reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny chyba czuję pierwsze ruchy[emoji4] w tym tygodniu zaczęłam czuć takie delikatne draśnięcia jakby ktoś dotykał mnie od środka i jakby tam coś się poruszało a dzisiaj jak lezalam i trzymałam sobie dłoń na brzuchu to czułam tak samo, że się rusza i poczułam pod dłonią ruch na skorze czy to mozliwe tak wcześnie? że mogłam wyczuć ruch pod dłonią? [emoji7] Dodam,ze ciąża bliźniacza i czułam tego malucha co jest niżej. Tydzień 18 [emoji4]
Gratulacje [emoji3590] chyba śmiało można powiedzieć, że to właśnie to [emoji3059]

Sandra gratulacje[emoji2]
Ilsia, Nunu trzymam kciuki za Was.
U mnie dzisiaj urodziny młodszego syna - 14, tyle lat a ja doskonale pamiętam ten dzień, wszystkie okoliczności, kogo spotkałam itd, powoli do mnie dociera, że znowu będę miała okazję tego doświadczyć [emoji3526]
Dzisiaj zaczęłam 19 tydzień i mój brzuch jest już bardzo widoczny, na pewno większy niż w poprzednich ciążach na tym etapie a mam 4 kg na plusie. Też trudno mi kontrolować dietę, po początkowych mdłościach i awersji do jedzenia ewidentne nadrabiam straty[emoji57]
Co do skracającej się szyjki to ja miałam w poprzednich ciążach, u mnie było to związane ze skurczami, napinaniem się macicy, dostawałam leki i w miarę możliwości leżałam od ok 7 miesiąca. Dobrze, że macie to pod kontrolą, u mnie mimo zagrożenia przedwczesnym porodem z tego powodu, obaj chłopcy urodzili się o czasie.
U mnie również o wiele bardziej widoczny niż w poprzednich ciążach na tym etapie. I zaczyna się już pod samymi cyckami.
Mam prawie 7kg na plusie a mam nadwagę... więc w sumie powinnam schudnąć...a tu nici z tego. Ale wszystko poszło w ten brzuchol póki co [emoji12]

Dziewczyny chyba czuję pierwsze ruchy😊 w tym tygodniu zaczęłam czuć takie delikatne draśnięcia jakby ktoś dotykał mnie od środka i jakby tam coś się poruszało a dzisiaj jak lezalam i trzymałam sobie dłoń na brzuchu to czułam tak samo, że się rusza i poczułam pod dłonią ruch na skorze czy to mozliwe tak wcześnie? że mogłam wyczuć ruch pod dłonią? 😍 Dodam,ze ciąża bliźniacza i czułam tego malucha co jest niżej. Tydzień 18 😊
Ale fajnie, ja mam 16tc i bardzo chciałabym juz cos poczuć,jestem strasznie niecierpliwa
A co jesli amnio nie daj Boże wyjdzie złe to myslisz zeby usunąć 😥
Co to jest amnio? Ja was czytając widze ze mam naprawde braki.. nie wiem nawet o co chodzi z tą skracajaca się szyjka? Ja chodzę prywatnie do ginekologa,ale on jest bardzo małomówny a ja nawet nie wiem o co pytać,mowi ze jest ok i wychodzę :( to moja pierwsza ciaza i teraz widze ze jestem naprawde nieprzygotowana..:(

Ale fajnie, ja mam 16tc i bardzo chciałabym juz cos poczuć,jestem strasznie niecierpliwa

Co to jest amnio? Ja was czytając widze ze mam naprawde braki.. nie wiem nawet o co chodzi z tą skracajaca się szyjka? Ja chodzę prywatnie do ginekologa,ale on jest bardzo małomówny a ja nawet nie wiem o co pytać,mowi ze jest ok i wychodzę :( to moja pierwsza ciaza i teraz widze ze jestem naprawde nieprzygotowana..:(
Nie przejmuj się to moje czwarte dziecko a o niektórych rzeczach dopiero teraz się dowiaduje powiem jak moja babcia za moich czasów takich rzeczy noe było amino też pojawiło się u mnie dopiero teraz jak wyjdą źle badania z usg lub pappy wysyłają na dodatkowe badanie aminopunkcji czyli amino

Nie przejmuj się to moje czwarte dziecko a o niektórych rzeczach dopiero teraz się dowiaduje powiem jak moja babcia za moich czasów takich rzeczy noe było amino też pojawiło się u mnie dopiero teraz jak wyjdą źle badania z usg lub pappy wysyłają na dodatkowe badanie aminopunkcji czyli amino
Aha,mam nadzieje ze mnie nie będzie to dotyczyć bo ja jestem niezła panikara,jak dowiedziałam się ze jestem w ciazy to bylam w szoku,pozniej płakałam bo napewno będzie wszystko zle,ciesze się już mi to trochę minęło bo ja się bardzo łatwo załamuje,wszystko u mnie dobrze procz złych wyników tarczycy, ale endokrynolog przepisal hormony i zobaczymy, w poniedzialek mam wizyte u ginekologa,mam nadzieje ze z dzidziutkiem dobrze wszystko,bo teraz dla mnie tylko to się liczy a jeszcze pol roku temu sie wypieralam wszystkim ze nie będę mieć dzieci;p i to była świadoma decyzja z moim partnerem,hehe;D a teraz najszczęśliwsi na swiecie:)) dziekuje ci za odpowiedź, bede prwnie nie raz zadawala dziwne i moze glupie pytania ale bądźcie wyrozumiałe dziołchy dla mnie :) milego dzionka!:)

reklama
Aha,mam nadzieje ze mnie nie będzie to dotyczyć bo ja jestem niezła panikara,jak dowiedziałam się ze jestem w ciazy to bylam w szoku,pozniej płakałam bo napewno będzie wszystko zle,ciesze się już mi to trochę minęło bo ja się bardzo łatwo załamuje,wszystko u mnie dobrze procz złych wyników tarczycy, ale endokrynolog przepisal hormony i zobaczymy, w poniedzialek mam wizyte u ginekologa,mam nadzieje ze z dzidziutkiem dobrze wszystko,bo teraz dla mnie tylko to się liczy a jeszcze pol roku temu sie wypieralam wszystkim ze nie będę mieć dzieci;p i to była świadoma decyzja z moim partnerem,hehe;D a teraz najszczęśliwsi na swiecie:)) dziekuje ci za odpowiedź, bede prwnie nie raz zadawala dziwne i moze glupie pytania ale bądźcie wyrozumiałe dziołchy dla mnie :) milego dzionka!:)
Ja też mam problemy z tarczycą hashimoto i niedoczynność tabletka rano kontrolowanie krwi i jest ok

Do góry