reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja z moim od tygodnia walczę o każdą wypitą butelkę i wprowadziłam mu już jabłko zaczęłam od łyżeczki dziennie przez parę dni. Natomiast kaszkę na początku raz dziennie wsypywałam łyżkę do jego mleka(ze względu na alergie kupiłam mu kaszkę bezmleczną), a od dzisiaj już mu podałam w formie papki. Nie wiem czy zmiana zachowania wynika z zębów ale kosmos czasem już mi psychika i nerwy wysiadają bo jak nie śpi to co chwilę płacze.. Już się w sobotę cieszyłam, że wróciło moje dziecko spokojne i uśmiechnięte ale od wczoraj znowu maruda...
Znam ten ból mój też ma takie dnie że nic mu nie pasuje tylko ręce I to tez nie za bardzo ost babcia posiedziała kilka godzin to stwierdziła że boli ja gardło od śpiewania I ręce od noszenia zapewne szybko nie zgodzi się zostać z małym Zaczynam doceniać wysiłek rodziców włożony w nasze wychowanie😅 Też myślałam że zęby ale podobno nie tak twierdzi pediatra A jak podajesz jablko- gotowane?

reklama
Znam ten ból mój też ma takie dnie że nic mu nie pasuje tylko ręce I to tez nie za bardzo ost babcia posiedziała kilka godzin to stwierdziła że boli ja gardło od śpiewania I ręce od noszenia zapewne szybko nie zgodzi się zostać z małym Zaczynam doceniać wysiłek rodziców włożony w nasze wychowanie😅 Też myślałam że zęby ale podobno nie tak twierdzi pediatra A jak podajesz jablko- gotowane?
Kilka dni gotowane a teraz spróbowałam surowe.. Przed nami druga dawka szczepienia w piątek ehh już się boję. Musimy dać radę z maluchami tylko nie wiem czy mąż na drugie się zgodzi:p hehe

Ps. Kupiłam młodemu rękawice do gryzienia z takimi gumowymi kolcami zobaczę czy się sprawdzi i chociaż trochę ulży bo gryzaki mi wkłada za głęboko co powoduje odruch wymiotny, a palce ma w buzi ciagle

Mam pytanie do Was na temat niemowlę a telewizor... Nie chodzi mi o to żeby leżało i oglądało ale czy działa Wam telewizor w pokoju którym jestescie z dzieckiem? Czy dziecko czasem na niego spojrzy? Czy izolujecie go od niego?
U nas normalnie tv włączamy. Komp też chodzi,bo partner pracuje home offis. Jak mały zagląda to zagląda,byle nie za często i nie robie z tego draki
Czyli tak jak u mnie..głownie leci w tle.
W szczególności że mam jeszcze starszego syna no i ciężko też mu ciągle kazać wył tv zeby mała nie oglądała. Pytam bo dzisiaj usłyszałam od znajomych że u nich od narodzin jest całkowity zakaz tv a jak mąż coś chce oglądać a dziecko jest w pokoju to zastawiają tv jakąś kotarą żeby tylko mąż go widział. I tak się zastanawiam jaka Wasza jest opinia a ten temat..
Całkowita eliminacja to głupota. Tak samo jak z cukrem. Tego sie nie uniknie,a dziecko z zakazami ostro sie buntuje,tylko ja ze wszystkim trzeba znać umiar.
Moje starszaki też miały stwierdzoną alergię na mleko krowie. Dieta eliminacyjna białka sprawiła, że przestałam karmić piersią i dostałam nutramigen na receptę. Moi jedli bez problemu chociaż jego smak i zapach nie był rewelacyjny 🙄Na szczęście wyrośli z alergii i normalnie jedzą jogurty, mleko i żadnej wysypki nie mają. Po tylu latach się zastanawiam czy to w ogóle była alergia czy nie trądzik niemowlęcy...przy trzecim dziecku i po przerwie 9 i 6 lat człowiek inaczej patrzy na macierzyństwo 😆 Nie latam już z byle czym do lekarza, jestem spokojniejsza i nie panikuje jak kiedyś 😁
Oj tak, im więcej dzieci tym w matkach mniej paniki 😅
Ps. Kupiłam młodemu rękawice do gryzienia z takimi gumowymi kolcami zobaczę czy się sprawdzi i chociaż trochę ulży bo gryzaki mi wkłada za głęboko co powoduje odruch wymiotny, a palce ma w buzi ciagle
Pokażesz tą rękawice? Podoba mu sie?

U nas normalnie tv włączamy. Komp też chodzi,bo partner pracuje home offis. Jak mały zagląda to zagląda,byle nie za często i nie robie z tego draki

Całkowita eliminacja to głupota. Tak samo jak z cukrem. Tego sie nie uniknie,a dziecko z zakazami ostro sie buntuje,tylko ja ze wszystkim trzeba znać umiar.

Oj tak, im więcej dzieci tym w matkach mniej paniki 😅

Pokażesz tą rękawice? Podoba mu sie?

51m4OSxtbNL._AC_SY350_.jpg coś takiego jak przyjdzie to dam znać czy się sprawdziło

reklama
My mamy prawie wszystko z pluszu, poza gryzakiem 😅
No właśnie bo ja już się zastanawiałam się czy ją coś źle robię. ,,Ekspert ds. rodzicielstwa" z rodziny męża zaczęła panikować, że dajemy również pluszowe zabawki a tam roztocza, kurz i mały wciąga mikrowłókna. Jestem tego świadoma ale wychodzę z założenia, że nie uchronie go przed wszystkim 🤷‍♀️

Ostatnia edycja:
Do góry