reklama
L
Lebkuchen_mum
Gość
Ja nie idę...ze wzgledu ze moj jezyk to srednio komunikatywny ale w pl moze bym i poszlaMamusie, myślałyście o szkole rodzenia? U nas powoli się otwierają i myślę nas zapisać na sierpień
Martini4
Fanka BB :)
Jakoś po 20 tygodniu chcę nas zapisać. Jedną Szkoła rodzenia działa przy szpitalu w którym będę rodzic więc tą chyba wybioręMamusie, myślałyście o szkole rodzenia? U nas powoli się otwierają i myślę nas zapisać na sierpień
Makaron, cukinia, papryka, cebula, czosnek i ja daję kurczaka, oliwa z oliwek, sól, pieprz, curry, słodka papryka. Może być bez mięsa.
Ja chyba zdecyduję się na początku na dostawke chicco. Na dole dam zdjęcie.
Co do spraw łóżkowych to spoko mój wytrzyma bez problemu ale po ok 2 tygodniach gada że mu wybuchną j**ka . Ale jak mówię nie to cierpliwe czeka poprostu sie ze mną droczy.
Strasznie ciężko was nadrobić. Jak wracam z pracy to mam zawsze ok 30 stron.
Gratuluję udanych wizyt.
Ja chyba zdecyduję się na początku na dostawke chicco. Na dole dam zdjęcie.
Co do spraw łóżkowych to spoko mój wytrzyma bez problemu ale po ok 2 tygodniach gada że mu wybuchną j**ka . Ale jak mówię nie to cierpliwe czeka poprostu sie ze mną droczy.
Strasznie ciężko was nadrobić. Jak wracam z pracy to mam zawsze ok 30 stron.
Gratuluję udanych wizyt.
Załączniki
Ilona 88
To moja 3 ciąża, ale z chęcią bym poszła się doszkolić[emoji1787][emoji6] tylko szkoła rodzenia przy moim szpitalu jak narazie zamknięta...Mamusie, myślałyście o szkole rodzenia? U nas powoli się otwierają i myślę nas zapisać na sierpień
niemandin
To moja 3 ciąża, ale z chęcią bym poszła się doszkolić[emoji1787][emoji6] tylko szkoła rodzenia przy moim szpitalu jak narazie zamknięta...
Przy moim też, ale przy innym otwarta. To chyba nie musi być przy tym szpitalu, gdzie się będzie rodzić?
martini6
O Boziu to nieciekawie czyli w sumie żadnych leków nic nie przepisali tylko musisz czekać na usg ?Mialam robione zeby w ostatniej ciazy I piaskowanie zeby zdjąć kamień.
Niestety nie zrobili usg
Dobrze że na usg Wsio Ok. Czesto wstydniesie to dziolchy
Ja byłam ja wizycie I jednak nie zrobili usg :/
Za to dowiedziałam się że Papp A wyszło za niskie, co daje ryzyko poronienia w drugiej połowie ciazy, przedwczesnego porodu, niskiej wagi urodzinowej, stanu przedzucawkowego
Dowiedziałam się również że nie będę miała badania z obciążeniem glukozy.. mimo że w ostatniej po tym badaniu wyszła cukrzyca.. zrobią mi tylko zwykle badanie na cukier.
Od 28 tyg będę miała ust co 3 tyg zeby sprawdzać jak bobo rośnie i czy będzie trzeba wywoływać wczesniej.
Wyczytałam że przy niskim papp A powinnam brać aspiryne.. A nic mi nie przepisali
To nie moj dzien
Usg dopiero 17.07 A potem 7.09
Animowana
Za wolno pić przy krzywej właśnie nie można, mnie pospieszała i mówiła, że mam na to 2 minuty przy mdłościach w tamtym tygodniu to był wyczyn, a potem siedzenie 2 godziny w maseczce w poczekalni...Ja pilam glukoze ale nie na krzywa cukrowa tylko inne badanie i no jest mega slodka fakt, mnie troche mdliło pozniej ale mysle ze najwazniejsze pic malymi lyczkami a nie jak ja wypilam wszystko na raz prawie. Nie wiem jak tu u mnie robia w ciazy badanie glukozy czy sama kupuje czy oni juz maja
Ok dziekuje to umowie sie do dendysty na przyszly tydzien a w piatek na wizycie u ginekologa zapytam o dendyste
reklama
Rumiankowa
Sama nie wiem. Najpierw byłam prawie pewna, ze pójdziemy. A teraz nie jestem już taka przekonana. Bo po pierwsze bardzo ciężko będzie z czasem u nas. Po drugie możliwe, ze jednak skorzystam ze spotkań z położna, która tez ma „szkolić” jak się potem dziecięciem zająć (a w sumie tylko to mnie interesuje z programu). Ale do jesieni (a dopiero wtedy znajdę czas) to jeszcze może mi się 5 razy zmienićMamusie, myślałyście o szkole rodzenia? U nas powoli się otwierają i myślę nas zapisać na sierpień