reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
U nas bywaja takie dni, ze mloda gardzi jedzeniem. Ja sie tym jednak srednio przejmuje bo przybiera ladnie na wadze a poza tym to my dorosli tez czasem mamy tak, ze nam sie po prostu nie chce 😊 np dzisiaj jak wstala rano zrobilam jej mleko 210 a wypila raptem 100. A to byl jej pierwszy posilek.

Pytanie do dziewczyn karmiących mm. Jak rozpoczęliście karmienie owocami warzywkami, czy dzieci piją mniej posiłków mlecznych? Bo u mnie wszystko zostało. Podaje 5 x 180 ml i nie wiem czy to dużo czy mało. I czy trzeba zmniejszyć liczbę posiłków, bo mała dostaje rano owocka, a po południu warzywa lub obiadek że sloiczka, na razie pół sloiczka zjadamy, chociaż myślę że byłaby w stanie zjeść cały.

Ja jak dawalam pol sloiczka to dalej karmilam 5 razy mlekiem, najwyzej czasem jedna porcje robilam ciut mniejsza. Odkad je caly sloik to wyrzucilam jedno karmienie. Np je o butle o 5,9 o 12 sloik, 15 butla, 19 butla.

Ja jak dawalam pol sloiczka to dalej karmilam 5 razy mlekiem, najwyzej czasem jedna porcje robilam ciut mniejsza. Odkad je caly sloik to wyrzucilam jedno karmienie. Np je o butle o 5,9 o 12 sloik, 15 butla, 19 butla.
A ile ml w butli ? Bo my niby mniej pijemy ale poki nie chce więcej to nie będę jej dawac.

reklama
A czy Wasze pociechy podnoszą się już na prostych rączkach. Tzn podnoszą klatkę piersiową? Moja ma 6m i 2 tyg i nic. Fizjo mówi że rozwija się dobrze, nic jej nie dolega, mamy wykonywać ćwiczenia i czekać...

Do góry