reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziewczyny, czy któraś ma takie bóle w pachwinach/jajników, ciężko mi określić [emoji848], ale nie takie typowe uczucie rozciągania, tylko bardziej jakby się miało zakwasy? Trochę się martwię...[emoji20]

reklama
Prosze was o porade. Bylam wczoraj u ginekologa. Pani doktor powiedziala ze niby 7 tydzien. Na szczescie zarodek jest w pęcherzyku. Zapytalam k serduszko czy bije a ona powiedziała "noo nie wiem, wydaje mi sie ze moze cos tu widac ale to jest jeszcze za malutkie". Wiec nie była pewna, a później kazala mi przyjść na wizytę za 3 tyg i w miedzy czasie mam zrobic badania krwi. Czy mam zmienic ginekologa i czy tylko wydaje mi sie ze z ta Pania jets cos nie tak? Skoro nie jest pewna czy plod rozwija sie prawidlowo to czemu odklada mi wizyte na az za 3 tygodnie? Poza tym zero mowy o kwasie foliowym ani o suplementach.nie dostalam twz zadnych informacji co w ciazy moge a czego nie. Nie mialam tez robionego poziomu bhcg. Co mam zrobic? Denerowac sie przez te 3 tygodnie czy isc prywatnie do innego lekarza? Dodam ze juz zalozylam karte ciazy w dniu wczorajszym. Pomóżcie
ja po podobnej wizycie zapisalam się prywatnie do lekarza który będzie miał dla mnie czas. 2 razy mialam ciążę usuwaną obumarla, 4 razy minimum poroniłam i nie widzę opcji żeby czekać aż ktoś mi raczy powiedzieć co i jak mam brać

Hejo dziewczyny . Wlasnie nadrobilam 30 stron forum 😊😊 duzo mnie ominelo . Zaczynajac od tego co kojarze jako jedno z pytan ja jestem 91 :) pytanie apropo skory buzi . Mi pomaga cetaphil ale taki fioletowy nie zielony i do tego olejek z makadamii . :) jezeli chodzi o brzuch i cycki uzywam olejku dla dzieci , a Wy ?
Nie pamietam co tu pisalam jako ostatnie to moze jeszcze raz. We wtorek wyszlam ze szpitala juz niby bez podejrzenia ciazy pozamacicznej . Bylo widac pecherzyk ciazowy ,zoltkowy bez zarodka Beta bylo 4200 cos nie pamietam juz dokladnie . Przyrost niby 52 % ale lekarz upieral sie ze prawidlowy 🙈 kazali zrobic termin do lekarza za tydzien . Zrobilam za tydzie. I 2 dni czyli na czwartek ... Jezeli w 6+0 bylo widac pecherzyk zoltkowy bez zarodka mam ciagle szanse ze dzidzia sie pojawi ?? Bardzo sie stresuje :( specjalnie wizyte zrobilam na czwartek a teraz zaluje ze nie na wtorek jak kazali 😒😒😁🙈🙈🙈
Gratki dla wszystkich mam z ladnym usg. :))) buziaki dla Was ! Rosnijcie zdrowe !

Hejo dziewczyny . Wlasnie nadrobilam 30 stron forum 😊😊 duzo mnie ominelo . Zaczynajac od tego co kojarze jako jedno z pytan ja jestem 91 :) pytanie apropo skory buzi . Mi pomaga cetaphil ale taki fioletowy nie zielony i do tego olejek z makadamii . :) jezeli chodzi o brzuch i cycki uzywam olejku dla dzieci , a Wy ?
Nie pamietam co tu pisalam jako ostatnie to moze jeszcze raz. We wtorek wyszlam ze szpitala juz niby bez podejrzenia ciazy pozamacicznej . Bylo widac pecherzyk ciazowy ,zoltkowy bez zarodka Beta bylo 4200 cos nie pamietam juz dokladnie . Przyrost niby 52 % ale lekarz upieral sie ze prawidlowy 🙈 kazali zrobic termin do lekarza za tydzien . Zrobilam za tydzie. I 2 dni czyli na czwartek ... Jezeli w 6+0 bylo widac pecherzyk zoltkowy bez zarodka mam ciagle szanse ze dzidzia sie pojawi ?? Bardzo sie stresuje :( specjalnie wizyte zrobilam na czwartek a teraz zaluje ze nie na wtorek jak kazali 😒😒😁🙈🙈🙈
Gratki dla wszystkich mam z ladnym usg. :))) buziaki dla Was ! Rosnijcie zdrowe !
u mnie tak było, ze na jednej wizycie zoltkowy tylko i możliwe ze zarodek 1,5mm bez akcji, na kolejnej już było serduszko i 6mm prawie

Prosze was o porade. Bylam wczoraj u ginekologa. Pani doktor powiedziala ze niby 7 tydzien. Na szczescie zarodek jest w pęcherzyku. Zapytalam k serduszko czy bije a ona powiedziała "noo nie wiem, wydaje mi sie ze moze cos tu widac ale to jest jeszcze za malutkie". Wiec nie była pewna, a później kazala mi przyjść na wizytę za 3 tyg i w miedzy czasie mam zrobic badania krwi. Czy mam zmienic ginekologa i czy tylko wydaje mi sie ze z ta Pania jets cos nie tak? Skoro nie jest pewna czy plod rozwija sie prawidlowo to czemu odklada mi wizyte na az za 3 tygodnie? Poza tym zero mowy o kwasie foliowym ani o suplementach.nie dostalam twz zadnych informacji co w ciazy moge a czego nie. Nie mialam tez robionego poziomu bhcg. Co mam zrobic? Denerowac sie przez te 3 tygodnie czy isc prywatnie do innego lekarza? Dodam ze juz zalozylam karte ciazy w dniu wczorajszym. Pomóżcie
idź gdzie indziej

Przepraszam, że może zaśmiecam bo zadałam już podobne pytanie, ale dostałam tylko jedną odpowiedź i może ktoś jeszcze coś podpowie. Jaką lekarz Wam przepisał dawkę kwasu foliowego? Ja mam tego tak dużo, że jestem zszkowoana :o oprócz kwasu w witaminach mam dodatkowo 3 tabletki dziennie samego kwasu foliowego. Ogólnie tego wyjdzie wszystkich witaminek 7 tabletek...
Mój lekarz kazał tylko brać witaminy dla ciężarnych
W połowie ciąży zbada mi kwas foliowy jak ostatnio
Cześć kobietki dziś już lepiej wzięłam antybiotyk , strasznie mi się cera psuje jest taka sucha na twarzy najbardziej 😏
Nie wiem co kupić ....
Ja ostatnio kupiłam fajny zestaw ale wiadomo każdemu co innego służy. 🤷‍♀️
ja wybrałam do cery tłustej

Załączniki

• 16192622612013168970145043769349.jpg
    16192622612013168970145043769349.jpg
    945 KB · Wyświetleń: 53
Hejo. Ale dużo piszecie nie mam jak czytac.

U mnie tak. Musiałam powtórzyć tsh, lekow zadnych mi nie dali nic. Od jutra mam kwarantanne z pracy no i wizyta 30go kwietnia sie nie odbedzie. Także nic nie wiem. Zadnego usg nie miałam jeszcze no i z pierwszym usg to jak dobrze pojdzie po kwarantannie to bedzie okolo 10tc. 🤦 Masakra zlapalam takiego dola ze szok. Jeszcze synek chory 😭

A dzis sie nigdzie nie dostaniesz? Trzeba byc na wizycie przed 10 tyg zeby dostac ten 1000 zl po urodzeniu

reklama
Mój lekarz kazał tylko brać witaminy dla ciężarnych
W połowie ciąży zbada mi kwas foliowy jak ostatnio

Ja ostatnio kupiłam fajny zestaw ale wiadomo każdemu co innego służy. 🤷‍♀️
ja wybrałam do cery tłustej

A dlaczego dopiero w polowie ciazy? Kwas foliowy jest najwazniejszy w pierwszych tygodniach/pierwszym trymestrze, pozniej juz jest za pozno na uzupelnianie niedoborow tzn pozniej to juz nie ma wplywu na dziecko, nic nie mozna zmienic

Do góry