reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Wszystko zależy na jakiego lekarza się trafi. Ja chodze prywatnie, ale sugerowałam się opiniami z internetu przy wyborze lekarza. Jestem 86 😊

ja również 97 :)

W sumie to żadna z Was mi nie odpowiedziała na moje pytanie dzisiaj z rana, co do L4 😄 ale generalnie w trakcie dnia się dowiedziałam, ze będę miała pod sobą nowy team i nagle z 17 osób robi mi się 54... Generalnie się zgodziłam na to, przyjęłam propozycje, ale w pracy nic nie wiedza o ciąży, wiec teraz jak pomyśle o tym, ze jednak będzie większy stres i większa odpowiedzialność, to chyba poproszę lekarza o L4 wcześniej... a zawsze mówiłam, ze w związku z moim pracoholizmem to chyba z laptopem na porodówce wyląduje :D jednak życie weryfikuje :)

Kochane mamusie byłam no i powiedział ze dobrze ze powiedziałam prawdę , podziękował mi za szczerość 😉 wiec dał mi badania założył swoją kartę .... i mam przyjść na dwa tyg 🥰 teraz jestem szczeliwa bo zadbał o mnie jak powinien ... dzidzia rośnie

Załączniki

• IMG_7557.jpg
    IMG_7557.jpg
    71,3 KB · Wyświetleń: 101
Hej! Ja już po dzisiejszej wizycie! Serduszko pieknie bije , maluszek ma już 11 mm i wychodzi ze jestem 7+1 tygodniu.
Jeżeli chodzi o wizyty to poprzednia ciąże prowadziłam cała prywatnie! Full kasy poszło . Teraz zaczęłam prywatnie a dzisiaj byłam na NFZ i bardzo się zaskoczyłam! Od razu lekarka zrobiła mi USG ,dała zwolnienie! (Prywatna lekarka dwa dni temu nie dała) i dała skierowanie na wszystkie badania! Zostaje u tej na NFZ a w razie wątpliwości zamierzam iść prywatnie.
Jestem z rocznika 91;)

Pozdrawiam Was wszystkie!
A na kiedy masz termin?

ja również 97 :)

W sumie to żadna z Was mi nie odpowiedziała na moje pytanie dzisiaj z rana, co do L4 😄 ale generalnie w trakcie dnia się dowiedziałam, ze będę miała pod sobą nowy team i nagle z 17 osób robi mi się 54... Generalnie się zgodziłam na to, przyjęłam propozycje, ale w pracy nic nie wiedza o ciąży, wiec teraz jak pomyśle o tym, ze jednak będzie większy stres i większa odpowiedzialność, to chyba poproszę lekarza o L4 wcześniej... a zawsze mówiłam, ze w związku z moim pracoholizmem to chyba z laptopem na porodówce wyląduje :D jednak życie weryfikuje :)
Wooooow! To ogromny awans! Podwójne gratulacje w takim razie :D ale nooo, to jest ogromna odpowiedzialność już, tez bym wcześniej poszła na L4 albo jednak zrezygnowała bo skoro i tak zaraz L4 i poród to po roku macierzyńskiego wolała bym zacząć od płytszej wody :p Szacun, ze w tym wieku jesteś przełożoną i to z tyloma podwładnymi! 💪💪💪 a w jakiej branży pracujesz jeśli można spytać. 😊

reklama
Stresowałam się cały dzień 😏😏🤦🏻‍♀️ nie potrzebnie ... nawet jak mi mierzyła ciśnienie to było wysokie 😅😅 zaczynam z waga 81 🤩🤣 wiec mam potem całe życie żeby to zwalać 😅 najważniejsze ze rośnie 🥰🥰🥰
Borze zielony, zazdroszczę, ja będę startować z wagą 88... strasznie przytyłam przez kwarantannę, aż płakać mi się chce... żebym tylko nie przytyła zbędnych kilogramów w tej ciąży... żeby przybyło tylko tych niezbędnych (łożysko, płyny, dzidzia)... załamie się jak będę jeszcze grubsza 😭😭😭😭😭

Do góry