reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
@Piernik98 o tym pisała 😁

To jedna strona medalu (swoją drogą zawsze myślę, a może raczej mam nadzieję że to prowokacja i nie ma takich ludzi naprawdę xD), a z drugiej strony każde pytanie o zasilek, 500+, L4 itd kończy się wyzywaniem od leni, darmozjadów, madek, socjali itd 😱 To też mnie przeraża... Choć nie ukrywam, że też mnie wkurzają ludzie żerujący na nas uczciwie pracujących :(
Szczerze nie chciałam nawet brać tych 500+ (nie jestem za obecnym rządem) ale przyjaciółka mnie wyzwala 😋 powiedziała dlaczego nie mam brać tego za co płace i tutaj miała rację - chociaż nie potrzebuje będę oglądać dla dziecka na konto. Osobiście uważam że zamiast 500+ powinny być darmowe żłobki, przedszkola i lekarze. Albo 500+ tylko dla pracujących rodzin/rodzica albo w trudnej sytuacji życiowej.
Co do L4 lekarz wczoraj zapytał.kiedy chce iść na zwolnienie, jak mu powiedziałam że myślałam o sierpniu/wrześniu to zaśmiał się i zapytał czy zdążę przed porodem 🙂

Szczerze nie chciałam nawet brać tych 500+ (nie jestem za obecnym rządem) ale przyjaciółka mnie wyzwala 😋 powiedziała dlaczego nie mam brać tego za co płace i tutaj miała rację - chociaż nie potrzebuje będę oglądać dla dziecka na konto. Osobiście uważam że zamiast 500+ powinny być darmowe żłobki, przedszkola i lekarze. Albo 500+ tylko dla pracujących rodzin/rodzica albo w trudnej sytuacji życiowej.
Co do L4 lekarz wczoraj zapytał.kiedy chce iść na zwolnienie, jak mu powiedziałam że myślałam o sierpniu/wrześniu to zaśmiał się i zapytał czy zdążę przed porodem 🙂
Jestem tegi samego zdania co Ty 😊 jak widzę rodzinkę która nie pracuje i żyje z zasiłków i 500+ to aż mnie trzepie... Widzisz takich zadowolonych z piwkiem na ławce smiejacych się że żyją jak krolowie na wszystko mają i pracować nie muszą... A Ty czlowieku charujesz fizycznie 8h całe 8h stoisz schykasz się dźwigasz musisz wyrabiać normę...

Co się dziwić że ludzie są "mądrzy" w internetach skoro nawet na co dzień coraz częściej słyszę narzekania i kłótnie. Wczoraj miałam mała sprzeczkę z babą w Biedronce. We wtorek w kolejce do pobrania krwii gdzie kobiety w ciąży nazwali "bachorów porobili a stać nie mogą". Ludziom chyba po tej kwarantannie odbija...
A ja przedwczoraj jak siedzialam przed gabinetem gin na zewnatrz i czekalam, a mimo ze to 14 tydz to juz brzuszka ukryc sie nie da, to podeszla do mnie starsza BABA i powiedziala "a pani oszalala dziecko sobie robic, przeciez to koniec swiata zaraz idzie" nie wygladala na wariatke ale pewnie byla haha:) ja na takie nie reaguje wogole tylko sie usmiecham

A często się smarujesz? Może zmień filtr na jakiś inny może ten był źle przechowywany i przez to nie działa jak powinien?
Wlasnie używam tego samego bądź z Dermica. Ten z Lidla ładnie pachnie 🦋 Zawsze się szybko opalałam, ale teraz to istna masakra 😱
Raz tak zrobiłam wiecie jakie było larno aż stara sąsiadka do mnie wyjechała ze ja dziecko bije że opiekę na mnie naślę...
Na stare babsko trzeba nasłać, ze juz niepoczytalna :p
No jak przeczytalam wczoraj post "na jakie zachcianki sobie pozwalacie w ciazy bo ja na kieliszek wina" to az sie noz w kieszeni otwiera 🤣🤣🤣
A ja się przejmuje, ze raz na jakis czas Apap wezmę czy ze leżę na brzuchu 🤦🏼‍♀️
Zdecydowanie 😀 a jak widzę wpisy tych mamusiek odnośnie socjali to chwytam się za głowę nie wierząc że tacy ludzie istnieją (np. że pracujący którzy dzieci nie mają to powinni więcej płacić podatku, aby mogli zwiększyć socjal itp).
Bo madkom się należy. Ty jak wół pracuj a ona sobie zgarnie kolejny dodatek za to, ze nic nie robi.
Dziewczyny a czy macie problemy z dziaslami bo ja juz nie daje rady:( wszystkie zeby przed ciaza mialam poleczone, zero krwawien a teraz masakra:( odkad zaszlam doslownie caly czas mi leci krew, sa opuchniete. jak pojde do dentysty to pewnie nic mi nie bedzie mogl pomoc tylko zaleci jakies plukanki.... Co wy stosujecie na dziasla w ciazy?
Mi pomaga wit C i naturalne pasty jak np. Himalaya. Te na krwawiące dziąsła mi tylko gorzej podrazniaja. No i szczoteczkę mam dla dzieci.

A ja przedwczoraj jak siedzialam przed gabinetem gin na zewnatrz i czekalam, a mimo ze to 14 tydz to juz brzuszka ukryc sie nie da, to podeszla do mnie starsza BABA i powiedziala "a pani oszalala dziecko sobie robic, przeciez to koniec swiata zaraz idzie" nie wygladala na wariatke ale pewnie byla haha:) ja na takie nie reaguje wogole tylko sie usmiecham
Padłam 🤣🤣🤣

reklama
Jestem tegi samego zdania co Ty 😊 jak widzę rodzinkę która nie pracuje i żyje z zasiłków i 500+ to aż mnie trzepie... Widzisz takich zadowolonych z piwkiem na ławce smiejacych się że żyją jak krolowie na wszystko mają i pracować nie muszą... A Ty czlowieku charujesz fizycznie 8h całe 8h stoisz schykasz się dźwigasz musisz wyrabiać normę...
Zgadzam sie z Wami w 100%!!! ale moze lepiej nie rozpoczynac to dyskusji o 500+ bo zaraz wejdziemy w polityke i rozpadnie nam sie forum haha

Do góry