reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Ale się rozpisałyście.. w sumie to mnie dawno tu nie było.. pisałam wcześniej, że mam plamienia, brązowe a nawet różowe... Lekarz przepisał mi globulki dopochwowe, bo nie wyleczyłam jakiegoś zapalenia.. w ogóle moja szyjka macicy jest pęknięta po wcześniejszym porodzie i bardziej podatna na zapalenia... Od kilku dni plamiłam coraz mocniej a nawet krwawiłam, wczoraj miałam nawet słabą miesiączkę.. jestem po wizycie na sorze... Z dzidzia ok, ale muszę zrobić posiew, bo coś mi tyle globulki nie pomagają.. a krwawienia mam przez tą "zraniona" szyjkę🥺
Najważniejsze, że znasz powód i że z dzieckiem jest dobrze

reklama
Łączę się w bólu ze wszystkimi cierpiącymi z powodu mdlosci i wymiotów... [emoji45] Powiedzcie mi proszę, czy któraś z was brała czopki przeciwwymiotne torecan w ciąży? Lekarz zapisał mi to ostatnio, ale nie wykupiłam recepty, bo podobno lek nie jest wskazany w ciąży... [emoji45] Zaczęłam się nad tym zastanawiać, bo zwróciłam dzisiaj wszystko co zjadłam... [emoji45] Mam coraz mniej sił... [emoji45]

Myślę, że lekarz wie co robi przepisując ci te czopki. Moja przyjaciółka też dużo wymiotywała i niewiele brakowało, a wylądowałaby w szpitalu.

W ciąży cukier się mierzy godzinę po posiłku, pomiar dwie godziny po jest nie ważny
Nawet po godzinie mam w normie, na pocztku z uporem maniaka badałam się bardzo często. ja jako tak przed ciążą miałam cukier zawszę w normie, gorzej po dwóch godzinach, stwierdzono mi hiperglikemię w drugiej godzinie po obciążeniu glukozą.
Dziś z ciekawości będę badać cukier i godzinę i zobaczę co mi wyjdzie

W jaki sposób powiedzieliście najbliższym o dzieciątku? Tak normalnie, czy jakoś "z pomysłem?" Ja myślę dla córki, mamy no i rodziców oraz rodzeństwa TŻ przygotować jakieś koperty lub pudełeczka a w środku..może ostatnie zdjęcie USG i coś na wzór: cześć siostra/babciu/dziadku/ciociu/wujku🤔🧐😁

W jaki sposób powiedzieliście najbliższym o dzieciątku? Tak normalnie, czy jakoś "z pomysłem?" Ja myślę dla córki, mamy no i rodziców oraz rodzeństwa TŻ przygotować jakieś koperty lub pudełeczka a w środku..może ostatnie zdjęcie USG i coś na wzór: cześć siostra/babciu/dziadku/ciociu/wujku🤔🧐😁
Mi z poprzedniej ciąży, która poroniłam zostały drewniane ramki z bocianem który niesie taki jaki worek i w tym worku miejsce na zdj usg, więc mam nadzieję że wszystko będzie w porządku i już za miesiąc powiem rodzicom 🥰

Mi z poprzedniej ciąży, która poroniłam zostały drewniane ramki z bocianem który niesie taki jaki worek i w tym worku miejsce na zdj usg, więc mam nadzieję że wszystko będzie w porządku i już za miesiąc powiem rodzicom 🥰
Czyli chcesz powiedzieć po 3 miesiącu? Wczoraj lekarka mi powiedziała, że poronienie może się zdarzyć do 21 tygodnia, do 12 jest najwięcej przypadków po dwunastym coraz mniej aż do 21..

Tak się strasznie wkurzałem na męża a tera martwię się o fasolkę, jak myślicie czy jednorazowy stres jest bardzo szkodliwy dla dziecka? Trwa to już około 30 minut. Powoli się uspokajam ale boje się o maleństwo.
Spokojnie nic fasolce nie będzie. Po prostu weź kilka oddechow i się juz nie stresuj. Kij tam z mezem mysl co za skarb masz w sobie;)

reklama
Dziewczyny mam coraz gorsze mdłości, dzis 7+5 i tak jak mogłam zjeść jakaś bułkę z dżemem ostatnio rano, czy z serem, tak dzis już nie mam mowy o bułce, tylko płatki z mlekiem, a i tak cofa mi sue co łyżkę:( mam nadzieje, ze maluszek sobie grzecznie rośnie!

Jak u was z Mdłościami- gorzej lepiej?

Do góry