G
guest-1669445905
Gość
Ja mam już kilka dni spokoju od mdłości ale nic mi nie smakuje, nie wiem co mam jeść a jak już coś zjem to wzdęcia i zgaga
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Położna od 24tc a szkoła rodzenia hm najlepiej miesiąc przed by wszystko pamiętaćA ja sobie przyrzekłam że jak będę mieć bóle wymioty itp to absolutnie nie będę się skarżyć jak nie które koleżanki na każdym kroku jak im źle itp tak długo czekaliśmy na malucha ze słowem nie piskne ;p powiedzcie mi czy mi się musimy zgłosić już do położnej czy gdzieś? Chciałabym chodzić na szkołę rodzenia ale to chyba za wcześnie na zapisy?
Kurcze mnie mdli juz ponad tydzień ale od 2 dni nie wymiotuję... Mam to samo z jedzeniem co Ty, chleb z masłem mi tylko wchodzi... Robię sobie herbatę z cytryną i imbirem może pomożeJa mam już kilka dni spokoju od mdłości ale nic mi nie smakuje, nie wiem co mam jeść a jak już coś zjem to wzdęcia i zgaga
Oj dokładnie. Jak niektóre osoby w moim otoczeniu bardzo narzekały na wymioty to oczywiście współczułam ale osobiście chciałam je mieć, byle być w ciąży. Najważniejszy dzidziuś a objawy objawami, trzeba przetrwaćA ja sobie przyrzekłam że jak będę mieć bóle wymioty itp to absolutnie nie będę się skarżyć jak nie które koleżanki na każdym kroku jak im źle itp tak długo czekaliśmy na malucha ze słowem nie piskne ;p powiedzcie mi czy mi się musimy zgłosić już do położnej czy gdzieś? Chciałabym chodzić na szkołę rodzenia ale to chyba za wcześnie na zapisy?
Hmmm może to częste siusianie wytłumaczysz zapaleniem pęcherza? Nie wiem jak długo będzie w to wierzyłaKochane Mamy jak sobie radzicie z ukrywaniem wczesnej ciąży w pracy? Jestem dopiero w 5 tygodniu i nie chcę na razie nikomu mówić o ciąży. Niestety mój styl życia zmienia się ogromnie, co może zauważyć Kierowniczka z którą jestem w biurze, w jednym pokoju.
Otóż od ponad tygodnia (od poztywnego testu) zaczęłam przynosić śniadania do pracy, których nigdy nie jadłam przestalam pić energetyki, a cały czas pije wodę i sikam jak szalona. Wychodzę co okolo 30 minut na siusiu. Kierowniczka póki co ma wolne, ale w następnym tygodniu wraca, jak wytłumaczyć to ciągłe wychodzenie na siusiu
Zapalenie pęcherzaKochane Mamy jak sobie radzicie z ukrywaniem wczesnej ciąży w pracy? Jestem dopiero w 5 tygodniu i nie chcę na razie nikomu mówić o ciąży. Niestety mój styl życia zmienia się ogromnie, co może zauważyć Kierowniczka z którą jestem w biurze, w jednym pokoju.
Otóż od ponad tygodnia (od poztywnego testu) zaczęłam przynosić śniadania do pracy, których nigdy nie jadłam przestalam pić energetyki, a cały czas pije wodę i sikam jak szalona. Wychodzę co okolo 30 minut na siusiu. Kierowniczka póki co ma wolne, ale w następnym tygodniu wraca, jak wytłumaczyć to ciągłe wychodzenie na siusiu