reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Z tą wyprawką to różnie, sporo dziewczyn zaczyna już kupować. Ja dziś 18+1 i jeszcze nic nie mam, planuję pierwsze zakupy jakoś w sierpniu/wrześniu.
Mam taką strategię, że na razie się oczytuję na maksa, zapisuję sobie co jest potrzebne, robię notatki na temat wózka, fotelika, łóżeczka bo tych modeli jest tyle, że szok :-) Po połówkowych wybieramy się pooglądać te większe rzeczy na żywo. A już same zakupy to jak będę miała gotową listę co, gdzie i za ile :-)
Bardzo dobre podejscie,takie strategiczne. Logicznie jest właśnie porobić liste zakupow itd a pozniej tylko realizować. No i oczywiście trzeba odłożyć gotówkę bo tego trochę się uzbiera🤣a jak narazie u mnie wszystko idzie na lekarzy,dentystów i wymiane garderoby bo ja przytyłam osiem kilo juz😅 ale nie martwię się a wręcz przeciwnie bo wcześniej mialam spora niedowagę i teraz dopiero zaczynam wygladac jak czlowiek;D

reklama
Bardzo dobre podejscie,takie strategiczne. Logicznie jest właśnie porobić liste zakupow itd a pozniej tylko realizować. No i oczywiście trzeba odłożyć gotówkę bo tego trochę się uzbiera🤣a jak narazie u mnie wszystko idzie na lekarzy,dentystów i wymiane garderoby bo ja przytyłam osiem kilo juz😅 ale nie martwię się a wręcz przeciwnie bo wcześniej mialam spora niedowagę i teraz dopiero zaczynam wygladac jak czlowiek;D
Ja póki co mam tylko jeden kocyk ;p ogólnie czekam na płeć bo dużo rzeczy mogę dostać od znajomych. Wózek i kącik dla dziecka planujemy na wrzesień/październik. A wcześniej zacznę ogarniać jakieś mniejsze rzeczy do szuflad :)

Hej Dziewczyny...
Jestem tu nowa....Wpadłam w pułapkę internetu, gdy dostałam wynik Papa który nie był najlepszy:(..... Obawa, lęk i płacz od kilku dni.... Niby ryzyko średnie zespołu Downa....jednak łzy lecą same...Czy jest tu ktoś kto przechodził przez to samo co ja

Jestem w podobnej sytuacji....Ryzyko wyszło średnie :( USG i test Papa robilam w tym samym dniu... ryzyko podstawowe 1: 581 ryzyko skorygowane 1: 678 dla trisomii 21:(....Czekam na wizyte u swojego lekarza we wtorek:( .....Dodam ze USG wyszło super...

Jestem w podobnej sytuacji....Ryzyko wyszło średnie :( USG i test Papa robilam w tym samym dniu... ryzyko podstawowe 1: 581 ryzyko skorygowane 1: 678 dla trisomii 21:(....Czekam na wizyte u swojego lekarza we wtorek:( .....Dodam ze USG wyszło super...
U mnie ryzyko podstawowe to 1;800,a skorygowane 1;353-cholernie sie martwiłam,ale nie przejmuj sie,tu więcej dziewczyn obawiało sie wyniku ...ja bałam sie strasznie a teraz sie już tym nie przejmuje ;-)
Z Twojego skorygowanego wyniku wychodzi,że ryzyko jest mniejsze niż z podstawowego

Cześć dziewczyny 8-) Znowu mnie tu dawno nie było,ale życie prywatne przewróciło mi sie do góry nogami i nie miałam głowy na forum...
Endokrynolog wykrył u mnie małego guzka na tarczycy-3,5mm x3mm-dostałam Letrox i mam sie niczym nie przejmować ;)
o kurczę, Wy to serio już przygotowane jesteście, a ja nie mam jeszcze nic...chyba czas się wziąć za risercz!
Dla maluszka nie mam jeszcze nic-jest na to jeszcze sporo czasu :-) :)
Hej dziewczyneczki.
Ja dopiero po całym dniu odpoczywam. Po Pracy zakupy, sprzątanie, gotowanie na jutro i tak cały czas w biegu.
Dziś spotkałam się z koleżanką i mówię jej ze jestem w ciąży i że już końcówka 13 tyg a ona coooo? Nic nie widać 😁u Was serio już tak widać ciążę?
U mnie lekko tylko widać,ale ubiore luźniejsze spodnie i luźniejszą bluzke i nic prawie nie widać,ale na wadze 3kg mnie niż na starcie...
Nie przejmuj się to moje czwarte dziecko a o niektórych rzeczach dopiero teraz się dowiaduje powiem jak moja babcia za moich czasów takich rzeczy noe było amino też pojawiło się u mnie dopiero teraz jak wyjdą źle badania z usg lub pappy wysyłają na dodatkowe badanie aminopunkcji czyli amino
U mnie też czwarte dziecko i wcześniej nie wiedziałam nic o badaniach prenatalnych czy pappa,amnio też była mi nieznana-leczenie i profilaktyka sie zmienia,a człowiek uczy sie całe życie ;)

Ja mam ryzyko wysokie 1; 148 ale nawet moja gin mówiła że z dużo gorszymi rodzą się zdrowe dzieci łącznie z jej córką której na usg lekarz noska nie widzial

Cześć dziewczyny 8-) Znowu mnie tu dawno nie było,ale życie prywatne przewróciło mi sie do góry nogami i nie miałam głowy na forum...
Endokrynolog wykrył u mnie małego guzka na tarczycy-3,5mm x3mm-dostałam Letrox i mam sie niczym nie przejmować ;)

Dla maluszka nie mam jeszcze nic-jest na to jeszcze sporo czasu :-) :)

U mnie lekko tylko widać,ale ubiore luźniejsze spodnie i luźniejszą bluzke i nic prawie nie widać,ale na wadze 3kg mnie niż na starcie...

U mnie też czwarte dziecko i wcześniej nie wiedziałam nic o badaniach prenatalnych czy pappa,amnio też była mi nieznana-leczenie i profilaktyka sie zmienia,a człowiek uczy sie całe życie ;)
Ja też mam guzka na tarczycy ale 3 lata wielkość się nie zmienia tylko przez hashi tarczyca mi się kurczy

reklama
Witaj🙂 U mnie ryzyko skorygowane ZD wyszło 1:77, na wyniku miałam napisane wskazanie do amniopunkcji. Usg bez zastrzeżeń i moja intuicja, że jest ok. Nie chciałam amnio ze względu na ryzyko i zdecydowałam się na test sanco. Po dwóch dniach miałam wynik- prawidłowy. Stresu współczuję, jeden z gorszych dla rodziców, na szczęście w większości kończy się na stresie. Trzymam kciuki za Was

Do góry