reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
No naprawdę dużo nas się tu zrobiło 😁. Oby tylko wszystkie do końca zostały ❤. U mnie dziś ładna pogoda więc trzeba się wziąć za ogródek troszkę bo moje truskawki zarosniete 🤣. Troszkę mnie dziś brzuszek pobolewa Ale to tak delikatnie jak czasami przed miesiączka. Miłego dzionka mamuski😘😘😘😘😘
mnie wczoraj pobolewa i dzis rano ze stresu, bo chłop mnie wkurzył 😂

Dziewczyny, skąd bierzecie czas na pisanie na forum? :p ja piszę tylko w trakcie usypiania młodszego na drzemkę, a tak, staram się nie siedzieć z telefonem przy dzieciach. A wieczory spędzam z mężem, a potem jestem kilkadziesiąt strony do tylu ;) w ogóle chyba nie będę najaktywniejszą osobą na forum, ale postaram się w miarę na bieżąco Was podczytywac i meldować co u mnie. Jeśli chodzi o kremy i balsamy, to ja polecam hippisi mama, jest, super :) zapisałam się już na pierwszą wizytę na 6 maj, powinnam być wtedy 8t2d, trochę wcześniej niż planowałam, ale tak jakoś wyszło :)

Nie wiem, bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem do kocna jak powinny wygladac wizyte, wiem o ciąży tyle co z internetu. Polecic tez sie nir mam kogo... Dlatego licze na was. Ale chyba dla dorba dzidziusia i siebie musze sprovowad pójść prywatnie i zobaczyć czy wszystko jest okej
Tak, przejdź sie prywatnie!

A ja uważam że odpowiednia pielęgnacja skóry przed ciąża i w trakcie może im zapobiec ☺ wszyscy mi mówili że będę mieć rozstępy, od strony mojej mamy i taty wszystkie kobiety mają 😔 ja dbam o skórę, w ciąży używałam tego samego balsamu co przed ciąża przytyłam 18 kg (49-67) i ani jednego rozstępu nie mam ☺☺☺
Ja nie mam rozstępów, smaroalam sie w 2 ciążach... ale jednak genetyka pomogła u mnie, siostra i mama tez nie mają...

Sok z cytryny zapobiega wymiotom [emoji16] przy podawaniu fortransu (ochydne dziadostwo przeczyszczające przed kolonoskopią) zawsze każą wciskać dużo cytryn [emoji16] no i cytryną neutralizuje kwas żołądkowy
Ja mam refluks. Napicie sie czegokolwiek z cytrusow powoduje podrażnienie jeszcze wieksze i wymioty na zawołanie. Do tego dochodzi zgaga jak cholera. Maloox kartnonami kupowałam przez 9mcy [emoji85]
W ciazy wiele dziewczyn z grupy styczniowek mialo podobnie.
Przy wrzodach ktore tez mam cytryna jest na ostatniej pozycji. Nie zawsze mozna. Na jedno pomaga a na drugie szkodzi

Ja juz mam synka. Bardzo juz wtedy chcialam corke, ale czulam, ze bedzie syn. Teraz jakos nastawiona jestem na corke, wszystko zaplanowane, chinski kalendarz plci sprawdzony 🤣 no musi byc corka jak nic! Nawet imie juz jest wybrane od 10 lat, duzo duzo przed pierwszymi staraniami😁
Hehe ale jak to zaplanowane?

Dziewczyny, skąd bierzecie czas na pisanie na forum? :p ja piszę tylko w trakcie usypiania młodszego na drzemkę, a tak, staram się nie siedzieć z telefonem przy dzieciach. A wieczory spędzam z mężem, a potem jestem kilkadziesiąt strony do tylu ;) w ogóle chyba nie będę najaktywniejszą osobą na forum, ale postaram się w miarę na bieżąco Was podczytywac i meldować co u mnie. Jeśli chodzi o kremy i balsamy, to ja polecam hippisi mama, jest, super :) zapisałam się już na pierwszą wizytę na 6 maj, powinnam być wtedy 8t2d, trochę wcześniej niż planowałam, ale tak jakoś wyszło :)
Ja pisze jak moje dziecie sobie spi...;)

Hej ja nie mam mdłości, co więcej przy ciąży z córką też nie miałam, cała ciążę czułam się cudownie żadnych dolegliwości, dziwiłam się że dziewczyny narzekają. W drugiej ciąży miałam takie mdłości i tak złe się czułam, że przestałam się dziwić koleżanką.
Ta ciąża od początku też jest spokojniejsza, nie dokucza mi nic poza piersiami, których nawet nie mogę lekko dotknąć, są tak czułe i wrażliwe na każdy nawet najmniejszy dotyk boli jak nigdy.
Wiem że mdłości mogą jeszcze przyjść ale n razie jest dobrze, oby tak dalej i oby wszystko było dobrze.

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamy gratulacje. Mam nadzieję że mogę się przyłączyć. Test zrobiłam w środę dwie grube krechy 😊 . Ostatnią@ miałam 21.03 więc termin wypada mi na 28.12 😁 na pokładzie 8 letni syn i 2.5 latek też syn mam nadzieję na córeczkę 😊 a co ma być to będzie ważne aby było zdrowe. Z objawów to tylko bolesne piersi .

Do góry