reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Cześć!
Gratulacje wszystkim przyszłym mamom!
U mnie test pozytywny wyszedł 31go marca, ostatnia miesiączka 26go lutego.
To będzie moje drugie dziecko. Pierwszy synek będzie miał teraz w kwietniu 2 latka 😊
Termin z aplikacji na 5go grudnia.
Na razie wszystko na spokojnie, zero objawów, mam nadzieje, że ciąża przebiegnie spokojnie, bo pierwsza miała bardzo dużo zawirowań. Pozdrawiam serdecznie i wesołych świąt!❤️

reklama
Cześć!
Gratulacje wszystkim przyszłym mamom!
U mnie test pozytywny wyszedł 31go marca, ostatnia miesiączka 26go lutego.
To będzie moje drugie dziecko. Pierwszy synek będzie miał teraz w kwietniu 2 latka 😊
Termin z aplikacji na 5go grudnia.
Na razie wszystko na spokojnie, zero objawów, mam nadzieje, że ciąża przebiegnie spokojnie, bo pierwsza miała bardzo dużo zawirowań. Pozdrawiam serdecznie i wesołych świąt!❤️
no to witamy na pokładzie ☺️🥰 widzę ze termin podobny 😉 a ja umieram ... mdłości piesi bolą coraz bardziej , pobolewa macica , głodna jestem co 2 godz jak w zegarku , no i teraz doszła senność 😊 coś pięknego 😉 wytrzymała bym to wszystko nawet do końca jak by się tylko udało 😍🥰

Ja niestety również coraz gorzej się czuję. Hormony również szaleją i sama nie wiem czego chce, ale wytrzymam byleby wszystko było dobrze 😁

Dziewczyny podpowiecie mi jak wy się czulyscie na początku ciąży ? Za nim przyszła spóźniona miesiączka dodam od siebie ze jestem tydzień przed okresem mam wrażenie ze stanik na mnie pęknie od nabrzmiałych piersi jem jem i nie czuje uczucia sytości nawet mój partner się dziwi ze tyle wcinam i na dole brzucha czuje tak jakby narządy się rozpychały i kłóćcie jajników jedna dziewczyna napisała mi ze to na bank nie jest ciąża bo w ciąży to inaczej wszystko wyglada itp jak myślicie ze to prawda i mogę już się pogodzić ze ten cykl zmarnowany ?

Dziewczyny podpowiecie mi jak wy się czulyscie na początku ciąży ? Za nim przyszła spóźniona miesiączka dodam od siebie ze jestem tydzień przed okresem mam wrażenie ze stanik na mnie pęknie od nabrzmiałych piersi jem jem i nie czuje uczucia sytości nawet mój partner się dziwi ze tyle wcinam i na dole brzucha czuje tak jakby narządy się rozpychały i kłóćcie jajników jedna dziewczyna napisała mi ze to na bank nie jest ciąża bo w ciąży to inaczej wszystko wyglada itp jak myślicie ze to prawda i mogę już się pogodzić ze ten cykl zmarnowany ?
Ja się dokładnie tydzień przed okresem dowiedziałam, ale w sumie zrobiłam test(cień cienia i beta 9,5) bo brałam leki i mąż mi mówił że pewnie w ciąży jestem bo miałam przez 2 dni migrenę i wymiotowałam, do tego większe piersi, ale jeszcze nie bolały... Ochota na cole, której normalnie nie pije 🤣 i strasznie ale to strasznie było mi zimno.. Myślę że jeszcze nic straconego, test najlepiej się robi w dniu @, nie wszystkimi wychodzi wcześniej☺ trzymam kciuki

sorki ze tak prosto z mostu ale tydzień przed okresem to się nie czuje nic 😉 od daty nie wystąpienia miesiączki po mału zaczyna się wszystko zmieniać ale tez widzisz nie każdemu 😉 jeden dostanie wszystko w pakiecie inny nic 😉 wiem jak to jest mocno chcieć 🥰 powiem tak , póki nie ma okresu jest nadzieja 😉

Ja wiedziałam, ze będzie ciąża jak okres się spóźnił a dodatkowo dostalam strasznych wzdęć i nie umialam lezec na lozku bo wszystkie kosci mnie bolaly haha. Tak samo mialam z 1 ciążą i jeszcze przed testem mowilam do męża ze to ciąża jak nic.
Karmilam syna 20 miesiecy i to w sumie byl moj 4 okres dopiero.

reklama
Ja się dokładnie tydzień przed okresem dowiedziałam, ale w sumie zrobiłam test(cień cienia i beta 9,5) bo brałam leki i mąż mi mówił że pewnie w ciąży jestem bo miałam przez 2 dni migrenę i wymiotowałam, do tego większe piersi, ale jeszcze nie bolały... Ochota na cole, której normalnie nie pije 🤣 i strasznie ale to strasznie było mi zimno.. Myślę że jeszcze nic straconego, test najlepiej się robi w dniu @, nie wszystkimi wychodzi wcześniej☺ trzymam kciuki
Oooo! Mi tez było strasznie zimno!

Do góry