reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny. Same dobre wiadomości u Was . To super 😍
Kiedy u Was zaczęły się mdlosci?
U mnie obecnie 4+4 i poza piersiami kompletnie nic. Nie pamiętam jak To było w pierwszej ciąży 🙈 Ja mam wizytę dopiero 10 maja. Będzie to 7+1 . Mam nadzieję na serduszko .
Ja też tak miałam, wraz z szóstym tygodniem przyszły mdłości.

Mamy serduszko ;)) bije 114 uderzeń wg lekarza to dobrze na tym etapie ;) tak się cieszę. Żeby się tylko wszystko dobrze rozwijało ;))))
Gratuluję ☺️

Dla mnie to nie jest takie oczywiste bo wiele jest na rynku kremów na rozstępy od 2 trymestru ,wiec nie wiem kiedy powinno zacząć się używać ?o skore dbam od zawsze i nawilżaj kremami ,szczotkuje się tez Iuz od roku ,chodzi mi o specjalne kremy dla kobiet na rozstępy
Znalezione na blogu mamaginekolog.pl 😉
IMG_20210421_155305.jpg

Doradźcie mi, proszę, bo juz sama nie wiem co robić. Na pierwsza wizyte umówić się prywatnie czy na nfz ? Każdy mi mówi żeby isc na nfz, bo na początku duuzo badań i po co mam płacić jak mogę mieć za darmo. I juz kompletnie nie wiem co mam robić 🙂
Ja chodzę na na NFZ dlatego, że lekarza już znam, dużo znajomych do niego chodziło. Przed ciążą też u niego bywałam, więc nie ma sensu zmieniać tylko po to, żeby było prywatnie.

Hej dziewczyny. Same dobre wiadomości u Was . To super 😍
Kiedy u Was zaczęły się mdlosci?
U mnie obecnie 4+4 i poza piersiami kompletnie nic. Nie pamiętam jak To było w pierwszej ciąży 🙈 Ja mam wizytę dopiero 10 maja. Będzie to 7+1 . Mam nadzieję na serduszko .
Ja się cieszyłam, że nie mam mdłości a od 6 tygodnia się zaczęly.. gratulacje! 🥰

Doradźcie mi, proszę, bo juz sama nie wiem co robić. Na pierwsza wizyte umówić się prywatnie czy na nfz ? Każdy mi mówi żeby isc na nfz, bo na początku duuzo badań i po co mam płacić jak mogę mieć za darmo. I juz kompletnie nie wiem co mam

Ja chodzę na na NFZ dlatego, że lekarza już znam, dużo znajomych do niego chodziło. Przed ciążą też u niego bywałam, więc nie ma sensu zmieniać tylko po to, żeby było prywatnie.
A ja chodzę prywatnie dlatego, że terminy na wizytę są baaaardzo długie. Poprzednim razem poroniłam zanim doczekałam się wizyty na NFZ.

Czytam Was i zastanawiam się czy też będę mieć takie nieznośne mdłości i pawie... moja mama mówiła, że w żadnej z ciąż nie miała, mnie póki co jest ciągle mega niedobrze z głodu (zwłaszcza rano i ciężko się zmusić do śniadania), ale jak coś w siebie wcisnę, to przechodzi. Choć wczoraj np. zjadłam obiad i po zjedzeniu go zapach tego dania z garnka zaczął mnie obrzydzać 😒 ale nie wymiotowałam i mam straaaaszny lęk przed wymiotowaniem, więc pewnie będę wolała się męczyć i to powstrzymywać niż po prostu się spawiować raz a dobrze :D
czasem już się nie da powstrzymać i to co chce koniecznie wyjść i tak wyjdzie 🤷🏻‍♀️ ale może nie będziesz aż tak miała 🙂

reklama
Do góry