reklama
PaulinaSol
Fanka BB :)
ja po podobnej wizycie zapisalam się prywatnie do lekarza który będzie miał dla mnie czas. 2 razy mialam ciążę usuwaną obumarla, 4 razy minimum poroniłam i nie widzę opcji żeby czekać aż ktoś mi raczy powiedzieć co i jak mam braćProsze was o porade. Bylam wczoraj u ginekologa. Pani doktor powiedziala ze niby 7 tydzien. Na szczescie zarodek jest w pęcherzyku. Zapytalam k serduszko czy bije a ona powiedziała "noo nie wiem, wydaje mi sie ze moze cos tu widac ale to jest jeszcze za malutkie". Wiec nie była pewna, a później kazala mi przyjść na wizytę za 3 tyg i w miedzy czasie mam zrobic badania krwi. Czy mam zmienic ginekologa i czy tylko wydaje mi sie ze z ta Pania jets cos nie tak? Skoro nie jest pewna czy plod rozwija sie prawidlowo to czemu odklada mi wizyte na az za 3 tygodnie? Poza tym zero mowy o kwasie foliowym ani o suplementach.nie dostalam twz zadnych informacji co w ciazy moge a czego nie. Nie mialam tez robionego poziomu bhcg. Co mam zrobic? Denerowac sie przez te 3 tygodnie czy isc prywatnie do innego lekarza? Dodam ze juz zalozylam karte ciazy w dniu wczorajszym. Pomóżcie
PaulinaSol
tak mnie nawet uda bolą a czasem jakbym miala skurcze.Dziewczyny, czy któraś ma takie bóle w pachwinach/jajników, ciężko mi określić [emoji848], ale nie takie typowe uczucie rozciągania, tylko bardziej jakby się miało zakwasy? Trochę się martwię...[emoji20]
Zdziwiona 🙄
Aktywna w BB
Hejo dziewczyny . Wlasnie nadrobilam 30 stron forum duzo mnie ominelo . Zaczynajac od tego co kojarze jako jedno z pytan ja jestem 91 pytanie apropo skory buzi . Mi pomaga cetaphil ale taki fioletowy nie zielony i do tego olejek z makadamii . jezeli chodzi o brzuch i cycki uzywam olejku dla dzieci , a Wy ?
Nie pamietam co tu pisalam jako ostatnie to moze jeszcze raz. We wtorek wyszlam ze szpitala juz niby bez podejrzenia ciazy pozamacicznej . Bylo widac pecherzyk ciazowy ,zoltkowy bez zarodka Beta bylo 4200 cos nie pamietam juz dokladnie . Przyrost niby 52 % ale lekarz upieral sie ze prawidlowy kazali zrobic termin do lekarza za tydzien . Zrobilam za tydzie. I 2 dni czyli na czwartek ... Jezeli w 6+0 bylo widac pecherzyk zoltkowy bez zarodka mam ciagle szanse ze dzidzia sie pojawi ?? Bardzo sie stresuje specjalnie wizyte zrobilam na czwartek a teraz zaluje ze nie na wtorek jak kazali
Gratki dla wszystkich mam z ladnym usg. )) buziaki dla Was ! Rosnijcie zdrowe !
Nie pamietam co tu pisalam jako ostatnie to moze jeszcze raz. We wtorek wyszlam ze szpitala juz niby bez podejrzenia ciazy pozamacicznej . Bylo widac pecherzyk ciazowy ,zoltkowy bez zarodka Beta bylo 4200 cos nie pamietam juz dokladnie . Przyrost niby 52 % ale lekarz upieral sie ze prawidlowy kazali zrobic termin do lekarza za tydzien . Zrobilam za tydzie. I 2 dni czyli na czwartek ... Jezeli w 6+0 bylo widac pecherzyk zoltkowy bez zarodka mam ciagle szanse ze dzidzia sie pojawi ?? Bardzo sie stresuje specjalnie wizyte zrobilam na czwartek a teraz zaluje ze nie na wtorek jak kazali
wierzewmarzenia5
u mnie tak było, ze na jednej wizycie zoltkowy tylko i możliwe ze zarodek 1,5mm bez akcji, na kolejnej już było serduszko i 6mm prawieHejo dziewczyny . Wlasnie nadrobilam 30 stron forum duzo mnie ominelo . Zaczynajac od tego co kojarze jako jedno z pytan ja jestem 91 pytanie apropo skory buzi . Mi pomaga cetaphil ale taki fioletowy nie zielony i do tego olejek z makadamii . jezeli chodzi o brzuch i cycki uzywam olejku dla dzieci , a Wy ?
wierzewmarzenia5
idź gdzie indziejProsze was o porade. Bylam wczoraj u ginekologa. Pani doktor powiedziala ze niby 7 tydzien. Na szczescie zarodek jest w pęcherzyku. Zapytalam k serduszko czy bije a ona powiedziała "noo nie wiem, wydaje mi sie ze moze cos tu widac ale to jest jeszcze za malutkie". Wiec nie była pewna, a później kazala mi przyjść na wizytę za 3 tyg i w miedzy czasie mam zrobic badania krwi. Czy mam zmienic ginekologa i czy tylko wydaje mi sie ze z ta Pania jets cos nie tak? Skoro nie jest pewna czy plod rozwija sie prawidlowo to czemu odklada mi wizyte na az za 3 tygodnie? Poza tym zero mowy o kwasie foliowym ani o suplementach.nie dostalam twz zadnych informacji co w ciazy moge a czego nie. Nie mialam tez robionego poziomu bhcg. Co mam zrobic? Denerowac sie przez te 3 tygodnie czy isc prywatnie do innego lekarza? Dodam ze juz zalozylam karte ciazy w dniu wczorajszym. Pomóżcie
PaulinaSol
Zapisalam się prywatnie jutro na wizytę. Niech ktos mi powie ile czego mam brać... Teraz na ładne oczy dali mi duphaston,acard, folik i euthyrox.
G
gość_AL19
Gość
Mój lekarz kazał tylko brać witaminy dla ciężarnychPrzepraszam, że może zaśmiecam bo zadałam już podobne pytanie, ale dostałam tylko jedną odpowiedź i może ktoś jeszcze coś podpowie. Jaką lekarz Wam przepisał dawkę kwasu foliowego? Ja mam tego tak dużo, że jestem zszkowoana oprócz kwasu w witaminach mam dodatkowo 3 tabletki dziennie samego kwasu foliowego. Ogólnie tego wyjdzie wszystkich witaminek 7 tabletek...
W połowie ciąży zbada mi kwas foliowy jak ostatnio
Ja ostatnio kupiłam fajny zestaw ale wiadomo każdemu co innego służy.Cześć kobietki dziś już lepiej wzięłam antybiotyk , strasznie mi się cera psuje jest taka sucha na twarzy najbardziej
Nie wiem co kupić ....
ja wybrałam do cery tłustej
Załączniki
Anet29
Hejo. Ale dużo piszecie nie mam jak czytac.
U mnie tak. Musiałam powtórzyć tsh, lekow zadnych mi nie dali nic. Od jutra mam kwarantanne z pracy no i wizyta 30go kwietnia sie nie odbedzie. Także nic nie wiem. Zadnego usg nie miałam jeszcze no i z pierwszym usg to jak dobrze pojdzie po kwarantannie to bedzie okolo 10tc. Masakra zlapalam takiego dola ze szok. Jeszcze synek chory
A dzis sie nigdzie nie dostaniesz? Trzeba byc na wizycie przed 10 tyg zeby dostac ten 1000 zl po urodzeniu
reklama
Anet29
Mój lekarz kazał tylko brać witaminy dla ciężarnych
W połowie ciąży zbada mi kwas foliowy jak ostatnio
Ja ostatnio kupiłam fajny zestaw ale wiadomo każdemu co innego służy.
ja wybrałam do cery tłustej
A dlaczego dopiero w polowie ciazy? Kwas foliowy jest najwazniejszy w pierwszych tygodniach/pierwszym trymestrze, pozniej juz jest za pozno na uzupelnianie niedoborow tzn pozniej to juz nie ma wplywu na dziecko, nic nie mozna zmienic
Podziel się: