reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny. Same dobre wiadomości u Was . To super 😍
Kiedy u Was zaczęły się mdlosci?
U mnie obecnie 4+4 i poza piersiami kompletnie nic. Nie pamiętam jak To było w pierwszej ciąży 🙈 Ja mam wizytę dopiero 10 maja. Będzie to 7+1 . Mam nadzieję na serduszko .
Ja też tak miałam, wraz z szóstym tygodniem przyszły mdłości.

Mamy serduszko ;)) bije 114 uderzeń wg lekarza to dobrze na tym etapie ;) tak się cieszę. Żeby się tylko wszystko dobrze rozwijało ;))))
Gratuluję ☺️

Dla mnie to nie jest takie oczywiste bo wiele jest na rynku kremów na rozstępy od 2 trymestru ,wiec nie wiem kiedy powinno zacząć się używać ?o skore dbam od zawsze i nawilżaj kremami ,szczotkuje się tez Iuz od roku ,chodzi mi o specjalne kremy dla kobiet na rozstępy
Znalezione na blogu mamaginekolog.pl 😉
IMG_20210421_155305.jpg

Doradźcie mi, proszę, bo juz sama nie wiem co robić. Na pierwsza wizyte umówić się prywatnie czy na nfz ? Każdy mi mówi żeby isc na nfz, bo na początku duuzo badań i po co mam płacić jak mogę mieć za darmo. I juz kompletnie nie wiem co mam robić 🙂
Ja chodzę na na NFZ dlatego, że lekarza już znam, dużo znajomych do niego chodziło. Przed ciążą też u niego bywałam, więc nie ma sensu zmieniać tylko po to, żeby było prywatnie.

Hej dziewczyny. Same dobre wiadomości u Was . To super 😍
Kiedy u Was zaczęły się mdlosci?
U mnie obecnie 4+4 i poza piersiami kompletnie nic. Nie pamiętam jak To było w pierwszej ciąży 🙈 Ja mam wizytę dopiero 10 maja. Będzie to 7+1 . Mam nadzieję na serduszko .
Ja się cieszyłam, że nie mam mdłości a od 6 tygodnia się zaczęly.. gratulacje! 🥰

Doradźcie mi, proszę, bo juz sama nie wiem co robić. Na pierwsza wizyte umówić się prywatnie czy na nfz ? Każdy mi mówi żeby isc na nfz, bo na początku duuzo badań i po co mam płacić jak mogę mieć za darmo. I juz kompletnie nie wiem co mam

Ja chodzę na na NFZ dlatego, że lekarza już znam, dużo znajomych do niego chodziło. Przed ciążą też u niego bywałam, więc nie ma sensu zmieniać tylko po to, żeby było prywatnie.
A ja chodzę prywatnie dlatego, że terminy na wizytę są baaaardzo długie. Poprzednim razem poroniłam zanim doczekałam się wizyty na NFZ.

Czytam Was i zastanawiam się czy też będę mieć takie nieznośne mdłości i pawie... moja mama mówiła, że w żadnej z ciąż nie miała, mnie póki co jest ciągle mega niedobrze z głodu (zwłaszcza rano i ciężko się zmusić do śniadania), ale jak coś w siebie wcisnę, to przechodzi. Choć wczoraj np. zjadłam obiad i po zjedzeniu go zapach tego dania z garnka zaczął mnie obrzydzać 😒 ale nie wymiotowałam i mam straaaaszny lęk przed wymiotowaniem, więc pewnie będę wolała się męczyć i to powstrzymywać niż po prostu się spawiować raz a dobrze :D
czasem już się nie da powstrzymać i to co chce koniecznie wyjść i tak wyjdzie 🤷🏻‍♀️ ale może nie będziesz aż tak miała 🙂

reklama
Do góry