reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Moja sie budzi tylko raz kolo 4-5, juz ta jedna pobudka mi daje w kosc i czesto chodze jak snieta ryba.

reklama
U nas Hanka idzie spać ok. 19.30 i pobudka o 4-5 i później o 7. A drzemki to koło 10..tak z 30 minut. Później koło 13 i to dłuższa, jak dobrze pójdzie około godziny i o 17 kolejne 30 minut.

Moja Martusia chodzi spać ok 21. Wstaje między 5:30 a 6:30 😊 czasami uda się nawet do 7. mam złote dziecko 👶no i w nocy nie budzi się to nie karmie😃 małe pobudki jak wypadnie smoczek. Dostaje go do ust i śpi dalej 🙂

W dzień zazwyczaj trzy drzemki. Zależy jak szybko wstaje to czasami cztery. Wszystkie około 40 minut, jedna w ciągu dnia jest dłuższa 2 godziny. I to różnie bywa na która trafi😉

Moja 8 lipca skończyła 7 miesięcy. W zeszłym tygodniu zaczęła stawać w łóżeczku na nogi.
Co do snu to zasypia ok. 20:30 i śpi do ok. 6:30. Bez pobudek. W ciągu dnia śpi dwa razy ok. 10:00 i 16:00 po ok. 30-60 minut.
Teściowa twierdziła, że mój TŻ zaczął chodzić w 9 miesiącu... Jak tak patrzę na Lidkę, jaka ona silna i zawzięta, to zaczynam w to wierzyć 🙄

A czy Wasze pociechy podnoszą się już na prostych rączkach. Tzn podnoszą klatkę piersiową? Moja ma 6m i 2 tyg i nic. Fizjo mówi że rozwija się dobrze, nic jej nie dolega, mamy wykonywać ćwiczenia i czekać...
Nasz Szymek ma z tym problemy chodzimy do fizjo byliśmy u neurologa i już zaraz po tym gdy skończył 6 miesięcy to dostaliśmy zalecenie rehabilitacji pod tym kontem, teraz skończył 7 i już czasem zdarza mu się podnieść ale codziennie ćwiczymy

Nasz Szymek ma z tym problemy chodzimy do fizjo byliśmy u neurologa i już zaraz po tym gdy skończył 6 miesięcy to dostaliśmy zalecenie rehabilitacji pod tym kontem, teraz skończył 7 i już czasem zdarza mu się podnieść ale codziennie ćwiczymy
A neurolog dlaczego? To mialo związek z neurologicznymi problemami?

A neurolog dlaczego? To mialo związek z neurologicznymi problemami?
Mały urodził się owinięty pępowiną mimo że nie wymagał żadnej interwencji to ja z racji też zawodu wolę dmuchać na zimne więc na własną rękę zrobiliśmy USG główki, kontrolę u neurologa i poszliśmy do fizjo i neurologopedy.

reklama
Do góry