reklama
Martini4
Fanka BB :)
U nas póki co spokój z brzuszkiemA jak u Was sprawy brzuszkowe mój wieczorami strasznie marudzi płacze i sie napina choć w dzien nie mam takich problemów
Zastanawialiście się już nad szczepieniami bierzecie na NFZ czy kupujecie skojarzone?
Co do szczepień - w poniedziałek mamy pierwsze. Wybraliśmy NFZ+rotawirusy+później meningokoki
Mi neurolog napisała w zaleceniach, że koniecznie szczepionki acelularne i dodatkowo przy pierwszej dawce osobno pneumokoki, a że kobieta cieszy się dobrą opinią i pracuje w ośrodku wczesnego wspomagania to jej zaufam.U nas póki co spokój z brzuszkiem
Co do szczepień - w poniedziałek mamy pierwsze. Wybraliśmy NFZ+rotawirusy+później meningokoki
Grabarzenka
Witajcie drogie GrudniówkiMam do Was pytanie. Mamy, które już urodziły. Jak wyglądały te ostatnie tygodnie przed porodem? Ja mam wrażenie, że codziennie mi coś bardziej dolega- boli krzyż na dole, do tego ciśnie podbrzusze, czasem kłuje krocze i pachwiny ale cały czas non stop coś czuję. Najintensywniej wieczorami i w nocy... Zastanawiam się ile to jeszcze będzie trwało.. termin na 30.01
Madzialena8787
Wszystko co piszesz to jak najbardziej normalne. Organizm pomału przygotowuje się do porodu. Mnie na kilka tygodni przed porodem też co chwila coś bolało. napinania brzucha i Skurcze przepowiadajace miałam juz na miesiąc przed porodem. lm bliżej terminu było tym były mocniejsze... A jak zastanawiasz się ile to jeszcze będzie trwało... No cóż pewnie do samego końca... Jak Cię coś niepokoi najlepiej zapytaj lekarza prowadzącego.Witajcie drogie GrudniówkiMam do Was pytanie. Mamy, które już urodziły. Jak wyglądały te ostatnie tygodnie przed porodem? Ja mam wrażenie, że codziennie mi coś bardziej dolega- boli krzyż na dole, do tego ciśnie podbrzusze, czasem kłuje krocze i pachwiny ale cały czas non stop coś czuję. Najintensywniej wieczorami i w nocy... Zastanawiam się ile to jeszcze będzie trwało.. termin na 30.01
Hej ☺ no więc ostatnie tygodnie przed porodem u mnie to zmęczenie, paralizujacy strach przed porodem, ból przy każdym ruchu i ból pęcherza jak przy zapaleniu. A w pierwszej ciąży czulam się super i pełną energii co ciąża to inaczej. Zycze szybkiego rozwiązaniaWitajcie drogie GrudniówkiMam do Was pytanie. Mamy, które już urodziły. Jak wyglądały te ostatnie tygodnie przed porodem? Ja mam wrażenie, że codziennie mi coś bardziej dolega- boli krzyż na dole, do tego ciśnie podbrzusze, czasem kłuje krocze i pachwiny ale cały czas non stop coś czuję. Najintensywniej wieczorami i w nocy... Zastanawiam się ile to jeszcze będzie trwało.. termin na 30.01
zeberka363
jestem szalona :-D
Eh...u mnie też cierpliwość na wykończeniu...Oj bardzo. U nas też się pojawiły.
Wczoraj od 18 do 21.30 nie spał, usnął na 1.5 godziny i od 23 do 3.30 nie spał znowu. Myślałam, że jestem bardzo cierpliwą osobą ale powoli ten spokój przez zmęczenie mnie opuszcza
I u nas była wysypka na buzi,teraz są takie rozlane plamyMy walczymy z trądzikiem i potowkach od kilku dni... smarujemy kremem trojaktywny z oliatum i widać poprawę tak ze jak by ktoś miał ten problem to polecam ten krem
I my mamy małą marudeHej dziewczyny co u Was Jak rosną maleństwa? Mój jest mega marudny i śmiejemy się że sen ma reglamentowany bo kilka minut snu i znów marudzi
O szumisiach i ogólnie białym szumie nasłuchałam sie sporo złego,gdy byliśmy w szpitalu. Czasem dzieci mają zespoł poszumisiowy- tak nazwała to fizjoterapeutka- dzieci są nadpobudliwe i mają problemy z wyciszeniem sie bez tych szumów. Do tego pojawiają sie problemy ze słuchemA próbowałaś misia szumisia albo whisbear z różowym szumem?
Bioaron D- czasem gdy zapomnę podać,to mały wydaje się być sporo spokojniejszyDziewczyny A jakiej firmy podjęcie witaminę d3?
My bierzemy 6w1Zastanawialiście się już nad szczepieniami bierzecie na NFZ czy kupujecie skojarzone?
zeberka363
jestem szalona :-D
Dawno do was nie zaglądałam... Jaś jest strasznie czasochłonny
Wczoraj była u nas położna- ważymy już 4700 , waga urodzeniowa 3320.
Dziś miało być szczepienie,ale musieliśmy odwołać bo w niedziele wracamy do szpitala na dalszą diagnostyke hirszbrunga. Pewnie posiedzimy z tydzień- oby nie dłużej.
Na wizycie w poradni chirurgicznej lekarz był zdziwiony, że Jaś nie miał rtg z kontrastem- ponoć to bardzo ważne badanie w podejrzeniu tej choroby. Więc będzie to rtg robione i potem ponowne pobranie wycinków z jelit,bo tamten wynik był niemiarodajny.
Wczoraj była u nas położna- ważymy już 4700 , waga urodzeniowa 3320.
Dziś miało być szczepienie,ale musieliśmy odwołać bo w niedziele wracamy do szpitala na dalszą diagnostyke hirszbrunga. Pewnie posiedzimy z tydzień- oby nie dłużej.
Na wizycie w poradni chirurgicznej lekarz był zdziwiony, że Jaś nie miał rtg z kontrastem- ponoć to bardzo ważne badanie w podejrzeniu tej choroby. Więc będzie to rtg robione i potem ponowne pobranie wycinków z jelit,bo tamten wynik był niemiarodajny.
Grabarzenka
Mhm. Czyli tak jak u mnie. A wiesz ile to trwało? Te bóle itp? To były dwa tygodnie czy nawet 4? Już mam dośćHej ☺ no więc ostatnie tygodnie przed porodem u mnie to zmęczenie, paralizujacy strach przed porodem, ból przy każdym ruchu i ból pęcherza jak przy zapaleniu. A w pierwszej ciąży czulam się super i pełną energii co ciąża to inaczej. Zycze szybkiego rozwiązania
reklama
healthy.mindset
Aktywna w BB
To byla cale piersi z wyjatkiem brodawek.Czy to była cała pierś czy tylko brodawki? Ja mam sutki ale okropne to jest. Zalecenia położonej mam takie: dieta bezcukrowa, bez nabiału, bez słodkich owoców, bez jasnego pieczywa; nestatyna w tabletkach dla mnie, clotrimazol na sutki, ale przed karmieniem muszę zmywac z piersi, nystatyna w zawiesinie do smarowania na sutki ale to też mam zmywac. Stosuje te dwa smarowidla na zmiane. Dodatkowo probiotyk biore i dużo wietrze.
Leczenie zaczelam w czwartek i póki co widzę lekka poprawę ale walczy się z tym około 2 tyg albo dłużej