reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Zdecydowanie 😀 a jak widzę wpisy tych mamusiek odnośnie socjali to chwytam się za głowę nie wierząc że tacy ludzie istnieją (np. że pracujący którzy dzieci nie mają to powinni więcej płacić podatku, aby mogli zwiększyć socjal itp).
I dlatego jestem tylko na tym forum bo od razu jak znalazlam Was 2 tyg temu to bylo tu tak konkretnie i "rodzinnie", no moze z wyjatkiem burzy o prywatna grupe;) ale ok forum nadal zyje wiec mi to w zupelnosci wystracza:)
Ja jestem wogole malo social-mediowa, fb uzywalam moze z 5 lat temu, teraz wchodze od wielkiego dzwonu, instagrama nigdy nie mialam wiec to forum zaspokoja wszystkie moje social-media potrzeby :D

reklama
Dziewczyny a czy macie problemy z dziaslami bo ja juz nie daje rady:( wszystkie zeby przed ciaza mialam poleczone, zero krwawien a teraz masakra:( odkad zaszlam doslownie caly czas mi leci krew, sa opuchniete. jak pojde do dentysty to pewnie nic mi nie bedzie mogl pomoc tylko zaleci jakies plukanki.... Co wy stosujecie na dziasla w ciazy?
Ja w każdym bądź razie w tej ciąży nie mam. Problemy z zębami ale miałam w ciąży z Córeczka wyleczyłam wszystkie i krwawiły mi dziąsła niestety po porodzie nie przeszło wcale cały czas mi krwawia. Kup pastę do zębów na krwawiące dziąsła trochę zobaczysz różnice ale rob coś z tym bo ja na początku nie robiłam i robił. Mi się straszny kamień nazębny dziąsła jak balony ze jeść nie mogłam

I my po badaniach :) Dzidziol prawdopodobnie dziewczynka ma 6cm i w badaniu wszystko prawidłowo. Nagranie mamy także zaraz z mężem obejrzymy ❤ kamień z serca... Zdjęcie oczywiście znowu nie chce się dodać :p

Zadowolona jesteś z niego ? Ładnie opisuje wszystko nie ?😜 no i gratuluje córeczki ❤️🥰

Hej Dziewczyny :)
Jeżeli chodzi o forum dodałam się do jakiegoś fejsbukowego, ale jest bardzo małe i na razie pojawiają się tam sporadyczne posty. Tak jak @niemandin przerzuciłam się na częstsze zaglądanie tutaj :)
Jeżeli chodzi o filtry słoneczne kupiłam na ten rok Dermę 30, a do twarzy Vichy 50. Mam nadzieję, że się sprawdzą :) w zeszłym roku używałam tej Biodermy, która wstawilyscie i jest naprawdę ekstra, ale nie moglam znaleźć jej w sklepie.
Zostając w temacie kosmetyków, jakiś czas temu wymieniłam większość kosmetyków do twarzy i ciała na Resibo. Mam bardzo alergiczna skórę twarzy, źle reagowałam na zmiany i przez dłuższy czas używałam 'Bambino', a tu eureka pojawiła się ta firma i skóra twarzy jest w super kondycji. Polecają tez te kosmetyki dla kobiet w ciąży, mają super składy :)
@Asia Kasia na obiad wjeżdża u mnie dzisiaj pomidorowa, ale o tej zalewajce teraz nie zapomnę 😂🙊
Kocham ta zupę zawsze za dzieciaka jak jeździłam na Łódź do babci musiała być zalewajka 😋 babcia robi najlepsza wszystko swojskie mam nadzieję że wyjdzie chociaż troszkę podobny smak bo ślinka mi cieknie 😅

I dlatego jestem tylko na tym forum bo od razu jak znalazlam Was 2 tyg temu to bylo tu tak konkretnie i "rodzinnie", no moze z wyjatkiem burzy o prywatna grupe;) ale ok forum nadal zyje wiec mi to w zupelnosci wystracza:)
Ja jestem wogole malo social-mediowa, fb uzywalam moze z 5 lat temu, teraz wchodze od wielkiego dzwonu, instagrama nigdy nie mialam wiec to forum zaspokoja wszystkie moje social-media potrzeby :D
Co się dziwić że ludzie są "mądrzy" w internetach skoro nawet na co dzień coraz częściej słyszę narzekania i kłótnie. Wczoraj miałam mała sprzeczkę z babą w Biedronce. We wtorek w kolejce do pobrania krwii gdzie kobiety w ciąży nazwali "bachorów porobili a stać nie mogą". Ludziom chyba po tej kwarantannie odbija...

reklama
Zadowolona jesteś z niego ? Ładnie opisuje wszystko nie ?😜 no i gratuluje córeczki ❤🥰
Tak opisywał wszystko, badanie szybko poszło potem śmiał się, że obudzi dziecko niech się porusza bo tak grzecznie leży to jak zaczął mi w brzuch stukać to potem dziecko tak się rozszalało- nogami o rękami ruszało :D ciesze się, że na usg wyszło wszystko dobrze. Testu nie robiliśmy

Do góry