reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Super! Rosnie dzieciaczek :) a takie zdj to swietna pamiatka :)
Tak, nie umiem skończyć się patrzeć na zdjęcie :)
Pani doktor zrobiła tylko jedno 3d, bo jakbym chciała więcej to dopłata 100 zł... Koszt prenatalnych 270 zł i nagranie płytki 20 zł, a jak 3d to kolejne 100 zł - trochę kosztowna zabawa więc cieszę się z tego jednego ;)

reklama
Z tego co tak czytam to wiekszosc z Was juz gotowa z wyprawka :) ja musze sie do tego zabrac zrobić liste i wgl i bede kompletowac. Dla malego mam pojedyncze rzeczy a dla siebie tylko laktator i biustonosz do karmienia.
Tak zapytam podaja wam dlugosc szyjki na USG? Bo mnie sie ciagle zmniejsza i teraz juz mam 30 mm i nic lekarka nie mowila ze to zle czy cos a w internecie jak to zawsze strasza ze 3,8 to takie minimum 🤔
U mnie bada co wizytę ale tylko mówi czy ok i czy zamknięta - nie mówi o długości, ale ona i tak by mi nic nie mówiła

U mnie bada co wizytę ale tylko mówi czy ok i czy zamknięta - nie mówi o długości, ale ona i tak by mi nic nie mówiła
Wlasnie ona mi bada zawsze i nie mowi nic tylko na tej kartce co juz wychodze i wszystko jest opisane zauwazylam ze z wizyty na wizyte mam coraz krotsza. Zobaczymy, skoro nie mowi nic to moze jest wszystko ok. Moja mama miala straszny problem z szyjka w ciazy z najmlodszym bratem bo przy porodzie szyjka jej po prostu wypadla :/

Wlasnie ona mi bada zawsze i nie mowi nic tylko na tej kartce co juz wychodze i wszystko jest opisane zauwazylam ze z wizyty na wizyte mam coraz krotsza. Zobaczymy, skoro nie mowi nic to moze jest wszystko ok. Moja mama miala straszny problem z szyjka w ciazy z najmlodszym bratem bo przy porodzie szyjka jej po prostu wypadla :/
Mi badała szyjkę na usg tylko raz i miała 39 mm, a teraz bada mnie ręcznie i nic nie mówi o szyjce..

Dzień dobry,
Mamusie czy któraś zna wózek i może się wypowiedzieć :)?

Załączniki

• 2f17f4254c8c9c66d7accf1f6eb2.jpeg
    2f17f4254c8c9c66d7accf1f6eb2.jpeg
    62,9 KB · Wyświetleń: 85
Hej. Mam pytanko. Znacie sie na zdjeciach z usg. Otoz tak. Na prenatalnych pierwszych miala byc dziewczynka. Pozniej ze chlopiec. Pozniej raz tak raz tak. Na końcu chlopiec. W czwartek bylam u mojego gina i nie zapytalam.
I chciałabym zapytac Was moje drogie. Czy na tym zdjęciu widać pisiola?? Niby to sa 2 uda. Nie znam się kompletnie.

Załączniki

• 20200917_151309.jpg
    20200917_151309.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 119
Mi się szyjka zaczęła skracać koło 16/ 17 tyg... dostałam leki na to jak mi wtedy zmierzyła miałam 2.6 i mówiła że muszę brać leki żeby dalej się nie skracala... Ale koło 21 tyg po lekach się polepszyla i miała już 3mm.. Ale dalej przez 2 tyg brałam leki... A na ostatniej wizycie nie zmierzyła usg długości jedynie powiedziała że jest twarda i zamknięta i że jest ok... więc wierzę że jest ok😏

reklama
Dziewczyny a tak właściwie to nic o sobie nie wiemy, może byśmy tak napisały coś o sobie ? Wiek, zawód, coś ciekawego
A to może zacznę od siebie 29 lat, drugie dziecko, pedagog pracujący w ośrodku wychowawczym, miłośniczka zwierząt, z mężem 11 lat z czego 4 po ślubie.

Ostatnia edycja:
Do góry