządku i już za miesiąc powiem rodzicomW jaki sposób powiedzieliście najbliższym o dzieciątku? Tak normalnie, czy jakoś "z pomysłem?" Ja myślę dla córki, mamy no i rodziców oraz rodzeństwa TŻ przygotować jakieś koperty lub pudełeczka a w środku..może ostatnie zdjęcie USG i coś na wzór: cześć siostra/babciu/dziadku/ciociu/wujku
Czyli chcesz powiedzieć po 3 miesiącu? Wczoraj lekarka mi powiedziała, że poronienie może się zdarzyć do 21 tygodnia, do 12 jest najwięcej przypadków po dwunastym coraz mniej aż do 21..Mi z poprzedniej ciąży, która poroniłam zostały drewniane ramki z bocianem który niesie taki jaki worek i w tym worku miejsce na zdj usg, więc mam nadzieję że wszystko będzie w porządku i już za miesiąc powiem rodzicom
Spokojnie nic fasolce nie będzie. Po prostu weź kilka oddechow i się juz nie stresuj. Kij tam z mezem mysl co za skarb masz w sobieTak się strasznie wkurzałem na męża a tera martwię się o fasolkę, jak myślicie czy jednorazowy stres jest bardzo szkodliwy dla dziecka? Trwa to już około 30 minut. Powoli się uspokajam ale boje się o maleństwo.
reklama
wierzewmarzenia5
Dziewczyny mam coraz gorsze mdłości, dzis 7+5 i tak jak mogłam zjeść jakaś bułkę z dżemem ostatnio rano, czy z serem, tak dzis już nie mam mowy o bułce, tylko płatki z mlekiem, a i tak cofa mi sue co łyżkę mam nadzieje, ze maluszek sobie grzecznie rośnie!
Jak u was z Mdłościami- gorzej lepiej?
Jak u was z Mdłościami- gorzej lepiej?
Podziel się: